Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Gezonde kalkfeiten

De onderste regel

 1. Limoenen verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Ze zijn ontstaan ​​in Zuidoost-Azië en hun potentiële gebruik gaat veel verder dan vistaco's en cocktailgarnituren. Je zult misschien verrast zijn door de vele unieke manieren waarop limoenen kunnen worden gebruikt om je gezondheid te bevorderen.

1. Zoete voordelen

 1. Naarmate natuurlijke gezondheidsbenaderingen steeds populairder worden in de hedendaagse cultuur, zullen limoenen waarschijnlijk een steeds grotere rol spelen in de behandeling die artsen aanbevelen. Wetenschappers onderzoeken manieren om limoenen in medicijnen en kruidenformules op te nemen.

2. Sikkelceloplossing

 1. Sikkelcelanemie is een aandoening waarbij het beenmerg misvormde, sikkelvormige rode bloedcellen produceert. Het kan chronische vermoeidheid veroorzaken, evenals pijnlijke episodes, crises genaamd, die de borst, gewrichten of onderrug kunnen beïnvloeden.

3. Houd je hart in limoen

 1. Antioxidanten houden uw bloedvaten gezond en gezonde bloedvaten zijn essentieel om bloed van uw hart naar de organen van uw lichaam te transporteren. Een nieuw onderzoek bij konijnen onthult een aantal interessante resultaten.

 2. Kalkschil en limoensap bevatten antioxidanten die het proces van atherogenese, de opbouw van plaque op vaatwanden, vertragen. Probeer meer limoensap in je dieet te krijgen met dit heerlijke gegrilde garnalenrecept.

4. Kaffir limoenen bestrijden schadelijke bacteriën

 1. Uit dezelfde studie bleek ook dat de Kaffir-limoen, een hobbelige limoen die in India en andere regio's van Zuidoost-Azië wordt geteeld, bacteriën bestrijdt. Eén specifiek type bekende bacterie die deze kalk bestrijdt, is E. coli, die voedselvergiftiging veroorzaakt.

5. Zet uw teint in de schijnwerpers

 1. De antibacteriële eigenschappen van de Kaffir-kalk strekken zich ook uit naar de huid. In een onderzoek uit 2014 ontdekten onderzoekers dat etherische olie uit de Kaffir-kalk acne-veroorzakende bacteriën kon stoppen. De olie verminderde ook littekens van acne en hielp bij het genezen van vlekken. Deze natuurlijke remedie is een optie die het proberen waard is als u uw huid wilt verbeteren.

6. Een beetje kan een lange weg gaan

 1. De bacteriebestrijdende mogelijkheden van kalk stellen het fruit ook in staat om cholera te bestrijden, volgens een onderzoek. Bacteriën die cholera veroorzaken, reizen vaak in voedsel. In West-Afrika, waar in de recente geschiedenis cholera-uitbraken hebben plaatsgevonden, ontdekten onderzoekers dat het voeden van getroffen mensen limoensap met rijst de gevaarlijke bacteriën doodde.

7. Een aanvulling op uw eten of geur

 1. De schil die na een paar goede knijpen is achtergelaten, kan worden gebruikt om een ​​krachtige pure olie te maken. Deze olie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het populaire gebruik is smaakstof en het toevoegen van een frisse geur aan een verscheidenheid aan producten. Probeer dit recept voor een geweldige limoen-gevulde twist op hummus.

8. Een explosie van belangrijke vitamines en mineralen

 1. Net als andere citrusvruchten biedt limoen een overvloed aan vitamines en mineralen, waaronder kalium. Kalium is belangrijk voor het handhaven van de zenuwfunctie en een gezonde bloeddruk. De vrucht is ook gekoppeld aan antioxidanten en bioflavonoïden die volgens onderzoekers de kans op kanker kunnen verlagen.

De afhaalmaaltijden

 1. Er zijn veel manieren om limoenen te gebruiken. Als lid van de krachtige citrusfamilie wordt de lijst met voordelen alleen maar langer naarmate onderzoekers zich verder verdiepen in de wetenschap achter de vrucht.

 2. De eenvoudigste manier om limoen te gebruiken, is door het aan uw keuken toe te voegen. Begin met dit recept van zoete aardappel en zwarte bonenburger.

 3. De volgende keer dat u in de supermarkt bent, wilt u misschien een paar limoenen pakken om een ​​laatste vleugje smaak aan uw maaltijd toe te voegen.

 4. Er zijn veel manieren om limoenen te gebruiken. Als lid van de krachtige citrusfamilie wordt de lijst met voordelen alleen maar langer naarmate onderzoekers zich verder verdiepen in de wetenschap achter de vrucht.

 5. De eenvoudigste manier om limoen te gebruiken, is door het aan uw keuken toe te voegen. Begin met dit recept van zoete aardappel en zwarte bonenburger.

 6. De volgende keer dat u in de supermarkt bent, wilt u misschien een paar limoenen pakken om een ​​laatste vleugje smaak aan uw maaltijd toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407