Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 voordelen van Echinacea thee

Wat is Echinacea?

 1. Echinacea is een plant waarvan de wortels en bladeren traditioneel voor medicinale doeleinden zijn gebruikt. Echinacea-planten worden ook "paarse zonnehoed" genoemd, en drie soorten planten in de Echinacea-classificatie worden gebruikt als kruidensupplementen. Echinacea-planten zijn te vinden in Oost- en Midden-Noord-Amerika en Europa.

 2. Van Echinacea is vastgesteld dat het ontstekingsremmende, antioxiderende en antivirale eigenschappen heeft en als een immuunversterkend middel. Dit maakt het een zeer populair kruidensupplement dat beschikbaar is in veel commerciële producten. Een van de meest voorkomende manieren om Echinacea te gebruiken, is om het in een thee te drinken.

 3. De hoeveelheid Echinacea-thee die u moet drinken om de vruchten ervan te plukken, is afhankelijk van de thee zelf en hoe sterk u deze zet. Echinacea kan ook worden gevonden in vloeibare tinctuur, tabletten, zalven, capsules en extracten. Het is belangrijk om Echinacea alleen van een gerenommeerd en gevestigd bedrijf te kopen en de kwaliteit ervan te verifiëren.

1. Het bestrijdt de griep

 1. Voor sommigen van ons is het krijgen van griep gewoon een ongemak, maar voor anderen kan het zelfs levensbedreigend zijn. Daarom raden artsen aan om jaarlijks een griepvaccin te krijgen. Het is gebleken dat het drinken van Echinacea-thee effectief is voor het verkorten van de duur van uw symptomen. Studies hebben aangetoond dat Echinacea de kans op verkoudheid met 58 procent kan verminderen en de duur met 1-4 dagen kan verminderen. Regelmatig gebruik van Echinacea kan volgens een onderzoek ook van invloed zijn op het griepvaccin om effectiever de ziekte te voorkomen.

2. Het helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

 1. De antioxiderende eigenschappen in Echinacea purpurea zijn uniek. Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat Echinacea in uw bloedbaan kan helpen voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt als u diabetes of prediabetisch bent. Het kan ook voorkomen dat uw bloedsuiker daalt als u hypoglycemisch bent. Het is zeker geen vervanging voor insulinetherapie of andere diabetesbehandelingen, zoals het beheer van koolhydraten. Maar het drinken van Echinacea-thee of het consumeren ervan in supplementvorm is een manier waarop u uw bloedsuikerspiegel kunt helpen beheersen.

3. Helpt gezonde celgroei

 1. Een kruidenmiddel of voedsel dat antioxidanten bevat, kan uw cellen helpen herstellen. Antioxidanten vernietigen de toxines (vrije radicalen) die verouderen en beschadigen de cellen in ons lichaam voortijdig. Vanwege de antioxidanten in Echinacea kan het drinken van Echinacea-thee of het nemen van een supplement van hoge kwaliteit bijdragen aan een gezonde celgroei in uw lichaam.

4. Vermindert potentieel het risico op borstkanker

 1. Echinacea is een goed supplement voor mensen die op zoek zijn naar behandeling voor verschillende soorten kanker. Kankerbehandelingen hebben de neiging het immuunsysteem te verzwakken en sommige van onze gezonde cellen te doden, dus het drinken van Echinacea-thee kan sommige van die bijwerkingen tegengaan.

 2. Echinacea is ook onderzocht als een behandeling voor kanker zelf. De studie concludeerde dat Echinacea-extracten de groei van kwaadaardige tumorcellen vertraagden, waardoor het vermogen van de kanker om zich te verspreiden werd geblokkeerd. Sommigen kunnen suggereren dat het innemen van Echinacea een goede preventieve maatregel is voor vrouwen met een familiegeschiedenis van borstkanker. Meer onderzoek is nodig om dat zeker te concluderen.

5. Helpt bij het beheersen van angst

 1. Echinacea werd getest als een anti-angst supplement en bleek effectief te zijn. Echinacea-extract helpt de synapsen te reguleren die de communicatie tussen uw lichaam en hersenen bevorderen. Hoewel het de "angstreflex" die mensen met angstaanvallen hebben, niet kan uitschakelen, kan het de fysieke effecten van je angsten beperken en je helpen je kalmer te voelen. Echinacea kan een uitstekend kruid zijn voor diegenen die vechten met angst.

6. Verlaagt de bloeddruk

 1. Het onderzoek naar Echinacea als aanvulling op de bloeddruk loopt nog, maar het is ook veelbelovend. Het is logisch dat een kruid met grote hoeveelheden ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen de bloeddruk kan helpen. Angst speelt ook bij hoge bloeddruk, dus de effecten van Echinacea dragen op extra manieren bij aan het beheersen van de bloeddruk.

 1. Vanwege de klinisch aangetoonde ontstekingsremmende eigenschappen is Echinacea voorgesteld als een behandeling voor reumatoïde artritis, zweren, de ziekte van Crohn en andere aandoeningen die worden veroorzaakt of verergerd door ontsteking. De biologisch actieve verbindingen in Echinacea werken samen met uw lichaam om de ontstekingsreactie laag te houden. Dit draagt ​​bij aan genezing en verlichting voor veel ontstekingsgerelateerde problemen.

Vormen en doseringen

 1. Echinacea is verkrijgbaar in tabletten, tincturen, zalven, capsules, extracten en natuurlijk thee. Vier gram (twee theelepels) gedroogde Echinacea-wortel gekookt in acht ons water wordt door de Mayo Clinic beschouwd als een 'portie' Echinacea-thee. Twee tot drie porties per dag worden aanbevolen om het immuunsysteem gezond te houden; tot vijf porties zijn acceptabel als je al ziek bent.

 2. Als u Echinacea gebruikt om te helpen met de bloedsuikerspiegel, bloeddruk of angst, is een kopje thee per dag voldoende om resultaten te zien. Misschien wil je ook experimenteren met gedroogde Echinacea-wortel in tabletvorm, waardoor je meer controle hebt over hoeveel Echinacea je daadwerkelijk binnenkrijgt.

Potentiële risico's

 1. Sommige mensen die Echinacea gebruiken, ervaren bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid en milde maagpijn. Er zijn mensen die allergisch zijn voor Echinacea. De voordelen van het drinken van Echinacea-thee wegen niet op tegen de risico's van een allergische reactie voor mensen met bekende allergieën voor de Echinacea-plant. Mensen met auto-immuunziekten worden afgeraden Echinacea te gebruiken, omdat Echinacea zo'n sterk effect heeft op immuunreacties.

 2. Het wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor kinderen ouder dan 2 jaar om Echinacea-supplementen te nemen en Echinacea-thee te drinken, en er zijn zelfs onderzoeken uitgevoerd naar de werkzaamheid van Echinacea bij het versterken van het immuunsysteem van kinderen. Er wordt ook gedacht dat het veilig is voor zwangere vrouwen. Als u borstvoeding geeft of zwanger bent, moet u altijd uw arts raadplegen voordat u begint te experimenteren met supplementen zoals Echinacea.

DIY

 1. Het maken van Echinacea-thee is vrij eenvoudig. Gedroogde Echinacea-wortel kan in tabletvorm worden gekocht bij bijna elke drogisterij of online worden besteld. U kunt er zelfs voor kiezen om uw eigen Echinacea te kweken en de bladeren voor uw thee te oogsten en te drogen. Als je het gedroogde Echinacea-blad bij de hand hebt:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407