Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 manieren waarop Griekse yoghurt uw gezondheid ten goede komt

Wat is Griekse yoghurt?

 1. Griekse of gespannen yoghurt is niet zomaar een bevlieging. Dit zuivelproduct, dat verschilt van gewone, zoetere yoghurt, is in de productie verviervoudigd van 2008 tot 2013. Griekse yoghurtproducenten voegen een extra stap toe aan hun proces zodat overtollig water, lactose en mineralen worden afgevoerd. Wat overblijft is een romige, rijke yoghurt met minder suiker, meer koolhydraten en een scherpe smaak. De zuurgraad maakt het ook gemakkelijker voor je lichaam om andere voedingsstoffen op te nemen.

 2. Griekse yoghurt is een snack vol voedingsstoffen die veel gezondheidsvoordelen biedt. Lees verder om de voordelen te ontdekken van het toevoegen van Griekse yoghurt aan uw dieet.

Een portie zit boordevol voedingsstoffen

 1. Controleer de voedingsgrafiek hieronder om te zien welke vitamines en voedingsstoffen een gewone kop magere Griekse yoghurt heeft.

 2. Een gemiddelde portie, afhankelijk van het merk, kan 12 tot 17,3 gram eiwit bevatten.

 3. Een kopje gewone Griekse yoghurt kan u helpen aan de aanbevolen voedingsrichtlijn van drie dagelijkse porties magere of magere zuivelproducten te voldoen. Mensen met lactose-intolerantie kunnen Griekse yoghurt ook gemakkelijker verteerbaar vinden vanwege de bacteriële afbraak van suikers in de melk.

De kracht van eiwitten

 1. Yoghurt bevat veel meer eiwitten dan melk. Je lichaam gebruikt eiwitten om te bouwen:

 2. Eiwit is ook een van de drie voedingsstoffen die energie leveren. Het draagt ​​ook stoffen, zoals zuurstof, over celmembranen. Het verkrijgen van de juiste hoeveelheid eiwit voor jezelf is belangrijk voor je immuunsysteem, zenuwen en vochtbalans.

 3. Je hebt meer eiwitten nodig om spiermassa te behouden naarmate je ouder wordt. Voor volwassenen van 65 jaar of ouder neemt de hoeveelheid benodigde proteïne toe tot tussen de 1 en 1,2 gram per kilogram per dag, volgens de Mayo Clinic.

 4. Griekse yoghurt is een geweldige bron van eiwitten, vooral als je vlees moet vermijden. Als je van chiazaad houdt, voeg je 2 eetlepels toe voor een boost van eiwitten en vezels. Voor een ontstekingsremmende Griekse yoghurt- en spinaziedip die je huid en haar ten goede komt, probeer dit recept van Dr. Perricone via The Beauty Gypsy.

Regelmatig en gelukkig

 1. Griekse yoghurt zit vol met probiotica. Probiotica zijn gezonde bacteriën die u kunnen helpen uw immuunsysteem te stimuleren en maagproblemen, zoals diarree en pijn, te verminderen.

 2. "Deze leven normaal in je darmen, en het hebben van goede micro-organismen in je darmen helpt je gezond te houden, zegt Shane Griffin, een gecertificeerde voedingsdeskundige en oprichter van Whole Life Balance." Zonder een gezond evenwicht van goede bacteriën van probiotica, kunnen teveel slechte bacteriën zich ophopen en schade aan ons immuunsysteem veroorzaken. "

 3. En net zoals stress en emoties maagproblemen kunnen veroorzaken, kan je darmen ook omgekeerd signalen afgeven. Een studie wees uit dat probiotica ook de hersenen kunnen beïnvloeden, volgens UCLA Newsroom. Een andere studie wees uit dat probiotische supplementen de neiging van de deelnemer tot angst en gedachten over verdriet en gedachten over het kwetsen van anderen of zichzelf verminderden.

Gezond blijven

 1. Een ander voordeel van Griekse yoghurt is dat het veel calcium bevat. Calcium is de sleutel tot het opbouwen van sterke spieren en helpt uw ​​vitale organen te functioneren. Je lichaam produceert ook zelf geen calcium. Zonder voldoende calcium worden kinderen mogelijk niet zo groot mogelijk en kunnen volwassenen het risico lopen op osteoporose.

 2. Een portie Griekse yoghurt heeft 18,7 procent van uw dagelijkse waarde voor calcium.

 3. Griekse yoghurt is een uitstekende optie voor oudere volwassenen die hun botgezondheid willen behouden. Het is ook ideaal omdat het handig en gemakkelijk te eten is, vooral voor degenen die moeite hebben met kauwen.

Download hier uw B-12

 1. Uw lichaam heeft vitamine B12 nodig om rode bloedcellen te vormen, hersenfuncties en DNA-synthese. "Velen kiezen ervoor om vitamine B12 in hun dieet aan te vullen, maar Griekse yoghurt biedt een krachtig, natuurlijk alternatief," zegt Griffin. Een portie Griekse yoghurt kan tot 21,3 procent van uw dagelijkse waarde hebben.

 2. Mensen die vegetarisch zijn, missen meestal vitamine B12 omdat de vitamine van nature voorkomt in dierlijke producten, zoals vis, vlees en eieren. Griekse yoghurt is een uitstekende, vleesvrije manier om meer aan uw dieet toe te voegen.

 1. Eén portie Griekse yoghurt kan tot 6,8 procent van uw dagelijkse inname van kalium bevatten.

 2. Kalium helpt de bloeddruk te verlagen en de natriumwaarden in uw lichaam in evenwicht te brengen. Als u een hoog natriumgehalte of een natriumrijk dieet heeft, wilt u misschien voedsel met een hoog kaliumgehalte eten, zodat uw lichaam het overtollige natrium kan passeren wanneer u naar de badkamer gaat.

Een workout herstelvoedsel

 1. Griekse yoghurt kan een gezonde en bevredigende traktatie zijn na een zware training. Het zal je niet alleen overbrengen tot je volgende maaltijd, maar het bevat eiwitten die schade kunnen herstellen die door inspanning is veroorzaakt.

 2. "Griekse yoghurt is rijk aan de aminozuren waaruit eiwitten bestaan, en eiwitten zijn de bouwstenen voor het regenereren van spierweefsel en het herstellen van vezelschade," legt Griffin uit.

 3. Je kunt proberen een banaan of wat bessen aan je yoghurt toe te voegen voor een voedzame snack na de training.

 4. Griekse yoghurt is ook een uitstekende bron van jodium. Je lichaam maakt van nature geen jodium, dus het is belangrijk om voldoende binnen te krijgen via het voedsel dat je eet. Jodium is belangrijk voor een goede schildklierfunctie en de schildklier is essentieel voor een gezond metabolisme.

 5. "Mensen hebben tegenwoordig de neiging om een ​​tekort aan jodium te hebben, wat ernstige problemen kan veroorzaken, waaronder snelle gewichtsschommelingen", zegt Griffin. "Voor mensen met gewichtsproblemen verhoogt het verhogen van de jodiumspiegel in hun dieet de activiteit van de schildklier en verhoogt op hun beurt hun metabolisme ter bevordering van gewichtsverlies."

 6. De combinatie van eiwitten en textuur van Griekse yoghurt kan je helpen een voller gevoel te krijgen dan andere snacks. Dit is geweldig voor mensen die hun portiegrootte willen regelen. Volgens Tufts Now bleek uit een jarenlange studie in 2014 dat mensen die meer dan drie porties yoghurt per week aten, minder aankwamen dan mensen die minder dan één portie aten.

Het is een geweldige voedselsubstitutie

 1. De dikkere consistentie van de Griekse yoghurt leent zich voor aanpassingen, zoals chiazaadpuddingen, smoothies en ijslolly's. Je kunt ook thuis ijslollys maken door Griekse yoghurt met vers fruit in te vriezen.

 2. Als alternatief kunt u het ook gebruiken als topping op andere voedingsmiddelen. "Gebruik het als vervanging voor zure room bovenop chili of gebakken aardappelen," suggereert Rumsey. Sommige mensen vinden het zelfs leuk om boter en mayo te vervangen door Griekse yoghurt. Bekijk dit bananenpannenkoekrecept met twee ingrediënten van fitnessblogger Remi Ishizuka dat Griekse yoghurt gebruikt in plaats van room als topping.

Hoe de juiste Griekse yoghurt te kopen

 1. Hoewel we dit product gewoonlijk Griekse yoghurt noemen, bestaat er in de Verenigde Staten geen federale norm voor Griekse yoghurt. Bedrijven mogen yoghurt met een spanning "Grieks" labelen op basis van de consistentie en smaak.

 2. Maar op plaatsen zoals Noord-Afrika, Zuid-Europa en Griekenland, bevat gespannen yoghurt meestal niet:

 3. Ouderwetse Griekse yoghurt wordt gemaakt met geitenmelk. Het maakt niet uit wat voor soort melk wordt gebruikt, het zijn de ingrediënten die ertoe doen. Etiketten op sommige voedingsproducten, zoals granen en snoep, kunnen zeggen dat ze Griekse yoghurt bevatten, maar de extra suikers en andere ingrediënten kunnen de voordelen tegenwerken.

 4. De beste yoghurt is de gewone, ongezoete, vetarme soort met de minste hoeveelheid additieven. Voeg verse bessen en granola toe om uw portie zoeter te maken. Op deze manier kun je weten wat er in je eten zit en je keuzes zo gezond mogelijk houden.

 5. Wat is het voordeel van het eten van 2 kopjes Griekse yoghurt per dag?

 6. Twee kopjes Griekse yoghurt per dag kunnen eiwitten, calcium, jodium en kalium bevatten, terwijl u zich voor enkele calorieën vol voelt. Maar misschien nog belangrijker, yoghurt biedt gezonde bacteriën voor het spijsverteringskanaal die het hele lichaam kunnen beïnvloeden. Griekse yoghurt kan ook de plaats innemen van voedingsmiddelen met een hoger caloriegehalte, zoals kaas, room en mayo, die kunnen helpen bij het handhaven van het gewicht. Je kunt ook vezelrijk en voedzaam voedsel, zoals bessen en noten, aan je yoghurt toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407