Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 gezondste voedingsmiddelen om elke dag te eten

Hoe het te nemen

 1. Veel rage-diëten richten zich op het voedsel dat u uit uw dagelijkse eetgewoonten moet verwijderen. In plaats van het verwijderen van "slecht" voedsel, moet u zich richten op het opnemen van gezond voedsel dat onderdeel moet zijn van een uitgebalanceerd dieet. De gezondste voedingsmiddelen zijn minimaal verwerkt, rijk aan voedingsstoffen, bevatten geen toegevoegde suiker en zijn vaak een bron van fytonutriënten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw - USDA - stelt dat het consumeren van voedsel met fytonutriënten effectief is bij het verminderen van het risico op kanker en hartziekten. Door verschillende soorten vezelrijk voedsel te eten, kun je zorgen voor voldoende inname van voedingsstoffen en ook voorkomen dat je te veel eet.

Spinazie

 1. Zeer weinig calorieën, spinazie is een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt eten. Een kop gekookte spinazie bevat slechts 41 calorieën, maar het is een geweldige bron van meer dan 13 vitamines en mineralen - waaronder vitamine A, C, E en K, foliumzuur en mangaan. Spinazie bevat ook flavonoïden, dit zijn plantaardige stoffen die kanker kunnen helpen voorkomen.

Broccoli

 1. Net als spinazie bevat broccoli veel vezels en weinig calorieën. Vol met kankerbestrijdende fytonutriënten, broccoli is een veelzijdige groente die grote porties vitamine C en K aan uw dieet toevoegt. Eet broccoli rauw of gestoomd. Volgens een recent onderzoek in het Journal of Zhejiang University is het stomen van broccoli de beste manier om voedingsstoffen vast te houden tijdens het koken.

Tomaten

 1. Tomaten zijn een primaire bron van lycopeen, een krachtige antioxidant. Vermijd bij het kopen van tomatenproducten ketchup en pastasauzen met toegevoegde suiker en glucosestroop.

Bosbessen

 1. Bosbessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten, verbindingen die schadelijke vrije radicalen in het lichaam tegengaan. Bosbessen zijn ook een goede bron van vezels en bevatten minder suiker dan veel andere soorten fruit. Andere gezonde bessen zijn aardbeien, frambozen en bramen.

Quinoa

 1. Quinoa wordt niet vaak gebruikt in de Verenigde Staten en is een Zuid-Amerikaanse plant met veel vezels en volledig eiwit. Als een bron van volle granen is quinoa hoger in veel voedingsstoffen - waaronder mangaan en magnesium - dan vergelijkbare granen zoals rijst en havermout. Gebruik als ontbijtvervanger met fruit of als bijgerecht tijdens het diner in plaats van pasta of rijst.

Beans

 1. Bonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn een van de beste vegetarische bronnen van complete eiwitten. Bonen zijn rijk aan vezels en bevatten ook veel ijzer- en B-vitamines, die een belangrijke rol spelen in het energiemetabolisme.

Noten

 1. Noten bevatten meer calorieën dan andere gezonde voedingsmiddelen en zijn een belangrijke bron van gezond enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd vet. Sommige noten zoals amandelen zorgen ook voor een extra vezelboost.

Flaxseeds

 1. Lang gebruikt door atleten, worden lijnzaad steeds meer erkend als een gezonde plantaardige bron van omega-3-vetzuren. Een vegetarisch alternatief voor visolie, hele lijnzaad levert ook eiwitten en vezels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407