Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van Macadamia-notenolie

8 Verrassende voordelen van Macadamia-notenolie

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 25 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Macadamia-notenolie?

 1. Je bent misschien bekend met macadamia-noten, die vanwege hun rijke smaak en hoge voedingsprofiel een van de meest populaire soorten noten zijn. Wat nog waardevoller is, is de macadamia-notenolie die voor een aantal toepassingen uit deze noten kan worden gewonnen. Macadamia-notenolie is helder tot licht amberkleurig en heeft een licht nootachtige smaak, omdat macadamia-noten behoorlijk sterk van smaak zijn.

 2. Vetzuurgehalte

 3. De vetzuursamenstelling van macadamia-notenolie maakt het uiterst waardevol als plantaardige olie om te frituren of te koken; het is samengesteld uit bijna 60% oliezuur, evenals aanzienlijke hoeveelheden palmitolzuur en kleinere hoeveelheden linolzuur. Hoewel veel mensen vetten over de hele linie als slecht beschouwen, is de waarheid dat we bepaalde enkelvoudig onverzadigde vetten nodig hebben om ons cholesterolgehalte in evenwicht te houden en ervoor te zorgen dat ons lichaam soepel loopt. Macadamia-notenolie is op veel plaatsen over de hele wereld verkrijgbaar, hoewel het niet zo populair is als andere alternatieve plantaardige oliën.

Gezondheidsvoordelen van Macadamia notenolie

  Hartgezondheid

  1. Macadamia-notenolie heeft een hoog gehalte aan nuttige vetzuren die het beter maken dan veel andere oliën, zelfs de heilige olijfolie die zoveel mensen prijzen! Triglyceriden zijn in wezen vet in het bloed, wat erg gevaarlijk kan zijn voor je hart, omdat het de slagaders kan verstoppen, waardoor je kansen op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes toenemen. Het hoge oliezuurgehalte in macadamia-notenolie (zelfs hoger dan olijfolie) maakt het belangrijk voor het opnieuw in evenwicht brengen van uw cholesterolgehalte en het daadwerkelijk verlagen van het niveau van triglyceriden in het bloed. Omega-3 en omega-6-vetzuren zijn de meest besproken vetten, en idealiter zou ons lichaam een ​​evenwichtig evenwicht hebben. Macadamia-notenolie heeft in principe deze balans, waardoor het optimaal is voor het menselijk lichaam als bron van deze vetten.

  Energieniveaus

  1. Hoewel de voordelen voor de gezondheid van het hart en de cholesterolbalans duidelijk zijn, bevatten macadamia-noten ook een extreem hoog aantal calorieën, wat een snelle boost van energie voor het lichaam kan betekenen, iets dat de olie kan ook voorzien. U moet echter voorzichtig zijn met de dosis macadamia-noten en macadamia-notenolie tijdens het consumeren, omdat dit zich snel kan vertalen in gewichtstoename en obesitas, die gepaard gaat met een lange lijst met gezondheidsrisico's.

  Antioxidant potentieel

  1. Onderzoek heeft aangetoond dat macadamia-notenolie een hoog gehalte aan antioxidanten bevat, waaronder tocotrienolen, die een krachtig effect kunnen hebben op de algehele gezondheid van het lichaam. Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen neutraliseren, de gevaarlijke bijproducten van cellulair metabolisme die een breed scala aan chronische ziekten kunnen veroorzaken, waaronder apoptose en celmutatie. Het hoge gehalte aan antioxidanten in macadamia-notenolie maakt het een krachtige toevoeging aan uw immuunsysteem en kan helpen om uw hele systeem op te ruimen.

  Gezondheid van de ogen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Huidverzorging

  1. Een van de antioxidanten in macadamia-notenolie, squaleen, is zeldzaam en heeft een bijzonder sterke invloed op onze huid. Squaleen is een natuurlijk voorkomend antioxidant in ons lichaam, maar meer toevoegen via macadamia-notenolie kan helpen oxidatieve stress op de vetten en de huid van het lichaam te verminderen en helpt rimpels, ouderdomsvlekken, langzame genezingspercentages en andere tekenen van veroudering te voorkomen.

  Scheren en hydrateren

  1. Hoewel dit vergelijkbaar is met de bovengenoemde voordelen voor de huid, kan macadamia-notenolie een prachtige manier zijn om de huid dagelijks te hydrateren, met name voor mannen die zich regelmatig scheren. In plaats van traditionele scheeroliën te gebruiken, kan de soepele, ontstekingsremmende aard van macadamia-notenolie de huid kalmeren en tegelijkertijd hydrateren en een gladdere en gezondere huid achterlaten.

  Gezondheid van haar en lippen

  1. Het rijke zuurgehalte van macadamia-notenolie maakt het ook gunstig voor uw haar; het mengen in natuurlijke shampoos kan helpen de glans en gezondheid van je haar te verbeteren en de follikels in hun bed te versterken, waardoor haaruitval wordt verminderd. Je kunt ook natuurlijke lippenbalsem maken met macadamia notenolie en bijenwas om het uiterlijk en de gezondheid van je lippen aanzienlijk te verbeteren; de snelle genezende eigenschappen helpen schrale lippen zeer snel en verminderen ontstekingen in zweren of wonden.

  Behoudt gezonde vetten

  1. Hoewel dit geen definitief gezondheidsvoordeel is, heeft macadamia-notenolie een hoger rookpunt dan andere plantaardige oliën, zoals olijfolie. Daarom, wanneer u kookt met macadamia notenolie, is het veel minder waarschijnlijk dat u de nuttige vetten verbrandt, wat de belangrijkste reden is waarom u de olie in de eerste plaats gebruikt. Dit helpt ook om de smaak van de olie te behouden, wat aangenaam en voordelig is voor veel maaltijden, vooral wanneer het wordt gebruikt als saladeolie.

  Gebruikt

  1. Woord van waarschuwing: Zoals eerder vermeld, kan het hebben van een hoog gehalte aan vetten in het lichaam, zelfs nuttige, leiden tot gewichtstoename, en gezien het feit dat veel mensen macadamia-notenolie zullen associëren met de noten zelf (die een schokkende 718 calorieën per 100 gram bevatten), kunnen ze zich overgeven en als gevolg daarvan wat gewichtstoename zien. Ook is bekend dat macadamia-notenolie in beperkte gevallen constipatie veroorzaakt. Tot slot, voor degenen die last hebben van notenallergieën, veroorzaken de geëxtraheerde oliën niet altijd allergische reacties, maar in sommige gevallen kan een vergelijkbare allergische reactie optreden. Raadpleeg een arts voordat u grote veranderingen aanbrengt in uw dieet, voedingssupplement of kookstijl.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology behaalde aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407