Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 geweldige voordelen van gedroogde abrikozen

8 geweldige voordelen van gedroogde abrikozen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 10 april 2019

 2. Abrikozen in uw dieet zijn een geweldige manier om uw inname van voedingsstoffen op een heerlijk zoete manier te verbeteren. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn gedroogde abrikozen?

 1. Zoals de naam al aangeeft, zijn gedroogde abrikozen een gedroogde vorm van de abrikozenfruit, zodra ze zijn uitgedroogd. Verse abrikozen zijn geweldige bronnen van voedingsstoffen, maar zodra ze zijn uitgedroogd, worden sommige andere voedingsstoffen meer geconcentreerd. Zoals geldt voor de meeste gedroogde vruchten, bieden ze meer voedingswaarde per gewicht dan verse variëteiten. Er is een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke suiker in abrikozen, dus de gedroogde vormen van deze vruchten vereisen geen extra suikers of conserveermiddelen, in tegenstelling tot sommige andere gedroogde vruchten.

 2. Het uitdrogen van abrikozen verhoogt ook hun houdbaarheid en maakt ze veel handiger om te vervoeren en onderweg te eten. Abrikozen zijn wetenschappelijk bekend als Prunus armeniaca, en de gedroogde vorm is te vinden in markten en winkels over de hele wereld en kan thuis worden bereid. De kwaliteit van gedroogde abrikozen varieert in verschillende delen van de wereld, omdat de normen voor gedroogd fruit in verschillende regio's kunnen variëren. Sommige gedroogde abrikozen bevatten bijvoorbeeld meer water dan andere, wat lagere antioxidantniveaus en een hoger vitamine C-gehalte betekent.

Voeding met gedroogde abrikozen

 1. De voedingssamenstelling van gedroogde abrikozen bevat ongeveer 2 gram vezels in een portie van 30 gram. Er is ook 1 gram eiwit en een verwaarloosbare hoeveelheid vet. Gedroogde vormen van deze vrucht bevatten minder vitamine C dan de verse vorm, maar er zijn hoge niveaus van calcium, ijzer, kalium, magnesium en vitamine E. Er zijn ook aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten en carotenoïden in deze gedroogde vrucht. Per portie zijn er slechts ongeveer 70 calorieën, waarvan de meeste van natuurlijke suikers zijn.

Voordelen van gedroogde abrikozen

 1. De beste gezondheidsvoordelen van gedroogde abrikozen zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van de huid te verbeteren, het gezichtsvermogen te verbeteren, de ademhalingswegen te kalmeren, de botdichtheid te bevorderen en de bloedsomloop te stimuleren.

Huidverzorging

 1. Zoals bij elke vrucht met een hoge concentratie antioxidanten, zijn gedroogde abrikozen uitstekend voor het neutraliseren van vrije radicalen en het voorkomen van oxidatieve stress. Dit kan helpen het uiterlijk van rimpels op de huid te verminderen en het verouderingsproces te vertragen, terwijl het ook de elasticiteit van de huid verhoogt en littekens en ouderdomsvlekken minimaliseert.

Vision

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ademhalingssysteem

 1. De vele fytonutriënten in deze gedroogde vruchten kunnen helpen ontstekingen in de keel en sinussen te onderdrukken, wat de algehele gezondheid van de luchtwegen kan verbeteren, terwijl het vitamine C-gehalte het immuunsysteem zal stimuleren om de onderliggende infectie te bestrijden .

Botdichtheid

 1. Met een grote verscheidenheid aan mineralen, waaronder ijzer, kalium, calcium en magnesium, kunnen deze gedroogde vruchten uw minerale botdichtheid een serieuze boost geven. Dit is uitstekend naarmate je ouder wordt, omdat je meer vatbaar bent voor een verlies van botmineraaldichtheid en een hoger risico op osteoporose.

Circulation

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Constipatie

 1. Gedroogde abrikozen zijn rijk aan vezels en reguleren uw stoelgang door de peristaltische beweging te stimuleren. Ze verbeteren ook de opname van voedingsstoffen en versterken de immuunfunctie in de darm.

Bloedstolling

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat gedroogde abrikozen de bloedstolling in het lichaam kunnen verbeteren. Dit is geweldig voor mensen met bloedingsstoornissen, maar kan gevaarlijk zijn voor mensen die bloedverdunners gebruiken of als ze bepaalde cardiovasculaire aandoeningen hebben.

Spierontwikkeling

 1. Hoewel het eiwitniveau niet enorm is in deze gedroogde vruchten, kan het toch een gezonde boost zijn voor je totale eiwitinname per dag, met ongeveer 1 gram eiwit per portie.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407