Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 voordelen van Kiwano (gehoornde meloen) - en hoe het te eten

The Takeaway

 1. Kiwano-meloen is een exotisch, vreemd uitziend fruit uit de centrale en zuidelijke regio's van Afrika.

 2. Het is formeel bekend als Cucumis metuliferus, maar informeel gaat het ook over gehoornde meloen en Afrikaanse gehoornde komkommer.

 3. Wanneer rijp, is de dikke buitenhuid van een kiwano-meloen fel oranje en bedekt met kleine stekelige projecties of hoorns. Het binnenste vruchtvlees bestaat uit een gelatineuze, limoengroene of gele substantie die een veelvoud van eetbare zaden herbergt.

 4. Hoewel kiwano-meloen geen fruit is dat je waarschijnlijk in een gemiddelde fruitmand aantreft, kan het opnemen in je dieet goed zijn voor je gezondheid.

 5. Hier zijn 7 voordelen van kiwano-meloen en tips over hoe het te eten.

1. Bevat een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen

 1. Kiwano-meloen heeft een scala aan vitamines en mineralen, waarvan er vele een rol spelen in het vermogen om de gezondheid positief te beïnvloeden.

 2. Een enkele kiwano-meloen (209 gram) levert de volgende voedingsstoffen (1):

 3. Kiwano-meloen bestaat voornamelijk uit water en bevat relatief weinig calorieën, koolhydraten en vet. Ongeveer 16% van de calorieën is afkomstig van eiwitten - wat relatief hoog is in vergelijking met ander fruit.

 4. Deze unieke verdeling van voedingsstoffen maakt kiwano-meloen geschikt voor verschillende dieetplannen.

2. Biedt verschillende krachtige antioxidanten

 1. Kiwano-meloen is niet alleen voedzaam, maar biedt ook verschillende krachtige antioxidanten - waarvan vele zelf voedingsstoffen zijn.

 2. Antioxidanten zijn verbindingen in bepaalde voedingsmiddelen die kunnen beschermen tegen cellulaire schade veroorzaakt door oxidatieve stress in uw lichaam.

 3. Hoewel oxidatieve reacties een normaal onderdeel van het menselijk metabolisme zijn, kan te veel oxidatieve spanning na verloop van tijd leiden tot ontstekingen en een verminderde cellulaire functie.

 4. U kunt deze potentiële schade minimaliseren door uw lichaam te voorzien van een toereikende voorraad antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals kiwano-meloen.

 5. De belangrijkste antioxidanten in kiwano-meloen zijn vitamine C, vitamine A, zink en luteïne. Samen spelen deze voedingsstoffen een rol bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van chronische ziekten, zoals diabetes, hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker (1, 2, 3, 4).

 6. Bovendien leveren de eetbare zaden in de vruchtvlees pulp vitamine E - nog een voedingsstof met antioxiderende eigenschappen (5).

3. Bevordert de productie van gezonde rode bloedcellen

 1. Kiwano-meloen is een goede bron van ijzer en levert ongeveer 13% van uw dagelijkse behoeften (1).

 2. Rode bloedcellen slaan een ijzerhoudende stof op, hemoglobine genaamd, die wordt gebruikt om zuurstof door uw lichaam te transporteren.

 3. Daarom is een voldoende voorraad voedingsijzer nodig voor uw lichaam om voldoende gezonde rode bloedcellen te produceren voor een goede oxygenatie (6).

 4. Plantaardige ijzerbronnen - zoals kiwano-meloen - bevatten een vorm van het mineraal dat bekend staat als niet-heemijzer. Deze vorm wordt niet zo efficiënt opgenomen als ijzer uit dierlijke bronnen.

 5. Het combineren van niet-heemijzer met vitamine C verhoogt echter de absorptiesnelheid (7).

 6. Toevallig levert kiwano-meloen ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C. Dit kan de opname van het aanwezige ijzer in het fruit verbeteren, waardoor het effectiever is voor het ondersteunen van de productie van rode bloedcellen en zuurstoftransport (1).

4. Bevordert de bloedsuikerspiegel

 1. Kiwano-meloen heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het geen significante piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt nadat u het hebt gegeten.

 2. Bovendien is het een rijke bron van magnesium - een mineraal dat rechtstreeks betrokken is bij het metabolisme van glucose (suiker) en insuline (8).

 3. Een kleine studie wees uit dat kiwano-meloenextract de bloedsuikerspiegel bij diabetische ratten aanzienlijk verlaagde, maar niet bij dieren met normale bloedsuikerspiegels (9).

 4. Uiteindelijk is meer onderzoek nodig om te bepalen of kiwano-meloen de bloedsuikerspiegel bij mensen beïnvloedt.

5. Ondersteunt juiste hydratatie

 1. Alleen water wordt vaak beschouwd als synoniem voor hydratatie. Elektrolyten - zoals kalium, magnesium en natrium - zijn echter ook noodzakelijk voor het handhaven van een gezonde vloeistofstatus (10).

 2. Kiwano-meloen bestaat uit ongeveer 88% water en bevat koolhydraten en elektrolyten - waardoor het nuttig is voor het verhogen van de hydratatie (1).

 3. Snacks op een fruit zoals kiwanomeloen op een warme zomerdag of na krachtige training kan je de hele dag door van brandstof voorzien en goed gehydrateerd houden.

6. Kan de stemming verbeteren

 1. Kiwano-meloen bevat magnesium en zink - twee mineralen die nauw verwant zijn met geestelijke gezondheid en gezond onderhoud van de hersenfunctie.

 2. Zowel magnesium als zink zijn betrokken bij de productie van neurotransmitters die invloed hebben op de stemming en zijn gekoppeld aan sommige stemmingsgerelateerde aandoeningen, zoals depressie en angst (11).

 3. Een studie evalueerde het gebruik van magnesium voor de behandeling van milde depressie en angststoornissen bij 126 mensen. Degenen die magnesium ontvingen, rapporteerden significante verbeteringen in hun symptomen (12).

 4. Over het algemeen is meer onderzoek nodig om de rol van magnesium en zink bij het verbeteren van de stemming of het voorkomen en behandelen van depressie beter te begrijpen, maar het eten van veel mineraalrijk voedsel zoals kiwano-meloen kan zeker geen kwaad .

7. Andere potentiële voordelen

 1. Onderzoek dat zich specifiek richt op het effect van kiwano melon op de gezondheid is minimaal. Veel van de voedingsstoffen die het bevat, staan ​​er echter om bekend dat ze de systemen van uw lichaam op andere manieren ondersteunen:

 2. Hoewel kiwano-meloen veel belangrijke voedingsstoffen bevat, bevat geen enkel voedsel de sleutel tot een optimale gezondheid.

 3. Overweeg het opnemen van kiwano-meloen naast andere voedzame voedingsmiddelen om het meeste voordeel uit uw dieet te halen.

Hoe het te eten

 1. Op het eerste gezicht lijkt een kiwano-meloen verre van eetbaar. In feite lijkt het eerder iets uit de ruimte te zijn dan een vrucht.

 2. De buitenste schil is dik en bedekt met kleine spikes. Voordat het rijp is, is het fruit donkergroen, maar naarmate het rijpt, wordt het een romige schaduw van sinaasappel.

 3. Hoewel de schil eetbaar is, houden de meeste mensen vast aan het slordige innerlijke vlees, dat vol zit met zaden. Velen eten ook de zaden, omdat ze door hun enorme hoeveelheid moeilijk uit de pulp te verwijderen zijn.

 4. Als je moedig genoeg bent om de schil te eten, zorg er dan voor dat je eerst de spijkers afsnijdt.

 5. De smaak van kiwano-meloen is mild en licht zoet. Het smaakt vergelijkbaar met zijn naaste familielid, de komkommer. Wanneer het erg rijp is, kun je misschien ook een vleugje bananensmaak detecteren.

 6. De eenvoudigste manier om een ​​kiwano-meloen te eten, is deze open te snijden en de pulp rechtstreeks van de schil te scheppen. Sommige mensen voegen een beetje zout of suiker toe om de smaak te verbeteren. Het kan vers of gekookt worden gegeten.

 7. Als je je creatief voelt, kun je de pulp toevoegen aan smoothies of gebruiken voor yoghurt, muesli of een ijscoupe. Het zorgt ook voor een heerlijke toevoeging aan sauzen en dressings.

De onderste regel

 1. Kiwano-meloen is een exotisch fruit, afkomstig uit Afrika, dat vanwege zijn rijke voedingsprofiel verschillende gezondheidsvoordelen biedt.

 2. De dikke oranje schil is bedekt met spijkers, waardoor het een beetje intimiderend kan lijken. Het eten is echter net zo eenvoudig als het open snijden en de pulp eruit scheppen. Je kunt de schil zelfs als serveerschaal gebruiken.

 3. Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je fruitspel te mixen, is kiwano-meloen een heerlijke en voedzame keuze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407