Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van vlees

8 Verrassende voordelen van vlees

 1. Gevogelte, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, zeevruchten zijn enkele van de soorten vlees die even essentieel als smaakvol zijn. De gemeenschappelijke noemer in al deze is het eiwit dat mensen nodig hebben. Eiwit wordt omgezet in energie in ons lichaam en helpt de dagelijkse functionaliteit te beheren. De aanbevolen dagelijkse inname van eiwitten is 46 gram voor tienermeisjes en -vrouwen, 56 gram voor mannen, terwijl kinderen ongeveer 19-34 gram nodig hebben en tienerjongens 52 gram nodig hebben.

 2. Er zijn bepaalde voordelen die exclusief zijn voor de consumptie van vlees en het kan niet worden vervangen door vegetarische diëten. Veel levensstijlziekten zoals cholesterol, diabetes en huidproblemen zijn pas recentelijk in de evolutionaire geschiedenis opgekomen. Studies hebben aangetoond dat mensen die geen vlees consumeren, vaker last hebben van neurotransmitterproblemen zoals depressie, angst, somatoforme aandoeningen en eetstoornissen.

Voedingswaarde van vlees

 1. Terwijl zeevruchten omega-3-vetzuren bevatten, waaronder DHA en EPA, eiwitten, vitamine A, vitamine B, vitamine D; gevogelte en rood vlees bevatten eiwitten, vitamine A, B en vitamine D, en mineralen zoals zink, magnesium en ijzer. Al deze voedingsstoffen zijn nodig voor verschillende functies van het lichaam en helpen op hun eigen manier.

Gezondheidsvoordelen van vlees

 1. De gezondheidsvoordelen van dit heerlijke eten worden hieronder gedetailleerd beschreven.

Verhoogt de immuniteit

 1. Verhoogt de immuniteit. Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen is zink verantwoordelijk voor het aanmaken van antilichamen om vrije radicalen te bestrijden, waardoor we een groter risico lopen op chronische ziekten. Eiwit, ook afkomstig van vlees, helpt bij de productie van deze antilichamen om het lichaam tegen infecties te beschermen. De omega-3-vetzuren van zeevruchten zijn ook goed voor het stimuleren van de immuniteit. Een ander mineraal dat voorkomt in zeevruchten is selenium, dat ook bekend staat om het immuunsysteem te verbeteren. Vitamine A verbetert de werking van het voortplantingssysteem. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Bevordert spiergroei

 1. Het eiwit in vlees helpt bij het opbouwen en repareren van lichaamsweefsels en het verbeteren van spieractiviteit. Weefsels en spieren zijn gemaakt van eiwitten, daarom verhogen de individuen die spierkracht opbouwen hun eiwitinname aanzienlijk. Eiwitten en zink in vlees helpen bij spiergroei en herstel. Zonder je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien, zullen geen enkele inspanning om een ​​gespierd figuur te bouwen helpen en vlees is veruit de beste bron van die voedingsstoffen. [! 279 => 1130 = 6!

 1. Naast eiwitten biedt vlees ook essentiële aminozuren die helpen bij de spijsvertering. Omdat ons lichaam deze niet zelf kan produceren, moeten ze worden verkregen uit voedsel. Er zijn negen essentiële aminozuren, namelijk histidine, leucine, lycine, isoleucine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan, valine en vlees levert alle negen en wordt daarom een ​​compleet eiwit genoemd. Vitamine D helpt ook bij sterke botten en is van vitaal belang voor calciumabsorptie en metabolisme.

Verbetert de bloedcirculatie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. De goede vetzuren bekend als omega-3 in zeevruchten houden het hart gezond en verminderen de zorgen voor cardiovasculaire storingen. Een regelmatige consumptie van omega-3-vetzuren vermindert het risico op een hartaanval, beroerte en aritmieën. De soorten B-vitamines die vlees biedt, zijn niacine, foliumzuur, thiamine, biotine, pantotheenzuur, vitamine B12 en vitamine B6 en ze helpen bij de vorming van hormonen, rode bloedcellen en het functioneren van het zenuwstelsel. Deze vitamines helpen ook energie in het lichaam te produceren en het hart en het zenuwstelsel gezond te houden.

Betere huid, haar, ogen

 1. Consumptie van vlees dat rijk is aan omega-3-vetzuren is gunstig voor een gezonde huid en haar. De vetzuren beschermen de huid tegen UV-stralen en herstellen het vocht op de huid voor een natuurlijke glans. Vitamine A die erin wordt gevonden, zorgt voor sterke botten, tanden, een gezonde huid en ogen. De inname van vlees is ook gekoppeld aan het verbeteren van de conditie van veel huidziekten zoals psoriasis, eczeem, dermatitis.

Verbetert Brain Power

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Foetale Ontwikkeling

 1. Zwangere vrouwen vermijden meestal de consumptie van vis vanwege het kwikgehalte dat de groei en ontwikkeling van het ongeboren kind kan beïnvloeden. De omega-3-vetzuren in vis helpen echter bij de ontwikkeling van de hersenen en de ogen bij baby's. Het is ook bekend om depressie te beteugelen die gebruikelijk is tijdens en na de zwangerschap.

Soorten vlees

 1. Zeevruchten: krab, kreeft, sardines, garnalen, zalm, tonijn, ansjovis, barramundi, oesters, tilapia, lipmossel, Antarctische krill

 2. Gevogelte: kip, kalkoen, eend, kwartel

 3. Rood vlees: varkensvlees, lam, bizon, rundvlees, geit

 4. Waarschuwing: Hoewel bevroren en ingeblikte varianten handig kunnen zijn, gaat er niets boven vers vlees. Vlees kopen in een schone en veilige winkel of verkoper om ervoor te zorgen dat het niet besmet is, is van cruciaal belang voor de gezondheid. Zeevis bevat over het algemeen een hoog zoutgehalte en moet door sommigen worden vermeden. Het is belangrijk om het kwikgehalte in vis in gedachten te houden, omdat grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid, maar er zijn bepaalde vissen die weinig of geen percentage kwik bevatten. Er zijn ook bevindingen gevonden die allergische reacties vertonen, bekend als anafylaxie, veroorzaakt door rood vlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407