Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 ongelooflijke voordelen van garnalen

8 ongelooflijke voordelen van garnalen

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 19 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Shrimp

 1. De term "garnaal" is een brede classificatie van een van de honderden kleine schaaldierensoorten die over de hele wereld in mariene habitats te vinden zijn en door culturen over de hele wereld worden gegeten.

 2. Garnalen zijn tienpotige schaaldieren uit een van de twee groepen, Caridea en Dendrobranchiata, hoewel sommige academici het niet eens zijn over de plaatsing van bepaalde soorten garnalen binnen die classificaties. De meeste garnalen, ook wel garnalen genoemd, hebben stengelogen, sterke staarten, kleine, spichtige poten en lange snorharen. De staarten van garnalen zijn de primaire voedselbron voor consumptie en er zijn duizenden garnalenkwekerijen over de hele wereld, evenals die in het wild worden gevangen.

 3. Zoals de naam al aangeeft, zijn de meeste soorten garnalen vrij klein, ongeveer 1-3 cm lang, maar de meest gewilde en commercieel levensvatbare soorten zijn veel groter, soms tot 25 cm lang. Hoewel er een grote verscheidenheid aan garnalen is, behouden de meeste soorten een vergelijkbare organische make-up en bieden daarom zeer vergelijkbare gezondheidsvoordelen voor degenen die garnalen aan hun dieet toevoegen.

Voedingswaarde van garnalen

 1. Voor mensen die overtollige koolhydraten uit hun dieet willen verwijderen, is garnalen een populaire optie omdat het geen koolhydraten bevat en ook zeer weinig calorieën bevat (ongeveer 1 calorie / 1 gram garnalen) ). Als organische levensvorm zit garnalen boordevol eiwitten en bestaat het voornamelijk uit water, maar er is ook een kleine hoeveelheid vet. Het meest voordelige aspect van garnalen is echter de schat aan vitamines en voedingsstoffen die het bevat.

 2. U kunt uw dagelijkse inname van mineralen, ijzer, calcium, natrium, fosfor, zink, magnesium en kalium invullen, samen met vitamine A, vitamine E en B6 en zelfs vitamine B12! Het bevat ook jodium, thiamine, riboflavine en niacine.

 3. Het kan een verrukkelijke en efficiënte manier zijn om uw voeding in evenwicht te brengen en een gezond lichaam te bevorderen.

Gezondheidsvoordelen van garnalen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Garnalen zijn een geweldige bron van eiwitten en vitamine D, zonder koolhydraten toe te voegen aan uw dagelijkse inname, dus voor mensen die vastbesloten zijn om af te vallen, is deze eenvoudige vorm van zeevruchten een populaire optie. De hoge zinkgehaltes zijn ook gunstig omdat zink een manier is om het leptinegehalte in het lichaam te verhogen. Leptine is een hormoon en is een integraal onderdeel van de regulatie van het lichaam door vetopslag, eetlust en algeheel energieverbruik in het lichaam. Door het leptinegehalte in het lichaam te verhogen, kunnen mensen veel voorkomende problemen vermijden, zoals te veel eten, onverklaarbare hunkering naar voedsel nadat ze "vol" zijn, en een soortgelijk probleem voor gewichtsbewuste personen.

 2. Het heeft ook hoge jodiumgehaltes, die helpen bepalen hoeveel energie wordt verbruikt wanneer uw lichaam in rust is. Het werkt samen met de schildklier om de schildklieractiviteit te versnellen, en helpt mensen bij het afvallen of op zijn minst om extra gewichtstoename te voorkomen.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Het bevat een hoog gehalte aan een bepaalde carotenoïde genaamd astaxanthine, een krachtige antioxidant die de tekenen van veroudering in de huid in verband met UVA en zonlicht sterk kan verminderen. Voeg daarom voor personen die geobsedeerd zijn door vlekken en rimpels een paar keer per week een garnalencocktail toe aan uw dieet om die onvermijdelijke effecten te vertragen.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

 1. Studies suggereren dat garnalen een heparine-achtige verbinding bevatten die kan helpen bij de behandeling van neovasculaire AMD. De astaxanthine in garnalen verlicht ook vermoeidheid van de ogen, vooral voor degenen die gedurende lange tijd computers gebruiken in hun persoonlijke of professionele leven.

Haarverlies

 1. De mineralen in garnalen dragen ook bij aan de gezondheid van ons haar! Een tekort aan zink kan haarverlies veroorzaken. Zink speelt een sleutelrol bij het onderhouden en creëren van nieuwe cellen, inclusief haar- en huidcellen, dus voor degenen die hun haar beginnen te verliezen, of op zijn minst een afname van haargroei zien, kan het tegen die beschamende realiteit werken, waardoor ziet er langer jonger uit!

Cardiovasculaire ziekte

 1. Gefermenteerde garnalenpasta, een populaire manipulatie van het voedsel, bevat een fibrinolytisch enzym dat kan worden gebruikt voor trombolytische therapie. Trombolytische therapie is een manier om gevaarlijke bloedstolsels in de bloedvaten van een persoon te verbreken. Dit enzym in garnalenpasta kan een krachtig hulpmiddel zijn tegen de gevaren van hart- en vaatziekten, die zoveel mensen over de hele wereld treffen. Ook elimineren de hoge niveaus van omega-3-vetzuur schadelijke cholesterol in de bloedbaan, wat de kans op hartaanvallen en beroertes verder vermindert.

Botgezondheid

 1. Eiwitten en verschillende vitamines, zoals calcium, fosfor en magnesium, die in garnalen worden gevonden, kunnen effectief helpen in de strijd tegen botdegeneratie. Een tekort aan eiwitten en vitamines in de voeding kan de kwaliteit van de botten, botmassa, kracht en totale massa aantasten, de belangrijkste symptomen van osteoporose. Als je het toevoegt aan je dagelijkse of wekelijkse voeding, kan dit de effecten van verouderende botten vertragen en je langer sterker houden. [! 3676 => 1130 = 11!

 1. Garnalen hebben een hoog ijzergehalte, een belangrijke minerale component in het bindingsproces met zuurstof in hemoglobine. Met extra ijzer in het systeem kan een verhoogde zuurstoftoevoer naar de spieren optreden, wat kracht en uithoudingsvermogen oplevert, terwijl ook de zuurstoftoevoer naar de hersenen toeneemt, waarvan is aangetoond dat het het begrip, het geheugen en de concentratie verbetert. Studies suggereren dat astaxanthine in garnalen kan helpen bij het verbeteren van de geheugenprestaties, overleving van hersencellen en het verminderen van het risico op ontstekingsziekten van de hersenen.

 2. Ook is het een goede bron van jodium, die het menselijk lichaam helpt schildklierhormonen aan te maken. De schildklierhormonen zijn op hun beurt nodig voor de ontwikkeling van de hersenen tijdens de kindertijd en zwangerschap.

 3. Kortom, u kunt uw testscores verhogen en tegelijkertijd uw trainingsschema verbeteren door garnalen in uw dieet op te nemen!

Vermindert menstruatiepijn

 1. Niet alle cholesterol wordt op dezelfde manier gemaakt en garnalen zijn een bron van het nuttige type cholesterol, omega-3-vetzuren. Deze zullen de goed bestudeerde negatieve effecten van omega-6-vetzuren in evenwicht brengen en helpen bij het verlichten van menstruatiekrampen voor vrouwen, evenals een gezondere bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen bevorderen door andere schadelijke vormen van cholesterol in de bloedbaan te verminderen.

Bijwerkingen van garnalen

 1. Kwik: Zoals veel soorten zeevruchten bevatten garnalen sporen van kwik, wat gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid en kan leiden tot kwikvergiftiging, zichtproblemen en verminderde foetale gezondheid. Deze gezondheidsproblemen komen echter voort uit een overvloed aan kwik in uw dieet, dus zolang u uw dieet in evenwicht houdt met gecontroleerde hoeveelheden garnalen, kunt u de gevaren van kwikvergiftiging vermijden.

 2. Purines: Hoewel purines een natuurlijk voorkomend en noodzakelijk element van onze lichaamschemie zijn, kunnen buitensporige niveaus gevaarlijk zijn, vooral bij mensen die al aandoeningen zoals jicht hebben. Purines worden afgebroken tot urinezuur wanneer cellen doodgaan en de nier beheert en stuurt vervolgens de stroom van urinezuur door of uit het lichaam. Garnalen hebben een matig hoog gehalte aan purines, wat prima is voor de meeste mensen, maar als je al last hebt van jicht, een aandoening die wordt veroorzaakt door hoge niveaus van urinezuur, teveel garnalen kunnen dat probleem verergeren.

 3. Voedselallergieën: verschillende soorten zeevruchten, zoals garnalen, kunnen allergische reacties veroorzaken. Wees voorzichtig wanneer u nieuwe soorten vis probeert, of wanneer u de hoeveelheid zeevruchten in uw dieet drastisch verhoogt, omdat u een onverwachte allergische reactie kunt ervaren.

 4. Wees slim en wees altijd bewust van de natuurlijke reacties van uw lichaam!

Snelle en gemakkelijke ideeën voor het koken van garnalen

 1. Garnalen en pasta: probeer in plaats van spaghetti en gehaktballetjes in een rode saus garnalen en penne pasta met een witte wijn of Alfredo-saus. Bak de garnalen lichtjes in een pan tot ze zacht zijn en leg ze over je pasta voor een gezond alternatief voor een klassiek Italiaans gerecht!

 2. Opmerking: het koken kost erg weinig tijd, dus zorg ervoor dat u het niet te gaar maakt!

 3. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds meer dan 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407