Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van gembersap

8 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van gembersap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 april 2019

 2. Gember als specerij, gembersap kan ook een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet. Hoewel de smaak voor sommige mensen misschien een beetje te krachtig is, is het een geconcentreerde dosis voedingsstoffen die je een flinke boost kan geven. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Ginger Juice?

 1. Gembersap wordt gewonnen uit verse gember. Er is ongeveer 250 gram verse gember nodig om 2 gram gembersap te maken, maar dat kleine rendement is niet noodzakelijk een slechte zaak. Het resulterende sap is vaak pittig of bitter, dus de meeste mensen geven er de voorkeur aan dit sap te mengen met andere vruchtensappen om ze een sterkere voedzame kick te geven. Gember, wetenschappelijk bekend als Zingiber officinale, is een van de meest voedzame en vertrouwde kruidenremedies in de geschiedenis. Gember wordt al duizenden jaren in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt en heeft hoge concentraties kalium, B-vitamines, vitamine C, fosfor en andere mineralen, evenals potentiële actieve ingrediënten en antioxidanten die veel gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Gembersap wordt ook vaak gebruikt in Aziatische recepten, dus als u een fervent kok bent, kent u misschien al de smaakvoordelen van dit krachtige sap. Voordat u deze ongewone drank aan uw dagelijkse gezondheidsregime toevoegt, is het ook belangrijk om te weten wat het voor u kan doen!

Voordelen voor de gezondheid van gembersap

 1. De meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van gembersap zijn de volgende.

Acne

 1. De ontstekingsremmende aard van dit sap kan helpen bij het verminderen van acne bij mensen die vaak aan dit probleem lijden. Het zal de ontsteking in de poriën verminderen en lelijke roodheid van de huid elimineren.

Haargezondheid

 1. Breng het rechtstreeks op de hoofdhuid aan. Het kan ontstekingsaandoeningen van de hoofdhuid voorkomen, maar ook je sloten hydrateren en versterken. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Gemberextracten zijn effectief gebleken bij het verlagen van uw risico op maagkanker, darmkanker, alvleesklierkanker, leverkanker en ook cholangiocarcinoom.

 2. Een studie gepubliceerd in 2017 heeft ook aangetoond dat gemberextracten ook helpen bij het induceren van apoptose in cellijnen van eierstokkanker.

Kan helpen bij chemotherapie

 1. Het Journal of Alternative and Complementary Medicine heeft een studie gepubliceerd die de anti-emetische effecten van gembersap aantoont, die kunnen helpen misselijkheid te verlichten en maagklachten van chemotherapie te verzachten voor mensen met kanker. Dit is vooral mogelijk vanwege de aanwezigheid van fytochemicaliën zoals gingerol, aanwezig in gember.

Immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontsteking

 1. Regelmatige consumptie van gembersap is goed voor het verminderen van allerlei ontstekingen, waaronder opflakkeringen in uw darm, evenals artritis, hoofdpijn en andere veel voorkomende aandoeningen van de gewrichten.

Digestion

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Lagere bloeddruk

 1. Met een opmerkelijk kaliumgehalte in gembersap kan het dagelijks drinken van een glas hiervan helpen beschermen tegen hoge bloeddruk, omdat kalium werkt als een vasodilator in het lichaam, waardoor de cardiovasculaire spanning wordt verminderd systeem.

Evenwichtshormonen

 1. Een van de andere voordelen van gembersap is het verhogen van geslachtshormonen en het verlagen van stresshormonen in het lichaam, het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming!

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407