Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van Cowpeas

8 Verrassende voordelen van Cowpeas

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 11 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Cowpeas?

 1. Cowpeas is een zeer belangrijk peulvruchtgewas in veel delen van Azië, Afrika en andere droge delen van de wereld. Deze veelzijdige en winterharde erwten van het geslacht Vigna zijn in staat om te groeien in ruwe, meedogenloze klimaten en bieden mensen in die gebieden een dichte vorm van voedingsstoffen. Sinds meer dan 4.000 jaar worden er waarschijnlijk erwten verbouwd in deze regio's van de wereld. Gezien de hoge nutriëntendichtheid van de bonen hebben ze een aantal gezondheidsvoordelen aangetoond.

 2. Terwijl de bonen de primaire focus van de cowpea-plant zijn, zijn de bladeren, peulen en groene erwten ook eetbaar en kunnen ze een krachtige uitbarsting van voedingsstoffen en mineralen aan het menselijk lichaam leveren. In culinaire tradities waren kikkererwten belangrijke aanvullende voedingsproducten voor traditionele maaltijden op basis van granen, omdat ze vol zitten met eiwitten. Van bonensalades en -soepen tot cakes en zelfstandige vegetarische gerechten, kikkererwten zijn gemakkelijk te bereiden en bieden veel meer voeding dan veel andere peulvruchtensoorten. [! 34934 => 1130 = 3!

 1. Laten we de vele indrukwekkende gezondheidsvoordelen van cowpeas eens nader bekijken.

Spijsvertering

 1. Vezel. Wanneer u spijsverteringsproblemen ondervindt, zoals constipatie of diarree, kan dit een ongemakkelijk en gênant probleem zijn. Voedingsvezels zijn een van de beste oplossingen voor een breed scala van maagproblemen, omdat het kan helpen water te absorberen en de ontlasting los te maken, uw stoelgang op te bouwen en peristaltische beweging te stimuleren. Het kan ook de efficiëntie van uw digestion.eval verbeteren (ez_write_tag ([![!728,90

Hartbescherming

 1. Kekers, rijk aan vitamine B1 (thiamine), spelen een grote rol bij de bescherming van de gezondheid van het hart. Deze vitamine kan hartfalen actief voorkomen en de hartkamers regelen. Bovendien kunnen verschillende flavonoïden, gevonden in kekers, ontstekingen verminderen en de normale hartfunctie bevorderen. Voedingsvezels spelen ook een bijzondere rol in de balans van cholesterol in het lichaam, wat hartaanvallen en beroertes kan voorkomen, evenals de opbouw van plaque in de slagaders.

Ontgiften

 1. De antioxiderende effecten van kikkererwten zijn van bijzonder belang voor de natuurlijke gezondheidsgemeenschap, omdat kikkererwten in toenemende mate worden gekoppeld aan verschillende soorten chronische ziekten. De antioxidanten in deze peulvruchten zoeken en neutraliseren vrije radicalen in het lichaam, die chronische ziekten en cellulaire mutaties veroorzaken. Vitamine C en A gevonden in kikkererwten zijn voldoende om het immuunsysteem een ​​boost te geven.

Slaapproblemen

 1. De meeste mensen denken niet aan tryptofaan tenzij ze Thanksgiving-diner eten, maar er zijn significante niveaus van tryptofaan in kekers, die het lichaam kunnen helpen ontspannen en gemakkelijker slaappatronen te creëren. Als je 's nachts last hebt van slapeloosheid of rusteloosheid, overweeg dan om een ​​eetlepel cowpea-bonensalade toe te voegen voordat je naar bed gaat, zodat je je verfrist wakker kunt voelen!

Diabetes Management

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gezondheid van de bloedsomloop

 1. Kikkererwten worden al lang gebruikt als behandeling voor bloedarmoede, een ijzertekort in het lichaam resulteert in zwakte, cognitieve verwarring, buikpijn, vermoeidheid en een slechte algehele metabole functie. De hoge ijzergehaltes in kekers zijn een uitstekende manier om de gevolgen van bloedarmoede tegen te gaan, terwijl ze ook een goede bloedsomloop bevorderen. IJzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen, dus een ijzeroverschot zorgt voor meer zuurstofrijk bloed naar de organen, waardoor een betere functie, snellere genezing en hogere energieniveaus worden bevorderd.

Gewichtsverlies

 1. Kikkererwten bevatten weinig calorieën en cholesterol, wat altijd een voordeel is voor gewichtsverlies en de voedingsvezels daarin helpen ook op belangrijke manieren. Het optimaliseert niet alleen de spijsvertering om ervoor te zorgen dat u voedingsstoffen opneemt, in plaats van vet of afval in uw lichaam op te slaan, maar het geeft u ook een langer vol gevoel. Een van de grootste problemen met gewichtsverliesprogramma's is te veel eten op cheat-dagen of tussendoortjes tussendoor. Met een vezelrijk dieet kun je je doelstellingen voor gewichtsverlies veel sneller bereiken.

Huidverzorging

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407