Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 dwingende redenen om meer tijd buitenshuis door te brengen

Sociale ontwikkeling

 1. Ventileren in de buitenlucht kan uw leven drastisch verbeteren. Er is steeds meer onderzoek naar voren gekomen waarin de impact van de natuur op het fysieke, mentale en emotionele welzijn wordt aangehaald. Van het stimuleren van lage energie tot het afweren van ziekte, hier is een blik op hoe wat frisse lucht en zonneschijn mogelijk een gemakkelijk (en leuk) recept kan zijn voor wat dan ook.

1. Het verhoogt de immuniteit

 1. Lange tijd erkend als een behandeling voor stress in Japan, kan "bosbaden" ook een aanzienlijke impact hebben op het immuunsysteem. Een studie uit 2010, gepubliceerd in Environmental Health and Preventative Medicine, toonde aan dat bossen antikankerproteïnen en natuurlijke "killercellen" -activiteit kunnen verbeteren, die zich richten op tumorcellen.

 2. Dus hoe baadt u precies in een bos? Onderzoekers van de bovengenoemde studie beschrijven het als "een bezoek aan een bospark voor ontspanning en recreatie terwijl ze vluchtige stoffen inademen die fytonciden (etherische oliën van hout) worden genoemd."

 3. Naast het verminderen van stress en het versterken van de immuniteit, merkten onderzoekers op dat tijd doorgebracht in bossen leidt tot een verlaging van de bloeddruk en verlaging van cortisol, het stresshormoon dat bijdraagt ​​aan gewichtstoename.

2. Het vermindert het risico op depressie

 1. Als u negatieve gedachten wilt afschudden, maak dan een wandeling - bij voorkeur door een grasveld vol bomen en struiken.

 2. Volgens een studie uit 2015 gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences, toonde een 90 minuten durende wandeling door een natuurlijk grasachtig gebied met bomen en struiken verminderde activiteit in de regio van de hersenen die actief is bij het ervaren van negatieve emoties of depressie.

 3. En als u van een beter humeur een steunpilaar van het dagelijks leven wilt maken, overweeg dan waar u naar huis belt. De auteurs van de studie schatten dat degenen die in een stedelijke omgeving wonen een 20 procent hoger risico op angststoornissen en een 40 procent hoger risico op stemmingsstoornissen hebben dan degenen die op het platteland wonen.

3. Het verbetert het geheugen en de focus

 1. Heb je een groot examen of een presentatie aan de horizon? Ga naar buiten en zoek wat groen wanneer je mentale vermoeidheid voelt. [! 7735 => 1140 = 4!

4. Het kan het genezingsproces helpen versnellen

 1. Er is een reden waarom ziekenhuizen de afgelopen jaren meer tuinen hebben aangelegd, en het is niet alleen om het saaie landschap te verfraaien. De natuur kan het herstelproces eigenlijk versnellen.

 2. De eerste baanbrekende studie over het onderwerp, uitgevoerd in 1984, wees uit dat patiënten met toegang tot een uitzicht op de natuur gemiddeld een dag sneller genazen, minder pijnstillers nodig hadden en minder postoperatieve complicaties hadden dan patiënten wiens kamers een glimp van de buitenwereld beperkten.

5. Het remt stress

 1. Als u een snelle oplossing voor stress nodig hebt, stapt u precies drie minuten naar buiten en kijkt u naar de bomen. Dat is de snelheid waarmee de natuur onze stressniveaus kan verlichten, volgens dezelfde onderzoeker die het onderzoek naar hospitaaltuinen heeft uitgevoerd.

 2. En een studie uit 2010, deze gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, toonde aan dat eenvoudig luisteren naar een natuurgeluidslandschap, zoals het geluid van vogels fluiten of een waterval, kan bestrijd ook stress door een positieve emotionele toestand op te wekken.

6. Het verzacht agressie

 1. Zelfs als u fysiek niet naar buiten kunt, kan alleen het simuleren van de buitenlucht invloedrijke gezondheidsvoordelen hebben, vooral als u voelt dat uw humeur begint te stijgen.

 2. Beheerders van Snake River Correctional Institution in Oregon hebben deze theorie in 2016 getest met hun Nature Imagery Project, waarmee gevangenen in de vrije tijd natuurfilms konden bekijken met scènes van oceanen, bossen en rivieren.

 3. Het resultaat? De gevangenen die regelmatig de films bekeken, pleegden 26 procent minder geweldsdelicten in de gevangenis dan degenen die dat niet hadden gedaan. Ze vertoonden ook minder agressie, angst, prikkelbaarheid en nervositeit.

7. Het helpt met slaap

 1. Beter slapen begint met naar buiten gaan om te genieten van de zon of op zijn minst de zon de hele dag zo vaak mogelijk te zien.

 2. Volgens een 2015 gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine sliepen degenen die meer blootgesteld waren aan natuurlijk licht gemiddeld 46 minuten langer per nacht. De studie benadrukte ook extra voordelen voor degenen die meer zonneschijn kregen, waaronder meer fysiek actief en in het algemeen gelukkiger zijn.

8. Het versterkt familiebanden

 1. Het gezin dat samen buiten speelt, blijft bij elkaar. Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in het Journal of Family Theory and Review, ontdekte dat op familie gebaseerde activiteiten in de natuur het gevoel van identiteit en verbondenheid van een gezin kunnen voeden, vooral als die activiteiten normale rituelen worden.

 2. Naast het weglopen van de dagelijkse routine, vermindert een ochtendwandeling of een middag in het park mentale vermoeidheid en herstelt de aandacht - twee belangrijke factoren bij het helpen van familieleden .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407