Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van lamsvlees

8 Verrassende voordelen van lamsvlees

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 april 2019

 2. Vlees is een veel voorkomende praktijk in veel delen van de wereld, maar als een van de minder bekende vleeswaren, zijn er enkele dingen die u moet begrijpen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is lamsvlees?

 1. Lamsvlees is vlees afkomstig van een lam, dat een schaap is in zijn eerste levensjaar. Lamsvlees wordt beschouwd als rood vlees, omdat het veel myoglobine bevat, een eiwit dat voorkomt in spierweefsels van bepaalde dieren (bijv. Koeien) die het vlees rood kleuren zodra het wordt blootgesteld aan zuurstof. Hoewel lamsvlees rood vlees is, worden grasgevoerde rassen over het algemeen beschouwd als een vrij gezonde en betrouwbare eiwitbron. Qua mager vlees is er weinig marmering van vet, dus het grootste deel kan gemakkelijk van de zijkanten worden afgesneden, wat het nog gezonder kan maken.

 2. Als het op smaak aankomt, heeft lamsvlees een milde smaak die gamier is dan kip of rundvlees, maar de aangename aardse smaak, vooral wanneer gebarbecued of gebakken, is geliefd over de hele wereld. Lamsvlees komt alleen van jonge schapen, maar er zijn twee andere soorten van dit vlees - hogget en schapenvlees. Hogget komt meestal van een schaap tussen de 1 en 2 jaar oud, terwijl schapenvlees van een volwassen schaap komt. De smaak van het vlees wordt intenser naarmate een schaap ouder wordt, maar het wordt ook moeilijker, daarom heeft lam vaak de voorkeur.

Lamsvleesvoeding

 1. Voedingskundig gezien is lamsvlees een zeer rijke bron van mineralen, waaronder ijzer, zink, calcium, selenium, kalium, koper en magnesium, evenals verschillende B-vitamines. 4 gram lamsvlees bevat bijna 28 gram eiwit, maar levert ook elke dag bijna 2/3 van uw verzadigde vetinname, dus matiging bij het eten van lam wordt sterk aanbevolen. Diezelfde portie lamsvlees bevat meer dan 330 calorieën. Naast verzadigde vetten bevat lamsvlees ook enkele enkelvoudig onverzadigde vetten.

Voordelen van lamsvlees

 1. De meest opvallende voordelen van het eten van lamsvlees zijn onder andere de bescherming tegen bloedarmoede, verbeterde spiermassa, betere botgezondheid, verbeterd immuunsysteem en de gezondheid van het zenuwstelsel, preventie van aangeboren afwijkingen.

Anemie

 1. Met een goede hoeveelheid calcium en ijzer kan dit soort rood vlees bloedarmoede helpen voorkomen door voldoende ijzer te verstrekken om nieuwe rode bloedcellen aan te maken.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Geboorteafwijkingen

 1. Lam is een rijke bron van foliumzuur, dat nodig is om neurale buisdefecten bij pasgeboren kinderen te voorkomen.

Huidgezondheid

 1. Met de omega-3-vetzuren in dit vlees, krijgt de huid enige antioxiderende bescherming, waardoor rimpels en ouderdomsvlekken worden verminderd.

Botdichtheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Immuunsysteem

 1. Zonder voldoende zink in uw systeem zal uw immuunsysteem aangetast worden, maar een enkele portie lamsvlees levert ongeveer 30% van uw dagelijkse behoefte.

Spiermassa

 1. Als een ongelooflijk dichte bron van eiwitten, kan lam helpen om spiermassa te herstellen en te vergroten, terwijl het ook de fysieke prestaties en metabole activiteit verbetert.

Andere voordelen

 1. Lamsvlees is rijk aan eiwitten en vitamines zoals ijzer en kan de pijn tijdens de menstruatie helpen verminderen en het risico op een beroerte en nierziekte verlagen. Het helpt ook bij het verlichten van symptomen van autisme en het verbeteren van de gezondheid van het zenuwstelsel.

Bijwerkingen van lamsvlees

 1. Er zijn enkele bijwerkingen van het eten van vlees, vooral als u het te veel eet, zoals de volgende:

 2. Zoals gezegd bevat dit type rood vlees vrij veel verzadigd vet, dus terwijl het eten van lam met mate acceptabel is, zal te veel eten ervoor zorgen dat uw algehele serumcholesterolspiegels stijgen. Dit kan uw risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes verhogen. Overmatige hoeveelheden verhogen ook het purineniveau in het lichaam, wat kan leiden tot niersteenvorming.

 3. Zweedse onderzoekers, Larsson SC, Wolk A, publiceerden een studie in het International Journal of Cancer, waarin werd gesteld dat degenen die overmatig rood vlees eten, op termijn een groot risico lopen om darmkanker te ontwikkelen. Een andere studie gepubliceerd door onderzoekers van de Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, VS in het Nutrition and Cancer Journal verklaarde dat heterocyclische amines (die kankerverwekkende stoffen zijn wanneer vlees wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen zoals frituren en grillen) waarschijnlijk zijn om verschillende soorten kanker te veroorzaken, zoals dikke darm, prostaat en borst.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407