Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 diabetesvriendelijke ontbijtideeën: havermout, eieren en meer

Overzicht

 1. De dag beginnen met een gezond ontbijt kan vrijwel iedereen ten goede komen. Deze gezonde gewoonte is vooral belangrijk voor mensen met diabetes. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het eten van een gezond ontbijt gewichtsverlies kan ondersteunen, wat de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid positief kan verbeteren.

 2. Ontbijt overslaan kan volgens een meta-analyse gepubliceerd in Public Health Nutrition in 2015 in verband worden gebracht met een aanzienlijk verhoogd risico op diabetes type 2. Regelmatige ontbijtconsumptie kan zelfs worden gebruikt als preventietactiek .

Ken uw (carb) nummers

 1. Iedereen met diabetes moet zijn aantal weten, of de hoeveelheid koolhydraten die hij bij elke maaltijd moet proberen te eten. Omdat dit zo geïndividualiseerd is, moet u contact opnemen met uw arts als u uw cijfers nog niet kent. Uw arts en diëtist kunnen u hierbij begeleiden. Deze doeldoelen kunnen worden uitgedrukt als gram koolhydraten per maaltijd of aantal uitwisselingen per maaltijd.

 2. Uw cijfers kennen is belangrijk bij het plannen van uw maaltijden. "Soms zijn mensen met diabetes type 2 's morgens meer insulineresistent dan op andere momenten van de dag, maar dit is niet altijd het geval," zei Weisenberger. "[!Carb-doelen zijn

 3. Als u uw cijfers kent, slaat u uw keuken op met diabetesvriendelijke ontbijtproducten. Hoewel het ontbijt belangrijk is, kan het kiezen van een gezonde optie als je weinig tijd hebt moeilijk zijn. Door je keuken vol te houden met gezond voedsel, kun je impuls eten voorkomen.

Eieren

 1. Hardgekookte eieren zijn een geweldige optie voor onderweg. Maak vroeg in de week een batch om u tijd te besparen. Het enige dat je 's ochtends hoeft te doen, is er eentje pakken als je de deur uit gaat.

 2. Hoewel mensen met diabetes een hoger risico op hartaandoeningen hebben, heeft onderzoek aangetoond dat het eten van zes of minder eieren per week geen significante invloed heeft op cholesterol. Het kopen van ontstekingsremmende omega-3-rijke eieren is nog beter.

Oatmeal

 1. Ongezoet havermout is een ander geweldig ontbijt. Het is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar studies suggereren ook dat het bij sommige personen kan helpen de insulineresistentie te verminderen. Voeg noten of zaden, een lepel gewone Griekse yoghurt of bessen toe om wat extra voedselgroepen op te nemen. Deze toppings verhogen ook de vezels en eiwitten, die allemaal helpen bij een subtielere toename van de bloedsuikerspiegel in plaats van een piek.

 2. Gebruik voor een eenvoudige bereiding een rijstkoker om meerdere dagen voldoende te maken, en vervolgens in porties te vullen.

Muesli

 1. Ongekookte haver, zoals muesli, is een andere geweldige ontbijtkeuze. Ze hebben een bijkomend voordeel, zei Weisenberger. "[!Ze

Engelse muffins

 1. Een volkoren Engelse muffin is een andere snelle optie. Bedek het met een eetlepel van een van de volgende:

 2. Je kunt extra Engelse muffins kopen en in de vriezer bewaren. Ontdooi vervolgens gewoon een en verwarm het in de broodrooster wanneer u klaar bent.

Griekse yoghurt

 1. Ongezoete vetarme of niet-vette Griekse yoghurt gemengd met fruit is een andere goede manier om de ochtend op gang te brengen. Griekse yoghurt heeft meer eiwitten en minder koolhydraten dan traditionele yoghurt. Het is een geweldige optie voor mensen met diabetes.

 2. Overweeg om yoghurt met één portie te kopen om uw porties te beheersen. Als verse producten niet praktisch zijn voor uw levensstijl, sla dan uw vriezer in met bevroren fruit. Zorg ervoor dat u producten zonder toegevoegde suiker kiest en sla het vruchtensap over.

Omelets

 1. Een omelet is een geweldige keuze voor het ontbijt, vooral als u in een restaurant eet. Een groot ei bevat minimaal 6 gram eiwit. Sla bij het bouwen van uw omelet het spek, de worst en de kaas over. Voeg in plaats daarvan avocado en je favoriete groenten toe.

Wentelteefjes of pannenkoeken

 1. Als u tijdens het ontbijt zin hebt in Franse toast of pannenkoeken, vraag dan of het met volkorenbrood kan worden gemaakt. Je kunt ze ook thuis zelf maken met je volkoren opties thuis. Vergeet niet om uw portiegrootte en beleg te bekijken. Bedek je wentelteefjes of pannenkoeken met een eetlepel pindakaas of fruit zonder suiker in plaats van suikerstroop.

Kwark

 1. Kwark is een andere geweldige optie voor het ontbijt. Net als bij yoghurt kun je fruit of noten toevoegen om een ​​evenwichtiger maaltijd te maken.

De afhaalmaaltijden

 1. Wat u ook eet, het is belangrijk om uw bloedglucose zowel vóór het eten als twee uur daarna te meten om de effecten van voedsel of maaltijden te leren. Als uw bloedsuikerspiegel in de ochtend hoog is, kan dit te wijten zijn aan een aantal andere factoren, zoals slechte slaapkwaliteit, stress of onvoldoende medicatie.

 2. Een hoge bloedsuikerspiegel betekent niet dat u het ontbijt moet overslaan. Er zijn veel heerlijke manieren om een ​​gezond ontbijt te maken dat u helpt uw ​​bloedsuiker te beheren. Als een maaltijd niet werkt, veel plezier met het verkennen van andere opties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407