Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van rogge

8 Verrassende voordelen van rogge

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Rogge?

 1. Rogge is een van de belangrijkste graangewassen en dit soort gras wordt over de hele wereld uitgebreid geteeld. De wetenschappelijke naam van rogge is Secale cereale. In de landbouw is het vergelijkbaar met tarwe en gerst, dus het heeft veel van dezelfde toepassingen. Je kunt het overal vinden, van dierenvee en de basis van whisky tot verschillende soorten brood en gerolde roggekorrels. Momenteel wordt het voornamelijk gekweekt in Turkije en aangrenzende regio's. Het volstaat te zeggen dat het in de Romeinse tijd op grote schaal werd verbouwd, en waarschijnlijk ook veel eerder werd gekweekt, gezien hoe gemakkelijk het is om te groeien en hoe goed het is als een landbouwvoorraad.

 2. Zelfs vandaag wordt het grootste deel van de rogge in Oost-Europa verbouwd naar Midden- en Noord-Rusland, maar het wordt ook verbouwd in Noord-Amerika, China en Zuid-Amerika. In termen van belang in de gras / graan-competitie, is het een van de top 5 meest geconsumeerde granen op de planeet.

 3. Een van de gevaarlijkste dingen om voor uw landbouwbehoeften op rogge te vertrouwen, is de hoge gevoeligheid voor ergot, landbouwrot. Dit zou een hele oogst van rogge kunnen wegvagen als deze begon en zich verspreidde, en daarom kiezen sommige landen ervoor om andere granen en grassen te laten groeien die iets veerkrachtiger zijn. Het indrukwekkende aantal gezondheidsvoordelen dat gepaard gaat met roggeconsumptie is echter een redelijk goed argument om het aan je dieet toe te voegen!

Feiten over rogge

 1. Resultaat van de voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en organische verbindingen die erin voorkomen. Sommige van deze belangrijke componenten zijn mangaan, koper, magnesium, fosfor, B-complexvitaminen, voedingsvezels en fenolische antioxidantverbindingen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van rogge

 1. Laten we nu de gezondheidsvoordelen van deze alleskunner in detail bekijken.

Gewichtsverlies

 1. Rogge wordt vaak beschouwd als een betere korrel dan tarwe of gerst in termen van inspanningen voor gewichtsverlies. Het type rogge in rogge is enigszins uniek omdat het extreem bindend is met watermoleculen, wat betekent dat je je heel snel vol voelt. Het probleem met op dieet zijn, is dat je vaak honger hebt, dus je geeft onvermijdelijk toe. Door het gevoel van honger weg te nemen en een gevoel van verzadiging te creëren, kan het type vezel dat erin wordt aangetroffen, ervoor zorgen dat je niet tussendoor snacken of te veel eten, wat twee trefzekere manieren zijn om je afslankprogramma te verknoeien!

Voorkomt galstenen

 1. Recent onderzoek heeft een belangrijk element in rogge onthuld dat kan helpen de ernst van galstenen te verminderen. Dit hangt enigszins samen met de invloed van vezels op het spijsverteringsproces, zoals hierboven uitgelegd, omdat vezels (met name een mix van oplosbare en onoplosbare stoffen) kunnen helpen om de hoeveelheid gevormde galzuren te verminderen, wat de belangrijkste oorzaak is van de ontwikkeling van galstenen.

Besturing Diabetes

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert de spijsvertering

 1. Zoals kort vermeld in het gedeelte over gewichtsverlies, maken de indrukwekkende samenstelling en dichtheid van voedingsvezels in rogge het perfect voor iemand die lijdt aan constipatie of andere blokkades van de darmen. Het kan overtollig gas verminderen, maagpijn en krampen verlichten en ernstiger aandoeningen zoals zweren, galstenen of zelfs darmkanker voorkomen.

Verhoogt de metabole prestaties

 1. Onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Kuopio heeft aangetoond dat rogge kan leiden tot het omlaag reguleren van genen, vooral als ze schadelijk of schadelijk zijn, zoals die welke insuline of andere chronische genen kunnen veroorzaken . In vergelijking met andere granen in dezelfde familie, lijkt het de beste in het optimaliseren van de metabole prestaties van onze cellen, zelfs in de vroegste stadia van genontwikkeling.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Zoals bij de meeste granen, staat rogge bekend als gezond voor het hart. Als u lijdt aan hoge bloeddruk of atherosclerose, dan is het regelmatig toevoegen aan uw dieet net zo goed, zo niet beter voor de gezondheid van het hart als andere graankorrels / grassen. Deze effecten zijn het resultaat van een aantal variabelen, waaronder vezel-, vitamine- en mineraalgehaltes.

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Uit een pilotstudie uit 2016 door de Universiteit van Aarhus, Slagelse, Denemarken, bleek dat roggebrood een stof bevat die benzoxazinoïde wordt genoemd en de verspreiding van prostaatkanker onderdrukt. Ze zeggen echter dat er meer bewijs nodig is om daadwerkelijk tot een definitieve conclusie te komen.

 2. Het Instituut voor preventieve geneeskunde, voeding en kanker uit Finland testte de effecten van rogge en ontdekte dat de vezels en bioactieve verbindingen, die anticarcinogene en antioxiderende eigenschappen hebben, in roggebrood bescherming kunnen bieden tegen borstkanker.

 3. Kanker Oorzaken Controle tijdschrift heeft een studie gepubliceerd die zich richt op de effecten van rogge op prostaatkanker. Het bleek dat de consumptie van roggebrood tijdens de adolescentie kan helpen bij het verlagen van het risico op prostaatkanker.

 4. Een peptide genaamd lunasine in rogge blijkt ook kanker preventieve eigenschappen te hebben. Bovendien hebben vele andere studies ook een resultaat kunnen construeren dat suggereert dat rogge uw risico op colorectale en prostaatkanker kan helpen verlagen.

Voorkomt astma

 1. Hoewel astma bij kinderen vaak over het hoofd wordt gezien als een gezondheidsepidemie die moet worden genezen, maar dat niet is, kan rogge de kans op het ontwikkelen van astma bij kinderen aanzienlijk verkleinen. onderzoek uitgevoerd op een aantal scholen toonde aan dat die kinderen die regelmatig granen, zoals rogge, in hun dieet hadden, meer dan 60% minder kans hadden om astma bij kinderen te ontwikkelen dan kinderen die geen granen in hun dieet hadden.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407