Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Voordelen van kersensap: ontsteking, immuniteit en meer

Overzicht

 1. Kersensap is niet alleen verfrissend lekker, maar biedt ook enkele solide gezondheidsvoordelen. Met ongeveer 120 calorieën per portie van 1 kopje, is het rijk aan voedingsstoffen zoals kalium en ijzer.

 2. Er zijn veel verschillende soorten kersensap. Zoek naar sappen die 100 procent kersensap gebruiken zonder toegevoegde zoetstoffen. Kersensap "cocktails" voegen meestal suiker en conserveermiddelen toe.

 3. U ziet ook sap "uit concentraat" en "niet uit concentraat". Beide opties zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar.

 4. "Niet uit concentraat" betekent dat ze het verse sap rechtstreeks in de fles doen. "Uit concentraat" betekent dat ze het sap hebben geperst en vervolgens hebben gefilterd, waarbij water werd geëxtraheerd. Het wordt vervolgens gerehydrateerd en verpakt.

 5. Er worden ook verschillende soorten kersen gebruikt om sap te produceren. Scherp kersensap is zuur van smaak en biedt een hogere hoeveelheid anthocyanen in vergelijking met zwart kersensap, dat zoeter van smaak is en minder anthocyanen heeft. Anthocyanen bevorderen ontstekingsremmende processen in het lichaam. Beide zijn geweldige, voedzame opties.

 6. Lees om zeven redenen verder om te genieten van kersensap.

Herstel na de training

 1. Kersensap kan het herstel na de training helpen. Het bevat van nature veel kalium, dat elektrische impulsen door het lichaam geleidt.

 2. Dit mineraal helpt ook de bloeddruk, hydratatie, spierherstel, zenuwimpulsen, spijsvertering, hartslag en pH-balans te handhaven. Kersen bevatten ongeveer 330 milligram (mg) kalium per kopje, wat bijna 10 procent van uw dagelijkse aanbevolen waarde is.

Ontsteking en artritis pijn

 1. Onderzoek toont aan dat de antioxidanten in scherp kersensap pijn en ontsteking door artrose (OA) kunnen verminderen.

 2. Een onderzoek uit 2012 toonde aan dat het 21 dagen lang tweemaal per dag drinken van kersensap gedurende 21 dagen de pijn verminderde die mensen met OA voelden. Bloedonderzoek toonde ook aan dat ze aanzienlijk minder ontstekingen ervoeren. [! 8616 => 1130 = 4!

 1. Wanneer mensen last hebben van zwelling, wenden ze zich vaak tot niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen (NSAID's). De effecten van deze medicijnen kunnen echter schadelijk zijn, vooral als u ze te vaak gebruikt of allergieën heeft.

 2. Een onderzoek uit 2004 wees uit dat supplementen met kersensap ontstekingen en pijngerelateerd gedrag bij dieren kunnen verminderen, wat veelbelovend is als een behandeling voor zwelling bij mensen.

4. Verhoogt de immuniteit

 1. Zoals alle groenten en fruit, bevatten kersen een krachtige antioxidant en antivirale punch. Flavonoïden, een soort antioxidant in kersensap, worden door planten gemaakt om infecties te bestrijden. Onderzoek toont aan dat deze chemicaliën een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de functie van het immuunsysteem.

Metabolisme en bestrijdt vet

 1. Er zijn bij dieren aanwijzingen dat scherpe kersen kunnen helpen bij het aanpassen van het metabolisme van uw lichaam en uw vermogen om buikvet te verliezen. Eén studie toonde aan dat anthocyanen, een soort flavonoïde die verantwoordelijk is voor de rode kleur van kersen, werken tegen de ontwikkeling van obesitas.

 2. Een ander onderzoek bij ratten wees uit dat scherpe kersen kunnen helpen ontstekingen en buikvet te verminderen en het risico op metabool syndroom verlagen.

6. Helpt je te slapen

 1. De ontstekingsremmende eigenschappen van kersensap in combinatie met een vleugje slaapregulerende melatonine kunnen je helpen beter te slapen, volgens een klein onderzoek uit 2010. De resultaten suggereren dat scherp kersensap vergelijkbare effecten heeft als medicijnen tegen slapeloosheid zoals valeriaan of melatonine bij oudere volwassenen.

Groei

 1. In een onderzoek uit 2003 putten onderzoekers kersensap uit tegen de NSAID sulindac, de meest voorkomende preventieve ontstekingsremmende behandeling voor colontumoren. Hoewel een dierstudie is het opmerkelijk dat kersensap - in tegenstelling tot de NSAID - de groei van kankercellen verminderde.

 2. Zelfs zonder antioxidanten en voedingsstoffen is kersensap heerlijk scherp en verfrissend. Probeer frisdranken en sportdranken te vervangen door iets dat echt een verschil kan maken voor je gezondheid.

 3. Winkel voor kersensap.

 4. In een onderzoek uit 2003 putten onderzoekers kersensap uit tegen de NSAID sulindac, de meest voorkomende preventieve ontstekingsremmende behandeling voor colontumoren. Hoewel een dierstudie is het opmerkelijk dat kersensap - in tegenstelling tot de NSAID - de groei van kankercellen verminderde. [! 8616 => 1140 = 8!

 5. Winkel voor kersensap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407