Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 voordelen van kurkuma voor uw gezondheid

Voordelen van kurkuma-thee

 1. Kurkuma is een fel geeloranje kruid dat vaak wordt gebruikt in curry's en sauzen. Het komt van de kurkuma. Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn medicinale, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 2. Kurkuma-thee is een populaire vorm van het consumeren van kurkuma. Het heeft een unieke maar subtiele smaak. De thee is ook een geweldige manier om de volgende gezondheidsvoordelen van kurkuma te halen.

1. Verlicht symptomen van artritis

 1. De sterke ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma-thee kunnen ontstekingen en zwellingen bij mensen met artritis helpen verlichten. Dit vermindert pijnlijke symptomen. Eén studie wees uit dat een actieve stof in kurkuma, curcumine genaamd, effectief was bij het verminderen van pijn bij patiënten met artrose.

2. Helpt de ziekte van Alzheimer te voorkomen

 1. Terwijl er nog steeds wordt gezocht naar wat de ziekte van Alzheimer precies veroorzaakt, lijkt het erop dat curcumine in kurkuma dit kan helpen voorkomen. De antioxidanten van kurkuma voorkomen schade die kan leiden tot de ziekte van Alzheimer. Wat nog belangrijker is, is dat uit onderzoek is gebleken dat kurkuma het verlies van synaptische markers en de ophoping van amyloïden in verband met de ontwikkeling van Alzheimer kan verminderen.

3. Helpt kanker te voorkomen

 1. De vele geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma thee, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, kunnen bijdragen aan kankerpreventie. Het National Cancer Institute heeft curcumine erkend als een effectief anticarcinogeen of een stof die kanker helpt voorkomen.

4. Handhaaft colitis ulcerosa

 1. Colitis ulcerosa (UC) is een chronische aandoening die zweren in het onderste deel van het maagdarmkanaal veroorzaakt. Kurkuma kan helpen de symptomen te verminderen. Volgens het University of Maryland Medical Center bleek uit een onderzoek dat UC-patiënten in remissie aanzienlijk lagere terugvalpercentages hadden als ze kurkuma consumeerden.

5. Verbetert het immuunsysteem

 1. De geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma kunnen het immuunsysteem mogelijk versterken, zelfs bij mensen met immuunziekten. Eén studie theoretiseerde dat kurkuma het immuunsysteem kan matigen.

6. Verlaagt cholesterol

 1. Het verlagen van LDL-cholesterol (of "slecht") kan het risico op het ontwikkelen van ernstige aandoeningen, waaronder hartaandoeningen en beroertes, helpen verminderen. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma precies dat doet. Een studie uit 2008 die bijvoorbeeld aantoonde dat een lage dosis curcumine werd geassocieerd met een verlaagd LDL- en totaal cholesterolniveau.

7. Kan uveïtis behandelen

 1. Uveïtis is een ontsteking van de iris. Sommige vroege onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine in kurkuma even effectief kan zijn als een behandeling als corticosteroïden, maar zonder de bijwerkingen.

Hoe maak je kurkuma thee

 1. Volg deze stappen om kurkuma-thee thuis te maken:

 2. Winkel voor kurkuma.

Potentiële risico's en complicaties

 1. Kurkuma is over het algemeen veilig zolang u het met mate gebruikt. Raadpleeg uw arts over het drinken van kurkuma-thee als u gehad heeft:

 2. Te veel kurkuma innemen kan echter bijwerkingen veroorzaken. Waaronder:

 3. Omdat kurkuma uw bloed kan verdunnen, moet u twee weken voor de operatie stoppen met het drinken van kurkuma. Neem ook geen kurkuma-thee als u bloedverdunners gebruikt.

Wie zou kurkuma-thee moeten drinken?

 1. Kurkuma-thee wordt door de meeste mensen als veilig beschouwd. Het kan pijn en ontsteking verlichten zonder de bijwerkingen die zelfs vrij verkrijgbare medicijnen zoals NSAID's kunnen veroorzaken, zoals interne bloedingen, zweren en een verminderd aantal witte bloedcellen.

 2. Bijna iedereen kan profiteren van het drinken van kurkuma-thee, vooral omdat het het immuunsysteem kan stimuleren en als een middel tegen kanker kan fungeren. Mensen met pijn veroorzaakt door ontsteking kunnen misschien het meest profiteren. Mensen die diabetes hebben of bloedverdunners gebruiken, moeten echter eerst met hun arts praten voordat ze kurkuma-supplementen proberen.

 3. Winkel voor kurkuma-thee.

 4. Kurkuma-thee wordt door de meeste mensen als veilig beschouwd. Het kan pijn en ontsteking verlichten zonder de bijwerkingen die zelfs vrij verkrijgbare medicijnen zoals NSAID's kunnen veroorzaken, zoals interne bloedingen, zweren en een verminderd aantal witte bloedcellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407