Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 geweldige vervangers voor maïzena

8 geweldige vervangers voor maïzena

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 27 augustus 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Plaatsvervanger voor maizena

 1. De meest populaire opties als vervanging voor maizena zijn onder andere pijlwortel, psylliumschil, gemalen lijnzaad, glucomannan, tarwebloem en tapioca.

Tarwemeel

 1. Als de meest basale en gemakkelijk verkrijgbare vervanger in de keuken, kan tarwebloem maïzena in verschillende recepten vervangen, omdat het ook als een groot verdikkingsmiddel werkt. Je moet echter ongeveer 3 keer zoveel bloem gebruiken als maizena om dezelfde dikte in een vloeistof te creëren. Bovendien duurt het langer om het tarwebloem tot een gelijkmatige consistentie te koken en de smaak van de tarwe te verwijderen.

Arrowroot

 1. Omdat maïzena de neiging heeft een glanzende en gladde afwerking van een saus te produceren, kiezen veel mensen pijlwortel boven tarwemeel. Door dezelfde soort gladde consistentie te creëren als maïzena, kan arrowroot in ongeveer dezelfde metingen in een bepaald recept worden gebruikt. Dat gezegd hebbende, moet je misschien wat langer wortel schieten om dezelfde consistentie te krijgen als wanneer je maïzena kookt.

Aardappelzetmeel

 1. Aardappelen om hun zetmeelgehalte vrij te geven en vervolgens dit materiaal te drogen. Aardappelzetmeel kan in principe worden gebruikt in een verhouding van 1: 1 ten opzichte van maïszetmeel en zal zich in preparaten zeer vergelijkbaar gedragen. Het goede nieuws is dat aardappelzetmeel een zeer subtiele smaak heeft en door de meeste mensen als saai wordt beschouwd, dus het heeft geen invloed op het eindresultaat van uw recept. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Tapioca

 1. De ietwat neutrale smaak van tapioca maakt het een uitstekende vervanger voor maizena, maar in sommige recepten kan het niet goed werken of fungeren als een goed verdikkingsmiddel. Je hebt ook ongeveer 2 keer zoveel tapioca nodig als maïzena; bijvoorbeeld, als 1 eetlepel maizena voldoende is om een ​​kopje vloeistof te verdikken, hebt u 2 eetlepels tapioca nodig om hetzelfde verdikkende effect te hebben.

Rijstmeel

 1. Wanneer rijst fijn wordt gemalen, kan het worden verwerkt tot rijstmeel, dat door zijn heldere kleur als een zeer effectief verdikkingsmiddel in recepten werkt, met name in het verdikken van heldere vloeistoffen. Rijstmeel is ook glutenvrij, dus voor mensen die tarwebloem niet als vervanging willen gebruiken, is dit een voor de hand liggende keuze. Wat de verhouding betreft, wilt u twee keer zoveel rijstmeel gebruiken als het recept vereist (in maïzena).

Glucomannan

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Psyllium Husk

 1. Deze relatief zuivere vorm van oplosbare vezels is een zeer populaire vervanging voor maïszetmeel, met lage koolhydraatgehaltes, maar veel voedingsvezels, waardoor het de spijsvertering verbetert. Je hebt hier ook niet veel van nodig om maizena te vervangen, omdat het een zeer geconcentreerde vorm van vezels is.

Gemalen lijnzaad

 1. De meeste mensen gebruiken maïszetmeel vanwege de soepele consistentie, maar deze lijnzaad heeft een hardere buitenste schil, dus zelfs wanneer het wordt gemalen, kan het een beetje korrelig zijn. Deze extreem absorberende zaden kunnen echter verschillende sauzen en vloeistoffen snel verdikken.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. De meeste mensen gebruiken maïszetmeel vanwege de soepele consistentie, maar deze lijnzaad heeft een hardere buitenste schil, dus zelfs wanneer het wordt gemalen, kan het een beetje korrelig zijn. Deze extreem absorberende zaden kunnen echter verschillende sauzen en vloeistoffen snel verdikken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407