Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 prachtige voordelen van mono-olie voor de haarhuid

8 prachtige voordelen van mono-olie voor de haarhuid

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 08 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Monoi Oil?

 1. Deze unieke tropische olie wordt gemaakt door de bloemblaadjes van Tahitiaanse gardenia's in kokosolie te weken. Zoals de naam van de bloem al aangeeft, is deze olie inheems in Frans-Polynesië en nabijgelegen regio's, waar zowel de bloem- als de kokospalmen in grote aantallen groeien. De gardenia's worden ook wel Tiare-bloemen genoemd, dus deze natuurlijke remedie wordt soms tiare-olie genoemd. Deze krachtige olie wordt al duizenden jaren gebruikt door de inheemse bevolking van die regio en wordt als cultureel heilig beschouwd vanwege het gebruik in religieuze ceremonies en vanwege zijn beschermende vermogen tegen barre omgevingscondities. De combinatie van pure organische kokosolie met de hoge niveaus van vitamine E en methylsalicylaat in de gardenia bloemen maakt dit een zeer effectief tonicum voor de huid en het haar.

Voordelen van Monoi Oil

 1. Mensen gebruiken regelmatig mono-olie als ze last hebben van roos, droge huid, acne, psoriasis, eczeem, gespleten haarpunten, kroeshaar, zonnebrand, verkleuring van de huid, rimpels, vlekken, ouderdomsvlekken, haar verlies, een zwak immuunsysteem, oxidatieve stress en andere inflammatoire aandoeningen.

Voorkomt roos

 1. Deze tropische olie is een uitstekende vochtinbrengende crème, dus wanneer het in de hoofdhuid wordt gewreven, kan het effectief vocht in de hoofdhuid vergrendelen, wat een droge huid en schilfering voorkomt. Als u regelmatig last hebt van roos, zou dagelijks gebruik van deze olie gedurende 1-2 weken, of wanneer uw roos oplaait, voldoende moeten zijn om de symptomen te neutraliseren.

Voorkomt gesplitste uiteinden

 1. Wanneer uw haar uitdroogt of een tekort aan voedingsstoffen krijgt, kan het niet langer zijn vorm behouden en begint het af te breken, wat resulteert in gespleten haarpunten. Het maken van een haarmasker met mono-olie kan echter helpen je haarsterkte te vergroten en breuk en gespleten haarpunten te voorkomen, waardoor je haar er gezond uitziet en aanvoelt. Als je last hebt van constant kroeshaar, kan deze olie ook je lokken snel temmen!

Behandelt haarverlies

 1. Groei van nieuw haar en bescherm het haar dat je al hebt, een keer per week masseren van je hoofdhuid met monoi-olie is een snelle en eenvoudige strategie om je haar te beschermen. Eval (ez_write_tag ([![! 728,90

Verhoogt de immuniteit

 1. De huid is het grootste orgaan in het lichaam en is ook het meest blootgesteld aan de elementen. Dit betekent dat uw huid constant wordt gebombardeerd door ziekteverwekkers in de lucht, allergenen en irriterende stoffen die schade kunnen veroorzaken. De antibacteriële en schimmelwerende effecten van kokosolie, in combinatie met het tegen irriterende effect van methylsalicylaat, kunnen uw huid (en de rest van uw lichaam) beschermen tegen infecties.

Werkt als anti-verouderingsmiddel

 1. Kokosolie heeft een aantal antioxiderende eigenschappen waardoor het een van de meest gewilde en nuttige natuurlijke remedies is. Wanneer u mono-olie op de huid gebruikt, zult u op dezelfde manier profiteren van de effecten van laurinezuur, dat vrije radicalen kan opzoeken en neutraliseren voordat ze oxidatieve stress kunnen veroorzaken. Dit kan helpen het uiterlijk van rimpels te verminderen, het gevoel van uw huid te verbeteren en zelfs uw risico op huidkanker te verminderen.

Verzacht zonnebrand

 1. Tijd doorbrengen in de zon is een onderdeel van het leven, maar uw huid beschermen tegen zonnestraling is cruciaal. Hoewel op deze olie niet volledig moet worden vertrouwd als zonnebrandcrème, heeft onderzoek aangetoond dat sommige UV-stralen de huid kunnen binnendringen. Als je last hebt van zonnebrand, kan mono-olie worden aangebracht om de ontsteking te verzachten, pijn te elimineren en het genezingsproces van de brandwond te versnellen.

Hydrateert de huid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Vermindert ontsteking

 1. Er zijn veel verschillende gezondheidsproblemen die ontstekingen op de huid of hoofdhuid kunnen veroorzaken, maar het methylsalicylaat in mono-olie kan veel van die onderliggende factoren helpen elimineren. Dankzij de kalmerende en hydraterende aard kan deze olie de pijn van die aandoeningen verlichten en tegelijkertijd beschermen tegen verdere ontstekingen, waaronder aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne.

Bijwerkingen van Monoi-olie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Huidirritatie

 1. Voor mensen met een gevoelige huid kan deze olie ontsteking of irritatie veroorzaken, vanwege de krachtige chemicaliën in de gardenia-bloemen, evenals de organische kokosolie. Om dit te voorkomen, brengt u een kleine hoeveelheid van deze olie aan op een stukje huid en let u op eventuele negatieve reacties voordat u het toevoegt aan een groter gebied van de huid of hoofdhuid.

Maagproblemen

 1. In het zeldzame geval dat deze olie intern wordt geconsumeerd, kan het maagklachten veroorzaken, omdat de geconcentreerde aard van het methylsalicylaat in de bloembladen van de bloemen ontstekingen kan veroorzaken. Over het algemeen mag deze olie niet worden geconsumeerd.

Zwangerschap

 1. Er zijn een aantal krachtige bijwerkingen van deze olie die mogelijk aan een foetus kunnen worden doorgegeven, dus het gebruik ervan tijdens de zwangerschap wordt over het algemeen niet aanbevolen. Het gebruik van kokosolie is echter niet strikt verboden tijdens de zwangerschap; neem contact op met uw arts als u geïnteresseerd bent in het gebruik van mono-olie tijdens uw zwangerschap.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407