Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Indrukwekkende voordelen van peultjes

8 Indrukwekkende voordelen van peultjes

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 13 maart 2019

 2. Groenten die worden gebruikt bij de bereiding van een aantal internationale keukens. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat ze bevatten, welke potentiële gezondheidsvoordelen ze hebben en hoe ze op te slaan en voor te bereiden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn peultjes?

 1. Peultjes, een verscheidenheid van erwten, worden eigenlijk heel gegeten - terwijl de erwten nog in de peul zitten. In tegenstelling tot gewone erwten bevatten de peulen van peultjes geen oneetbare vezels, wat betekent dat ze smakelijker zijn en niet bedoeld zijn om te worden weggegooid. Deze peulen zijn ook een bron van goede voedingsstoffen. Wetenschappelijk bekend als Pisum sativum var. saccharatum, deze erwten zijn niet alleen populair in de Chinese keuken, maar ze zijn populair over de hele wereld en zijn relatief gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten en importwinkels.

 2. Elke zaadpeul bevat maximaal zeven erwten, en deze erwten kunnen rauw worden gekookt of gegeten. De meeste mensen verwijderen ze uit hun tuin in een onrijpe vorm, wanneer ze zacht zijn, maar toch knapperig. Ze doen heel weinig moeite om te bereiden en kunnen aan een aantal maaltijden worden toegevoegd, of gewoon worden gegeten voor een eiwitrijke snack!

Voeding voor peultjes

 1. Wat betreft hun voedingsstoffen zitten peultjes boordevol vitamine A, vitamine C, ijzer, kalium, voedingsvezels, magnesium, foliumzuur en kleine hoeveelheden gezonde vetten. Deze pods bevatten ook weinig calorieën, met iets meer dan 1 calorie per pod. Ze missen ook cholesterol, waardoor ze een vullende, maar voedzame voedingscomponent zijn.

Voordelen voor sneeuwerwten

 1. Er zijn een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen van peultjes, waaronder gewichtsverlies, verbeterde hartgezondheid, verminderde constipatie, sterkere botten, geoptimaliseerde immuniteit en lagere niveaus van ontsteking, onder andere.

Gewichtsverlies

 1. Laag vet- en caloriegehalte, zodat u deze groenten kunt eten zonder dat u zich schuldig hoeft te maken over het verpesten van uw dieet of over uw dagelijkse calorietoewijzing. De vezel zal ook je spijsvertering helpen en je metabolische snelheid verbeteren, verder helpen met gewichtsverlies inspanningen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Diabetes

 1. Hoge niveaus van voedingsvezels in het lichaam betekenen meer controle over uw bloedsuikerspiegel. Vezel is een soort koolhydraat, maar reguleert de glucose- en insulinespiegels in uw lichaam. Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes, die op hun inname van eenvoudige suikers moeten letten en hun bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten moeten houden om plotselinge pieken en druppels te voorkomen.

Hartziekte

 1. Met een aanzienlijke hoeveelheid kalium en vitamine C kunnen deze erwten het hart op verschillende manieren helpen beschermen. Kalium kan helpen de bloeddruk te verlagen en de belasting van het cardiovasculaire systeem te minimaliseren, terwijl vitamine C reparatie-inspanningen op bloedvaten en bloedvaten kan veroorzaken, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd.

Digestie

 1. Als uw dieet geschikte niveaus van voedingsvezels bevat, die peultjes bieden, kunt u uw spijsverteringsprocessen optimaliseren. Vezels kunnen peristaltische bewegingen stimuleren, de opname van voedingsstoffen verbeteren en ontstekingen in de darm verminderen die tot maagklachten kunnen leiden.

Botdichtheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Immuunsysteem

 1. Vitamine C is een van de belangrijkste voedingsstoffen in uw dieet, omdat het kan helpen de productie van witte bloedcellen te stimuleren, de belangrijkste verdedigingslinie voor het immuunsysteem van het lichaam. Dit zal uw gevoeligheid voor verschillende infecties en vreemde ziekteverwekkers verminderen.

Vision

 1. Vitamine A is een cruciaal element in onze gezondheid van het gezichtsvermogen, omdat deze antioxiderende vitamine oxidatieve stress in het netvlies kan voorkomen. Dit betekent een lager risico op maculaire degeneratie en een vertraging in de ontwikkeling van staar.

Hoe peultjes te koken?

 1. Ingrediënten

Hoe bewaar je erwten?

 1. Peultjes zijn niet lang houdbaar, dus na aankoop of het plukken van deze erwten kunt u ze 2-3 dagen in uw koelkast bewaren voordat de kwaliteit begint te verminderen. Na 2-3 dagen zullen de erwten minder knapperig zijn en zal hun ietwat zoete smaak ook beginnen te verdwijnen.

Snap Erwten versus Peultjes

 1. Snap erwten worden vaak aangezien voor peultjes, maar snap erwten zijn eigenlijk een kruising tussen peultjes en doperwten. Deze hybride is qua uiterlijk en smaak dichter bij peultjes, maar is meestal zoeter van smaak. Ook algemeen bekend als sugar-snap erwten, deze worden ook in de pod (geheel) gegeten en hebben dezelfde taaie draad langs de naad van de pod die moet worden verwijderd voor het eten.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407