Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Beste kardemomvervangers voor koken

9 Beste kardemomvervangers voor koken

 1. Groene kardemom is echter een van de duurste specerijen ter wereld, wat een reden is waarom veel mensen op zoek zijn naar een kardemomvervanger voor hun pittige gerechten. Hoewel zwarte kardemom aanzienlijk goedkoper is dan groene kardemom, wordt het nog steeds niet vaak gezien in elke keuken. Met de populariteit van de Indiase keuken over de hele wereld, komt dit kruid echter in veel recepten voor.

 2. De smaak van groene kardemom is vrij uniek en een aromatische geur die enigszins rokerig, maar ook verfrissend is, lijkt vaak op die van mint. Het heeft ook bepaalde citrustonen, gecombineerd met een uitgesproken aardse toon. Het wordt gebruikt om de smaak van vlees- en bonengerechten, evenals gebak en desserts te verbeteren. Kardemom is zelfs opgenomen als een smaakbarst in koffie en alcoholische cocktails. Zwarte kardemom is een heel ander kruid en wordt voornamelijk gebruikt in hartige gerechten, dankzij de voornamelijk rokerige smaak. Dit unieke smaakprofiel van beide kardemomvariëteiten maakt het vinden van een geschikte kardemomvervanger moeilijk, maar verre van onmogelijk.

Beste kardemomvervangers voor koken

 1. Enkele van de beste vervangers voor kardemom zijn onder andere combinaties van kaneel en nootmuskaat of kaneel en gember, evenals koriander, piment of kruidnagel.

Kaneel en gember

 1. Een eenvoudige combinatie van gelijke delen kaneel en gedroogde gember kan een nuttige zwarte kardemomvervanger zijn. Het bevat zowel de aardse elementen van kardemom als de zoete en scherpe beet, dankzij de gember. Er is minder van deze kruidencombinatie nodig dan een normale hoeveelheid kardemom, omdat zowel gember als kaneel vrij uitgesproken zijn in gerechten.

Kaneel en nootmuskaat

 1. Combinatie, terwijl nootmuskaat meer van de zoete kant van kardemom biedt. Hierdoor is de combinatie een effectieve kardemomvervanger in zowel hartige als zoete gerechten, vooral in curry's of stoofschotels. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Allspice

 1. Dit kruid is gemaakt van de gedroogde, gemalen zaden van de Pimenta dioica-boom en heeft een veelzijdig smaakprofiel dat goed reageert binnen verschillende recepten. Net als kardemom, wordt het gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten en kan het in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als kardemom in uw culinaire bereidingen.

Komijn

 1. Hoewel komijn zeker aan de hartige kant is, is het een veel voorkomend kruid in Aziatische en Mexicaanse keukens. Het biedt een aardse, maar een aromatische beet in bepaalde voedingsmiddelen, en verbetert mildere smaken. Het is een geweldige zwarte kardemomvervanger, omdat groene kardemom vaker wordt gevonden in zoete bereidingen, waarvoor komijn niet geschikt zou zijn.

Kruidnagel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

 1. Als u een beetje creatiever wilt zijn, probeer dan gelijke delen van deze drie kruiden te mengen om de smaak en het aroma van zwarte kardemom na te bootsen. Zorg ervoor dat je niet teveel van deze drie gebruikt, omdat ze behoorlijk krachtig kunnen zijn en het gerecht kunnen overbelasten. Houd het totale volume gelijk aan het totale aanbevolen volume zwarte kardemom in het gegeven recept.

Nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, piment

 1. Voor zoete gerechten bestaat een uitstekende groene kardemomvervanger uit nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en piment. U moet echter 4 delen nootmuskaat gebruiken op 1 deel kaneel, kruidnagel en piment om de groene kardemom nauwkeurig na te bootsen.

Koriander

 1. Als u kookt met hele korianderzaden, zult u merken dat het aroma vrij zoet en bloemig is, wat een van de kenmerken van kardemom is. Maar zodra je korianderzaad maalt, komt het nootachtige en aardse aroma vrij, dankzij de natuurlijke oliën, die ook als kardemomvervanger werken. Afhankelijk van het recept en het type kardemom dat wordt gevraagd, is koriander in de grond of in de hele vorm een ​​uitstekende vervanger.

Zwarte kardemom voor groene kardemom

 1. De meeste recepten die kardemom vragen, verwijzen naar groene kardemom en vanwege de prijs en de beschikbaarheid van deze specerijenvariëteit wordt vaak naar een vervanger gezocht. Vreemd genoeg kun je zwarte kardemom, die aanzienlijk goedkoper is, gebruiken om groene kardemom te vervangen, vooral in hartige gerechten. In zoete gerechten kan de zwarte kardemom een ​​beetje te veel van een aardachtig of aromatisch element toevoegen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407