Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Indrukwekkende voordelen van passiebloemthee

8 Indrukwekkende voordelen van passiebloemthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 09 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-2', 'ezslot_2', 112, '0'])); Passionflower-thee biedt vele verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om angst verminderen, slaapstoornissen behandelen, depressie voorkomen, symptomen van de menopauze verlichten, libido stimuleren, drugsverslaving beteugelen, de huid genezen en onder andere de bloeddruk verlagen Wat is Passionflower Tea?

 1. De primaire soort die wordt gebruikt om passiebloemthee te maken, is taxonomisch bekend als Passiflora incarnata, maar er zijn meer dan 500 verschillende soorten passiebloemen en wijnstokken die over de hele wereld groeien. De plant is ook algemeen bekend als maypop. Passiebloemthee wordt al eeuwen in Noord- en Zuid-Amerika gebruikt, maar werd uiteindelijk geïntroduceerd op de Europese markten en is nu wereldwijd gewild.

 2. De bloemen, bladeren en stengels van deze plant zijn allemaal goed voor verschillende medicinale toepassingen, maar de thee wordt specifiek met de bladeren gebrouwen. De meeste gezondheidsvoordelen van passiebloemthee zijn het resultaat van aanzienlijke hoeveelheden harmine, flavonoïden en organische zuren, zoals linoleenzuur, palmitinezuur en myristinezuur, evenals verschillende aminozuren, coumarines en andere antioxidanten.

Waar is Passionflower Tea goed voor?

 1. Passiebloemthee is goed voor de behandeling van slapeloosheid, angst, verslaving, hoge bloeddruk, eczeem, psoriasis, depressie, menopauze, menstruatieongemakken, onvruchtbaarheid en andere inflammatoire aandoeningen.

Symptomen van de menopauze

 1. Slapeloosheid. De kalmerende en kalmerende effecten van passiebloemthee kunnen je neurotransmitters in balans brengen en ook de afgifte van gamma-aminoboterzuur (GABA) stimuleren, waarvan bekend is dat het de stemming verbetert en hormonen reguleert. Eval (ez_write_tag ([![!728,90], ' organicfacts_net-medrectangle-3' , 'ezslot_3', 171, '0']));

Chronische stress en depressie

 1. Van de fytochemicaliën en alkaloïden in passiebloemthee, zoals quercetine en kaempferol, is bekend dat ze de stemming verbeteren en het niveau van stresshormonen in het lichaam verlagen. Dit kan ervoor zorgen dat je je energiek en positief voelt en gevoelens van stress en angst verlicht.

Huidaandoeningen

 1. Traditioneel gebruik van passiebloemthee omvat de toepassing voor huiduitslag, brandwonden, irritatie of ontsteking van de huid. Dit kan in vele vormen voorkomen, van eczeem en psoriasis tot acne, brandwonden en allergische reacties. Lokale toepassing van deze thee is niet gebruikelijk, maar een krachtig brouwsel kan opmerkelijke effecten hebben bij de behandeling van deze aandoeningen.

Ontsteking

 1. Het verminderen van ontstekingen in het lichaam is waar veel organische zuren en antioxidanten het beste in zijn, en de verbindingen in passiebloemthee zijn geen uitzondering. Deze thee wordt al lang aanbevolen voor gewrichtsaandoeningen en artritis, evenals jicht, aambeien en darmontsteking. Deze kalmerende actieve ingrediënten kunnen helpen de symptomen van indigestie, constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel en krampen te verlichten, evenals chronische ontstekingen veroorzaakt door activiteit van vrije radicalen.

Sex Drive

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_1', 131, '0'])); Als u uw libido wilt verhogen, deze thee is misschien het geheim, omdat het de productie van testosteron in het lichaam kan verhogen, waardoor mannen een reproductieve boost krijgen, niet alleen de seksuele drang, maar ook de viriliteit en de vruchtbaarheid. [! 113481 => 1130 = 9!] Hartgezondheid

 1. De bloeddrukverlagende eigenschappen van passiebloemthee zijn bekend en zijn het resultaat van een specifieke antioxidant die bekend staat als edulilzuur. Door hypertensie te behandelen, kan deze thee atherosclerose, hartaanval, beroerte en hart- en vaatziekten helpen voorkomen en in het algemeen de druk op het cardiovasculaire systeem verminderen. Dit effect kan ook helpen hoofdpijn en migraine te verlichten, door de druk en ontsteking in haarvaten in de buurt van de slapen te verminderen.

Slaapstoornissen

 1. Deze kruidenthee wordt al lang gebruikt om slaapstoornissen te behandelen, zoals slapeloosheid of rusteloosheid 's nachts. Door de neurotransmitterniveaus in de hersenen te beïnvloeden met flavonoïden en andere fytochemicaliën, kunt u genieten van een volledige nacht ongestoorde slaap en een verfrist gevoel in de ochtend!

Guurverslaving

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_6', 120, '0'])); Sommige mensen zijn overgestapt op passiebloemthee om medicijnen te bedwingen verslaving, door de symptomen van ontwenning te verzachten, de stemming te verbeteren en angst te verminderen. Bovendien wijst anekdotisch bewijs op het vermogen van passiebloemthee om het verlangen naar nicotine te verminderen, waardoor het belangrijk is voor mensen die willen stoppen met roken.

Hoe maak je passiebloemthee?

 1. Als u passiebloemthee thuis wilt zetten, hebt u alleen gedroogde of verse passiebloembladeren en warm water nodig, naast de zoetstoffen die u maar wilt. Gedroogde bladeren kunnen worden gemalen tot een poeder om in de thee te trekken, of de bladeren kunnen in een zetgroep of theezeef worden geplaatst. Verse bladeren kunnen ook worden gebruikt om deze thee te brouwen, in welk geval ongeveer een 1/4 kopje van de bladeren nodig is voor een krachtig brouwsel.

 2. Ingrediënten

 3. Opmerking: een beetje sediment van het poeder bevindt zich aan de onderkant van de beker; voor het volledige effect van de thee, drink het helemaal naar beneden!

Bijwerkingen van passiebloemthee

 1. Voor alle voordelen van deze kruidenthee zijn er ook nogal wat bijwerkingen, waaronder braken, misselijkheid, maagklachten, cognitieve stress, slaperigheid, duizeligheid, maag-darmproblemen, hypotensie en spieren spasmen. Deze bijwerkingen zijn echter zeldzaam en treffen vooral mensen die allergisch zijn voor leden van het geslacht Passiflora, of mensen die een overmatige hoeveelheid van deze thee consumeren.

 2. Hoewel de meeste van deze bijwerkingen het gevolg zijn van het drinken van een overmatige hoeveelheid van deze thee, moet u toch uw gebruik en reactie op deze thee goed in de gaten houden.

 3. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407