Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verbazingwekkende voordelen van gedroogde vijgen

8 Verbazingwekkende voordelen van gedroogde vijgen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 13 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn gedroogde vijgen?

 1. Gedroogde vijgen zijn de gedroogde vormen van de vijgenvrucht, die groeit op de vijgenboom, wetenschappelijk bekend als Ficus carica. Hoewel verse vijgen vrij populair zijn vanwege hun sappige, weelderige textuur, zijn ze nogal delicate vruchten en zijn ze elk jaar slechts korte tijd beschikbaar. Verse vijgen zijn slechts 1-2 weken goed nadat ze zijn geoogst en kunnen het beste binnen een paar dagen worden geconsumeerd.

 2. Gedroogde vijgen daarentegen kunnen het hele jaar door worden genoten. Ze zijn ook gemakkelijk verkrijgbaar in veel delen van de wereld en hebben een veel langere houdbaarheid dan verse vijgen. Dit is een fruit uit het Midden-Oosten maar wordt nu op grote schaal geëxporteerd naar de rest van de wereld. Gedroogde vijgen worden gemaakt door ze in de zon te drogen of door een uitdrogingsproces om overtollig water te verwijderen en een vezelrijk, voedzaam tussendoortje achter te laten.

Voeding met gedroogde vijgen

 1. Gedroogde vijgen bevatten een indrukwekkend voedingsbereik, waaronder veel eiwitten, koolhydraten, calcium, vitamine K, kalium, ijzer en magnesium. Wat voedingsvezels betreft, hebben gedroogde vijgen een hoger gehalte dan andere soorten fruit. Een 1/2 kopje van deze vijgen, dat is ongeveer 9 gedroogde vruchten, bevat iets minder dan 200 calorieën en heeft bijna geen vetgehalte. Deze gedroogde vruchten bieden ook verschillende antioxidanten en actieve ingrediënten om je gezondheid verder te verbeteren. Er zijn ook sporen van omega-6-vetzuren, glutaminezuur en linolzuur.

Voordelen van gedroogde vijgen

 1. Bloeddruk, optimalisatie van de spijsvertering, hulp bij gewichtsverlies en regulering van onder andere diabetische symptomen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Skin Care

 1. Met een goede hoeveelheid vitamine E, vitamine C en calcium kunnen deze gedroogde vruchten uw huid een broodnodige boost geven. Deze actieve ingrediënten kunnen als antioxidanten werken om vrije radicalen op te ruimen en te voorkomen dat ze oxidatieve stress veroorzaken, wat leidt tot rimpels, ouderdomsvlekken en andere vlekken. Het kan ook de elasticiteit van de huid verbeteren, zodat je er langer jonger uitziet.

Botdichtheid

 1. Er zit een breed scala aan mineralen in deze gedroogde vruchten, wat goed nieuws kan zijn voor diegenen die hun botdichtheid willen beschermen. Naarmate je ouder wordt, trekt je lichaam mineralen uit de botten, wat resulteert in zwakke gewrichten en je risico op osteoporose verhoogt; vruchten zoals deze kunnen dat proces vertragen.

Bloeddruk

 1. Met een aanzienlijke hoeveelheid kalium zijn deze gedroogde vruchten uitstekend voor het verlagen van de bloeddruk. Kalium is een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het de druk op bloedvaten en slagaders kan verminderen, waardoor uw cardiovasculaire systeem wordt beschermd tegen hartaanvallen, beroertes en atherosclerose, terwijl het ook uw risico op coronaire hartziekten verlaagt.

Immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Chronische ziekte

 1. Chronische ziekte en ontsteking zijn ernstige problemen waar veel mensen mee worden geconfronteerd, maar door het aantal mineralen en vitamines, met name antioxidanten, te verhogen, kunt u oxidatieve stress in uw systeem verminderen en dingen zoals hartaandoeningen en Reumatoïde artritis.

Gewichtsverlies

 1. Het aanzienlijke vezelgehalte in deze gedroogde vruchten helpt het gevoel van volheid te vergroten, waardoor overeten of onnodig snoepen wordt voorkomen; dat gezegd hebbende, moet het hoge calorie- en suikerniveau worden opgemerkt, en deze vrucht mag alleen met mate worden gegeten.

Diabetes

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Cholesterol

 1. Het is bewezen dat voedingsvezels overtollig cholesterol uit het cardiovasculaire systeem schrapen, waardoor het beschermt tegen hartaandoeningen en de opbouw van plaque.

 2. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407