Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 gezondheidsvoordelen van guavefruit en -bladeren

De onderste regel

 1. Guaves zijn tropische bomen uit Midden-Amerika.

 2. Hun vruchten zijn ovaal van vorm met een lichtgroene of gele schil en bevatten eetbare zaden. Bovendien worden guavebladeren gebruikt als kruidenthee en het bladextract als supplement.

 3. Guavefruit is ongelooflijk rijk aan antioxidanten, vitamine C, kalium en vezels. Dit opmerkelijke gehalte aan voedingsstoffen geeft ze veel gezondheidsvoordelen.

 4. Hier zijn 8 evidence-based gezondheidsvoordelen van guavefruit en -bladeren.

1. Kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen

 1. Er zijn aanwijzingen dat guave de bloedsuikerspiegel kan verbeteren.

 2. Verschillende reageerbuis- en dierstudies hebben aangetoond dat guavebladextract de bloedsuikerspiegel, langdurige bloedsuikercontrole en insulineresistentie verbeterde (1, 2, 3, 4, 5).

 3. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes of mensen die risico lopen.

 4. Enkele onderzoeken met mensen hebben ook indrukwekkende resultaten opgeleverd.

 5. Een studie bij 19 mensen merkte op dat het drinken van guaveblaadjes de bloedsuikerspiegel verlaagde na een maaltijd. De effecten duurden maximaal twee uur (3).

 6. Een andere studie bij 20 mensen met diabetes type 2 vond dat het drinken van guaveblaadjes de bloedsuikerspiegel na een maaltijd met meer dan 10% verlaagde (3).

2. Kan de gezondheid van het hart verbeteren

 1. Guaves kunnen op verschillende manieren helpen de gezondheid van het hart te verbeteren.

 2. Veel wetenschappers geloven dat het hoge gehalte aan antioxidanten en vitamines in guavebladeren je hart kan helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen (6).

 3. De hogere niveaus van kalium en oplosbare vezels in guaves dragen ook bij aan een verbeterde gezondheid van het hart.

 4. Bovendien is guavebladextract gekoppeld aan een lagere bloeddruk, een afname van "slechte" LDL-cholesterol en een stijging van "goede" HDL-cholesterol (7).

 5. Omdat hoge bloeddruk en hoge niveaus van LDL-cholesterol zijn gekoppeld aan hogere risico's op hartaandoeningen en beroertes, kan het nemen van guavebladextract leiden tot waardevolle voordelen.

 6. Bovendien kan het fruit ook voordelen voor de gezondheid van het hart hebben.

 7. Uit een onderzoek van 12 weken bij 120 mensen bleek dat het eten van rijpe guave vóór de maaltijd een algehele bloeddrukdaling met 8-9 punten, een verlaging van de totale cholesterol met 9,9% en een toename veroorzaakte in "goede" HDL-cholesterol met 8% (8).

 8. Ditzelfde effect is waargenomen in verschillende andere onderzoeken (9, 10).

3. Kan helpen pijnlijke symptomen van menstruatie te verlichten

 1. Veel vrouwen ervaren dysmenorroe - pijnlijke symptomen van menstruatie, zoals buikkrampen.

 2. Er zijn echter aanwijzingen dat guavebladextract de pijnintensiteit van menstruatiekrampen kan verminderen.

 3. Een onderzoek bij 197 vrouwen met pijnlijke symptomen wees uit dat het dagelijks innemen van 6 mg guavebladextract resulteerde in een verminderde pijnintensiteit. Het leek zelfs nog krachtiger te zijn dan sommige pijnstillers (11).

 4. Van guavebladextract wordt ook gedacht dat het helpt bij het verlichten van baarmoederkrampen (12).

4. Kan uw spijsverteringsstelsel ten goede komen

 1. Guaves zijn een uitstekende bron van voedingsvezels.

 2. Daarom kan het eten van meer guaves gezonde darmbewegingen helpen en constipatie voorkomen.

 3. Slechts één guave kan 12% van uw aanbevolen dagelijkse vezelinname leveren (13).

 4. Bovendien kan guavebladextract de spijsvertering ten goede komen. Studies suggereren dat het de intensiteit en duur van diarree kan verminderen (14, 15, 16).

 5. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat guavebladextract antimicrobieel is. Dit betekent dat het schadelijke microben in uw darmen kan neutraliseren die diarree kunnen veroorzaken (14, 17).

5. Kan gewichtsverlies helpen

 1. Guaves zijn een gewichtsverliesvriendelijk voedsel.

 2. Met slechts 37 calorieën in één fruit en 12% van uw aanbevolen dagelijkse vezelinname, zijn ze een vullende, caloriearme snack (13).

 3. Anders dan sommige andere caloriearme snacks, zitten ze boordevol vitamines en mineralen - zodat u geen belangrijke voedingsstoffen misloopt.

6. Kan een antikankereffect hebben

 1. Van guavebladextract is aangetoond dat het een antikankereffect heeft. Uit reageerbuis- en dierstudies blijkt dat guave-extract de groei van kankercellen kan voorkomen en zelfs kan stoppen (18, 19).

 2. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hoge niveaus van krachtige antioxidanten die voorkomen dat vrije radicalen cellen beschadigen, een van de belangrijkste oorzaken van kanker (19).

 3. Uit een reageerbuisonderzoek bleek dat guavebladolie vier keer effectiever was in het stoppen van de groei van kankercellen dan bepaalde kankermedicijnen (20).

 4. Hoewel de resultaten van reageerbuisexperimenten veelbelovend zijn, betekent dit niet dat guavebladextract helpt bij de behandeling van kanker bij mensen. Verdere studies zijn nodig voordat er claims kunnen worden ingediend.

7. Kan helpen uw immuniteit te vergroten

 1. Lage niveaus van vitamine C zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op infecties en ziekten.

 2. Guaves zijn een fantastische manier om deze voedingsstof binnen te krijgen, omdat ze een van de rijkste voedselbronnen van vitamine C zijn

 3. Eén guave biedt in feite ongeveer het dubbele van de Reference Daily Intake (RDI) voor vitamine C. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat u zou krijgen als u een sinaasappel eet (13).

 4. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het handhaven van een gezond immuunsysteem (21).

 5. Hoewel het niet bewezen is dat het verkoudheid voorkomt, is aangetoond dat vitamine C de duur van een verkoudheid verkort (22).

 6. Het is ook gekoppeld aan antimicrobiële voordelen. Dit betekent dat het helpt bij het doden van slechte bacteriën en virussen die tot infecties kunnen leiden (21).

 7. Omdat vitamine C gemakkelijk uit uw lichaam kan worden weggespoeld, is het belangrijk om regelmatig voldoende binnen te krijgen via uw dieet.

8. Guaves eten kan goed zijn voor je huid

 1. Het brede scala aan vitamines en antioxidanten in een guave kan wonderen doen voor uw huid. De antioxidanten kunnen je huid beschermen tegen schade, wat het verouderingsproces kan vertragen en rimpels helpt voorkomen (23).

 2. Bovendien kan guavebladextract zelfs helpen acne te behandelen wanneer het rechtstreeks op uw huid wordt aangebracht.

 3. Uit een reageerbuisonderzoek bleek dat guavebladextract effectief was bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën - waarschijnlijk vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen (24).

 4. Meer studies zijn nodig om de rol van guaves en guave-extract bij het behoud van een gezonde huid te bevestigen.

De onderste regel

 1. Guaves zijn ongelooflijk lekker en boordevol voedingsstoffen.

 2. Deze tropische vrucht bevat weinig calorieën, zit boordevol vezels en is een uitstekende aanvulling op een gezond dieet.

 3. Veel onderzoeken ondersteunen ook de voordelen van guavebladextracten, die als voedingssupplementen worden ingenomen.

 4. Samen kunnen guavefruit en bladextracten uw hartgezondheid, spijsvertering en immuunsysteem stimuleren, naast andere voordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407