Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Voordelen voor de gezondheid van het eten van komkommer

De onderste regel

 1. Hoewel algemeen gedacht dat het een groente is, is komkommer eigenlijk een vrucht.

 2. Het bevat veel nuttige voedingsstoffen, evenals bepaalde plantaardige stoffen en antioxidanten die kunnen helpen bij het behandelen en zelfs voorkomen van bepaalde aandoeningen.

 3. Ook bevatten komkommers weinig calorieën en bevatten ze een goede hoeveelheid water en oplosbare vezels, waardoor ze ideaal zijn voor het bevorderen van hydratatie en helpen bij gewichtsverlies.

 4. Dit artikel gaat dieper in op enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het eten van komkommer.

1. Het is rijk aan voedingsstoffen

 1. Komkommers bevatten weinig calorieën, maar veel belangrijke vitamines en mineralen.

 2. Eén ongeschilde, rauwe komkommer van 300 gram bevat het volgende (1):

 3. Hoewel, de typische portiegrootte ongeveer een derde van een komkommer is, dus het eten van een standaard portie zou ongeveer een derde van de bovenstaande voedingsstoffen opleveren.

 4. Bovendien hebben komkommers een hoog watergehalte. Komkommers bestaan ​​eigenlijk uit ongeveer 96% water (2).

 5. Om hun voedingswaarde te maximaliseren, moeten komkommers ongeschild worden gegeten. Pellen vermindert de hoeveelheid vezels, evenals bepaalde vitamines en mineralen (3).

2. Het bevat antioxidanten

 1. Antioxidanten zijn moleculen die oxidatie blokkeren, een chemische reactie die zeer reactieve atomen vormt met ongepaarde elektronen die bekend staan ​​als vrije radicalen.

 2. De ophoping van deze schadelijke vrije radicalen kan leiden tot verschillende soorten chronische ziekten (4).

 3. In feite is oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen geassocieerd met kanker en hart-, long- en auto-immuunziekten (4).

 4. Groenten en fruit, inclusief komkommers, zijn vooral rijk aan nuttige antioxidanten die het risico op deze aandoeningen kunnen verminderen.

 5. In één onderzoek werd de antioxiderende kracht van komkommer gemeten door 30 oudere volwassenen aan te vullen met komkommelpoeder.

 6. Aan het einde van het 30-daagse onderzoek veroorzaakte komkommerkoeder een significante toename van verschillende markers van antioxidantactiviteit en verbeterde antioxidantstatus (5).

 7. Het is echter belangrijk op te merken dat het komkommerpoeder dat in deze studie werd gebruikt waarschijnlijk een grotere dosis antioxidanten bevatte dan je zou eten in een typische portie komkommer.

 8. Een andere reageerbuisstudie onderzocht de antioxiderende eigenschappen van komkommers en ontdekte dat ze flavonoïden en tannines bevatten, twee groepen verbindingen die vooral effectief zijn in het blokkeren van schadelijke vrije radicalen (6).

3. Het bevordert hydratatie

 1. Water is cruciaal voor de functie van uw lichaam en speelt talloze belangrijke rollen (7).

 2. Het is betrokken bij processen zoals temperatuurregeling en het transport van afvalproducten en voedingsstoffen (7).

 3. In feite kan een goede hydratatie alles beïnvloeden, van fysieke prestaties tot metabolisme (8, 9).

 4. Terwijl u in de meerderheid van uw vloeistofbehoeften voorziet door water of andere vloeistoffen te drinken, kunnen sommige mensen tot 40% van hun totale waterinname uit voedsel halen (2).

 5. Vooral groenten en fruit kunnen een goede bron van water in uw dieet zijn.

 6. In één onderzoek werd de hydratatiestatus beoordeeld en werden dieetgegevens verzameld voor 442 kinderen. Ze ontdekten dat een verhoogde inname van fruit en groenten geassocieerd was met verbeteringen in de hydratatiestatus (10). [! 421 => 1140 = 4!

4. Het kan helpen bij het afvallen

 1. Komkommers kunnen u op verschillende manieren helpen afvallen.

 2. Allereerst bevatten ze weinig calorieën.

 3. Elke portie van 104 gram bevat slechts 16 calorieën, terwijl een hele komkommer van 300 gram slechts 45 calorieën bevat (1).

 4. Dit betekent dat u veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën in te pakken die tot gewichtstoename leiden.

 5. Komkommers kunnen frisheid en smaak toevoegen aan salades, sandwiches en bijgerechten en kunnen ook worden gebruikt als vervanging voor alternatieven met een hoger caloriegehalte.

 6. Bovendien kan het hoge watergehalte van komkommers ook helpen bij het afvallen.

 7. Eén analyse keek naar 13 onderzoeken onder 3.628 mensen en ontdekte dat het eten van voedingsmiddelen met veel water en een laag caloriegehalte gepaard ging met een significante afname van het lichaamsgewicht (11).

5. Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen

 1. Verschillende dier- en reageerbuisstudies hebben aangetoond dat komkommers de bloedsuikerspiegel kunnen helpen verlagen en sommige complicaties van diabetes kunnen voorkomen.

 2. Eén dierstudie onderzocht de effecten van verschillende planten op de bloedsuikerspiegel. Komkommers bleken de bloedsuikerspiegel effectief te verlagen en te regelen (12).

 3. Een ander dieronderzoek veroorzaakte diabetes bij muizen en vulde ze vervolgens aan met komkommerschil-extract. Komkommerschil keerde de meeste van de diabetes-gerelateerde veranderingen om en veroorzaakte een afname van de bloedsuikerspiegel (13).

 4. Bovendien bleek uit een reageerbuisstudie dat komkommers effectief kunnen zijn bij het verminderen van oxidatieve stress en het voorkomen van aan diabetes gerelateerde complicaties (14).

 5. Het huidige bewijsmateriaal is echter beperkt tot reageerbuis- en dierstudies. Verder onderzoek is nodig om te bepalen hoe komkommers de bloedsuikerspiegel bij mensen kunnen beïnvloeden.

6. Het zou regelmaat kunnen bevorderen

 1. Het eten van komkommers kan helpen bij een regelmatige stoelgang.

 2. Uitdroging is een belangrijke risicofactor voor constipatie, omdat het uw waterbalans kan veranderen en de doorgang van ontlasting moeilijk kan maken (15).

 3. Komkommers bevatten veel water en bevorderen hydratatie. Gehydrateerd blijven kan de consistentie van de ontlasting verbeteren, constipatie voorkomen en de regelmaat helpen behouden (16).

 4. Bovendien bevatten komkommers vezels, die de stoelgang helpen reguleren.

 5. Met name pectine, het type oplosbare vezel dat in komkommers voorkomt, kan de frequentie van de stoelgang helpen verhogen.

 6. In één onderzoek werden 80 deelnemers aangevuld met pectine. Het ontdekte dat pectine de beweging van de darmspieren versnelde, terwijl het tegelijkertijd de nuttige bacteriën in de darm voedde die de spijsvertering verbeteren (17).

7. Makkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Mild met een uitgesproken frisse en verfrissende smaak, worden komkommers vaak vers of gepekeld in alles, van salades tot broodjes.

 2. Komkommers worden ook vaak rauw gegeten als een caloriearm tussendoortje of kunnen worden gecombineerd met hummus, olijfolie, zout of slasaus om een ​​beetje meer smaak toe te voegen.

 3. Met slechts een beetje creativiteit kunnen komkommers op veel manieren worden genoten.

 4. Hier zijn een paar recepten om komkommers in uw dieet op te nemen:

De onderste regel

 1. Komkommers zijn een verfrissende, voedzame en ongelooflijk veelzijdige toevoeging aan elk dieet.

 2. Ze bevatten weinig calorieën, maar bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen, evenals een hoog watergehalte.

 3. Het eten van komkommers kan leiden tot veel potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, evenwichtige hydratatie, regelmatige spijsvertering en lagere bloedsuikerspiegel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407