Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 soorten pompoenfruit die u moet weten

8 soorten squashvruchten die u moet weten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Squash?

 1. Squash wordt ook vaak aangeduid als kalebassen of pompoenen, afhankelijk van het gebied van de wereld waarin u zich bevindt, maar er zijn enkele verschillende soorten. Van de 27 soorten die algemeen worden erkend binnen het geslacht Cucurbita, zijn deze alom gedomesticeerd - C. pepo, C. moschata, C. ficifolia, C. maxima en C. argyrosperma. C. pepo is de oudste gedomesticeerde variëteit, met bewijs dat het al bijna 10.000 jaar in bepaalde gebieden van Mexico een belangrijke basisvrucht is.

 2. Momenteel is squash een belangrijk onderdeel van diëten en culinaire tradities over de hele wereld geworden, dankzij het rijke voedingsprofiel van deze vruchten en hun veelzijdigheid in veel verschillende maaltijden. Squash kan ook variëren in grootte en kleur, van de grootte van tomaat tot enorme pompoenen die honderden ponden wegen. Over het algemeen zijn squashvruchten rond of ovaal van vorm met een harde buitenste schil, ze komen in verschillende kleuren - groen, geel, oranje, wit, bruin of gevlekt. De meeste squashvruchten hebben vergelijkbare voedingsstofsamenstellingen, waaronder hoge niveaus van vitamine A en vitamine C. Ze bevatten verschillende hoeveelheden mineralen en vitaminen, en een indrukwekkende concentratie polyfenolische verbindingen en andere antioxidanten, zoals cucurbitacine, het actieve ingrediënt in de vrucht van de Cucurbita-geslacht.

Soorten squash

 1. Hoewel er tientallen soorten squashvariëteiten zijn, zijn de meest voorkomende en zeer aanbevolen, op basis van de nutriëntendichtheid en het gemak van bereiding, onder andere pompoen, pompoen en spaghetti, en pompoenen anderen.

Kabocha Squash

 1. Deze squash is een favoriet in Japan, waar hij een aantal namen heeft, maar in de landen in de buurt van Amerika kun je hem ook herkennen als een boterbloemenquash. Met een dikke, blauwgrijze schil en felgeel vlees aan de binnenkant, is deze squash niet alleen uniek in uiterlijk, maar is hij ook heerlijk.

Spaghetti Squash

 1. Als het gaat om soorten squash die hun naam eer aan doen, past spaghetti squash in de categorie. Wanneer het rijke, gele vlees van spaghettipompoen wordt gekookt, begint het zich te scheiden in dunne strengen, vergelijkbaar met spaghetti. Als een hele vrucht lijkt het qua grootte en vorm op een watermeloen en heeft het meestal een lichtgele of een crème buitenkant. De smaak wordt vaak beschreven als nootachtig, waardoor het een favoriet bijgerecht is voor hartige maaltijden.

 2. Spaghettipompoen bevat veel vezels en weinig calorieën en vet. Zoals altijd bevat het een goede hoeveelheid vitamine A en C, evenals tal van B-vitamines, evenals magnesium, natrium, kalium, calcium en fosfor. Deze pompoen is gekoppeld aan een vermindering van hypertensie, verbeterde functie van het zenuwstelsel, sterkere botten en een veerkrachtiger immuunsysteem.

Calabaza Squash

 1. Net als veel andere soorten in dit geslacht, bevat calabazapompoen veel vitamine C en vitamine B1, en biedt het ook gematigde niveaus van vitamine A en kalium. Er zijn lage niveaus van eiwitten en vet in dit soort squash, die ook kunnen helpen bij de groei en ontwikkeling, en zelfs het verbeteren van de gezondheid van het hart. Andere veel voorkomende gezondheidsverenigingen van calabaza squash zijn het vermogen om de botdichtheid te verbeteren, het immuunsysteem te stimuleren, de hormoon- en enzymproductie te optimaliseren en de bloeddruk te reguleren.

Eikelpompoen

 1. Een van de meest voedzame soorten squash, eikelpompoen wordt zo genoemd vanwege zijn fysieke uiterlijk, dat vrij vergelijkbaar is met een grote, geelachtige eikel. Het heeft een zoete smaak die goed past bij hartige gerechten en vlees, dus het wordt vaak bereid in de herfst en winter. Het is ook een winterpompoen, dus het wordt pas later in het jaar geoogst.

Pompoen

 1. Misschien is de beroemdste variëteit squash, butternut squash vrij lang en gevormd als een vaas, en heeft een lichtbruine, bleke huid. Het binnenvlees is iets zachter en sappiger dan andere squashrassen en is oranje van kleur. Hoe meer sinaasappel een pompoen is, hoe zoeter en zachter het vlees zal zijn, waardoor het een ideaal ingrediënt is in curry's, soepen en stoofschotels.

 2. Deze squashsoort heeft ook een indrukwekkend voedingsstoffenpakket, waaronder een enorme hoeveelheid vitamine A, een grote concentratie vitamine C, een laag niveau van calorieën en gematigde niveaus van kalium, magnesium, vitamine E, mangaan en een aantal B-vitamines. Dit komt bovenop de antioxidanten in de pompoen, die vrije radicalen in het lichaam kunnen neutraliseren. Pompoen wordt geassocieerd met een vermindering van ontstekingen, gezonde botten, een verlaging van de bloeddruk, vermindering van depressie tijdens de menstruatie en effectievere inspanningen om af te vallen.

Delicata Squash

 1. Als een van de minder bekende soorten squash is delicata squash vaak vergeleken met zoete aardappelen in termen van smaak en consistentie. Meestal lang, en vaak in de vorm van een pinda, heeft deze squash ook de gemeenschappelijke namen pinda squash en Boheemse squash. In tegenstelling tot veel andere soorten squash, is de schil van een delicata-squash vrij dun en vatbaar voor kneuzingen, dus wordt deze meestal in de buurt van het teeltgebied geconsumeerd, wat de zeldzaamheid in bepaalde gebieden kan verklaren.

 2. Delicata-pompoen bevat slechts 40 calorieën in een kopje, wat geweldig is als u probeert uw calorie-inname te bekijken. Bovendien bevat deze pompoen weinig koolhydraten met een matige hoeveelheid vezels, naast vitamine C, vitamine A, calcium en ijzer. Het bevat een aantal belangrijke antioxidanten die kunnen helpen ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen, wat kan leiden tot chronische ziekten. Delicata-squash wordt ook geassocieerd met een betere spijsvertering, verbeterde bloedcirculatie, sterke botten en een ondersteund immuunsysteem.

Hubbard Squash

 1. Hoewel Hubbard-pompoen er een beetje vreemd uitziet, rond en hobbelig, met een donkerpaarse, blauwe of grijze huid, evenals wratten en onvolkomenheden, zit het boordevol voedingsstoffen en is het een extreem winterharde fruit. De korst is een van de dikste squash, dus dit is een van de beste soorten squash die je in de winter kunt bewaren. Deze pompoen kan enorm groot worden en hun vruchtvlees is vrij dicht, dus ze zijn meestal verkrijgbaar in winkels in voorgesneden of verpakte maten.

 2. Pompoen heeft een dikke, oneetbare huid rond dicht vlees dat rijk is aan vitamine B6, vitamine C, kalium, mangaan en magnesium. Het meest indrukwekkende is dat een enkele portie ongeveer 250% van uw dagelijks aanbevolen inname van vitamine A levert, die als een krachtige antioxidant in het lichaam fungeert. Deze eigenschappen verlagen uw risico op chronische ziekten, verbeteren uw gezondheid van het gezichtsvermogen en verminderen slaapproblemen.

Pumpkin

 1. Pompoenen bevatten goede voedingsvezels en gematigde hoeveelheden kalium, koper, calcium, ijzer, magnesium en mangaan. Dit gaat samen met hoge niveaus van vitamine C, vitamine A en een verscheidenheid aan B-vitamines. Al deze vitamines kunnen helpen oxidatieve stress te verminderen, de stofwisseling te verbeteren en uw risico op chronische ziekten te verlagen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407