Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

Bottom line

 1. Kruidnagel zijn de bloemknoppen van de kruidnagelboom, een groenblijvende ook bekend als Syzygium aromaticum (1).

 2. Dit veelzijdige kruid kan zowel in hele als in gemalen vormen worden gebruikt om stoofvlees op smaak te brengen, smaak toe te voegen aan warme dranken en kruidige warmte te brengen aan koekjes en cakes.

 3. Je kunt kruidnagel misschien kennen als een van de hoofdingrediënten in peperkoekgebakken producten of een basiskruid in de Indiase keuken.

 4. Naast hun zoete, aromatische smaak, staan ​​kruidnagel bekend om hun krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

 5. Dierstudies hebben zelfs aangetoond dat de verbindingen in kruidnagel verschillende gezondheidsvoordelen kunnen hebben, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van de lever en het helpen stabiliseren van de bloedsuikerspiegel (2, 3).

 6. Dit artikel bespreekt 8 van de meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van kruidnagel eten.

1. Bevatten belangrijke voedingsstoffen

 1. Kruidnagel bevat vezels, vitamines en mineralen, dus het gebruik van hele of gemalen kruidnagel om smaak aan uw voedsel toe te voegen, kan een aantal belangrijke voedingsstoffen opleveren.

 2. Een theelepel (2 gram) gemalen kruidnagel bevat (4):

 3. Vezel kan constipatie helpen voorkomen en regelmaat bevorderen, vitamine C kan uw immuunsysteem helpen versterken en vitamine K is een belangrijke voedingsstof voor bloedstolling (5, 6, 7).

 4. Ondertussen is mangaan een essentieel mineraal voor het handhaven van de hersenfunctie en het opbouwen van sterke botten (8, 9).

 5. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevatten gemalen kruidnagel kleine hoeveelheden calcium, magnesium en vitamine E (4).

2. Hoog in antioxidanten

 1. Naast een aantal belangrijke vitamines en mineralen, zijn kruidnagel rijk aan antioxidanten (10).

 2. Antioxidanten zijn verbindingen die oxidatieve stress verminderen, die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten (11).

 3. Kruidnagel bevat ook een stof genaamd eugenol, waarvan is aangetoond dat het werkt als een natuurlijke antioxidant.

 4. Uit een reageerbuisstudie bleek zelfs dat eugenol de oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen vijf keer effectiever tegenhield dan vitamine E, een andere krachtige antioxidant (12).

 5. Naast eugenol bevatten gemalen kruidnagel vitamine C.

 6. Vitamine C werkt als een antioxidant in uw lichaam en helpt vrije radicalen te neutraliseren, dit zijn verbindingen die kunnen opbouwen en schadelijke oxidatieve stress kunnen veroorzaken (13, 14).

 7. Door kruidnagels in uw dieet op te nemen samen met andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, kunt u uw algehele gezondheid verbeteren.

3. Kan beschermen tegen kanker

 1. Sommige onderzoeken tonen aan dat de verbindingen in kruidnagel kunnen helpen beschermen tegen kanker.

 2. Uit een reageerbuisstudie bleek dat kruidnagelextract de groei van tumoren hielp stoppen en celdood in kankercellen bevorderde (15).

 3. Een ander reageerbuisonderzoek had vergelijkbare resultaten, waaruit bleek dat geconcentreerde hoeveelheden kruidnagelolie celdood veroorzaakten in 80% van de slokdarmkankercellen (16).

 4. Van eugenol in kruidnagel is ook aangetoond dat het anti-kanker eigenschappen heeft.

 5. Een reageerbuisstudie wees uit dat eugenol celdood in baarmoederhalskankercellen effectief bevorderde (17).

 6. Houd er echter rekening mee dat in deze reageerbuisstudies zeer geconcentreerde hoeveelheden kruidnagelextract, kruidnagelolie en eugenol werden gebruikt.

 7. Eugenol is in grote hoeveelheden giftig en overdosering met kruidnagelolie kan leverschade veroorzaken, vooral bij kinderen. Verder onderzoek is nodig om te bepalen hoe lagere hoeveelheden mensen kunnen beïnvloeden (18).

4. Kan bacteriën doden

 1. Van kruidnagel is aangetoond dat het antimicrobiële eigenschappen heeft, wat betekent dat ze kunnen helpen de groei van micro-organismen zoals bacteriën te stoppen (19).

 2. Eén reageerbuisstudie toonde aan dat essentiële olie van kruidnagel effectief was bij het doden van drie veel voorkomende soorten bacteriën, waaronder E. coli, een bacteriestam die krampen, diarree, vermoeidheid en zelfs kan veroorzaken dood (20).

 3. Bovendien kunnen de antibacteriële eigenschappen van kruidnagel zelfs de mondgezondheid bevorderen.

 4. In één reageerbuisstudie bleken de uit kruidnagel geëxtraheerde verbindingen de groei van twee soorten bacteriën te stoppen die bijdragen aan tandvleesaandoeningen (21).

 5. Een ander onderzoek bij 40 mensen testte de effecten van een kruidenmondwater bestaande uit tea tree olie, kruidnagel en basilicum.

 6. Na 21 dagen gebruik van het kruidenmondwater, vertoonden ze verbeteringen in de gezondheid van het tandvlees, evenals de hoeveelheid tandplak en bacteriën in de mond (22).

 7. In combinatie met regelmatig poetsen en een goede mondhygiëne kunnen de antibacteriële effecten van kruidnagel uw mondgezondheid ten goede komen.

5. Kan de gezondheid van de lever verbeteren

 1. Studies tonen aan dat de heilzame stoffen in kruidnagel de gezondheid van de lever kunnen bevorderen.

 2. De verbinding eugenol kan vooral gunstig zijn voor de lever.

 3. Eén dierstudie voedde ratten met mengsels van vette leverziekten die kruidnagelolie of eugenol bevatten.

 4. Beide mengsels verbeterden de leverfunctie, verminderde ontsteking en verminderde oxidatieve stress (23).

 5. Een ander dieronderzoek toonde aan dat de eugenol in kruidnagels hielp bij het omkeren van tekenen van levercirrose of littekens van de lever (2).

 6. Helaas is het onderzoek naar de leverbeschermende effecten van kruidnagel en eugenol bij mensen beperkt.

 7. Uit een kleine studie bleek echter dat het innemen van eugenolsupplementen gedurende een week de niveaus van GST verlaagde, een enzym dat betrokken is bij ontgifting dat vaak een marker is voor leverziekte (24, 25).

 8. Kruidnagel bevat ook veel antioxidanten, wat kan helpen leverziekte te voorkomen vanwege hun vermogen om oxidatieve stress te verminderen (26).

 9. Houd er echter rekening mee dat eugenol in grote hoeveelheden giftig is. Een case study bij een 2-jarige jongen toonde aan dat 5 tot 10 ml kruidnagelolie ernstige leverschade veroorzaakte (27).

6. Kan helpen bij het reguleren van bloedsuiker

 1. Onderzoek toont aan dat de verbindingen in kruidnagel de bloedsuikerspiegel onder controle kunnen houden.

 2. Uit een dieronderzoek bleek dat kruidnagelextract de bloedsuikerspiegel bij diabetische muizen hielp (3).

 3. In een andere reageerbuis- en dierstudie werd gekeken naar de effecten van kruidnagelextract en nigericine, een stof die in kruidnagel wordt gevonden, zowel op menselijke spiercellen als bij diabetische muizen.

 4. Kruidnagel en nigericine bleken de opname van suiker uit het bloed in cellen te verhogen, de secretie van insuline te verhogen en de functie van cellen die insuline produceren te verbeteren (28).

 5. Insuline is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het transport van suiker uit uw bloed naar uw cellen. De juiste werking van insuline is essentieel voor het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel.

 6. In combinatie met een uitgebalanceerd dieet kunnen kruidnagel uw bloedsuikerspiegel onder controle houden.

7. Kan botgezondheid bevorderen

 1. Lage botmassa is een aandoening die alleen al in de VS naar schatting 43 miljoen oudere volwassenen treft (29).

 2. Het kan leiden tot de ontwikkeling van osteoporose, wat het risico op breuken en breuken kan vergroten.

 3. Van sommige verbindingen in kruidnagel is aangetoond dat ze helpen bij het behoud van botmassa in dierstudies.

 4. Uit een dierstudie bleek bijvoorbeeld dat kruidnagelextract met veel eugenol verschillende markers van osteoporose verbeterde en de botdichtheid en sterkte verhoogde (30).

 5. Kruidnagel is ook rijk aan mangaan en levert een indrukwekkende 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in slechts 1 theelepel (2 gram) gemalen kruidnagel (4).

 6. Mangaan is een mineraal dat betrokken is bij de vorming van botten en ongelooflijk belangrijk is voor de gezondheid van de botten.

 7. Uit een dierstudie bleek dat het gedurende 12 weken gebruiken van mangaansupplementen de minerale botdichtheid en de botgroei verhoogde (31).

 8. Huidig ​​onderzoek naar de effecten van kruidnagel op botmassa is echter meestal beperkt tot dier- en reageerbuisstudies. Meer onderzoek is nodig om te bepalen hoe het de botvorming bij mensen kan beïnvloeden.

8. Kan maagzweren verminderen

 1. Uit onderzoek is gebleken dat de verbindingen in kruidnagel kunnen helpen bij de behandeling van maagzweren.

 2. Ook bekend als maagzweren, maagzweren zijn pijnlijke zweren die zich vormen in het slijmvlies van de maag, de twaalfvingerige darm of de slokdarm.

 3. Ze worden meestal veroorzaakt door een vermindering van de beschermende bekleding van de maag die te wijten is aan factoren zoals stress, infectie en genetica (32).

 4. In één dierstudie bleek de etherische olie van kruidnagel de productie van maagslijm te verhogen (33).

 5. Maagslijm fungeert als een barrière en helpt erosie van de maagwand door spijsverteringszuren te voorkomen (34).

 6. Uit een ander dieronderzoek bleek dat kruidnagelextract hielp bij de behandeling van maagzweren en effecten had die vergelijkbaar waren met verschillende medicijnen tegen maagzweren (35).

 7. Hoewel de anti-zweereffecten van kruidnagel en hun verbindingen veelbelovend kunnen zijn, is verder onderzoek naar hun effecten bij mensen nodig.

De onderste regel

 1. Kruidnagel heeft veel potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel en het helpen blokkeren van de groei van bacteriën.

 2. Zoals bij veel gezonde voedingsmiddelen, zijn ze het meest effectief wanneer ze worden opgenomen als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Probeer een paar porties kruidnagel per week in uw maaltijden te integreren. Er is een brede selectie van kruidnagel op Amazon.

 3. U kunt gemalen kruidnagel gemakkelijk in veel gerechten opnemen. Ze geven een warme, onderscheidende smaak aan desserts, curry's of chutneys.

 4. Je kunt ook hele kruidnagels 5-10 minuten in kokend water laten sudderen om een ​​kalmerende kop kruidnagelthee te maken.

 5. Kruidnagel is heerlijk en kan veel belangrijke gezondheidsvoordelen bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407