Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 beste vervangers voor rijstazijn

9 beste vervangers voor rijstazijn

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 9 mei 2019

 2. Rijstazijn om een ​​recept te voltooien, maar gelukkig zijn er tal van haalbare opties, waarvan er veel al in je keuken zouden moeten staan. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Substituut voor rijstazijn

 1. De beste vervanger voor rijstazijn is appelazijn, die een milde appelsmaak heeft. Witte balsamico-azijn en witte wijn zijn pittige en minder zoete vervangers van rijstazijn. Andere vervangers zijn onder andere champagne-azijn, rode wijnazijn, kruidenazijn of sherry-azijn.

Apple Cider Vinegar

 1. Het doel van elke azijn is om een ​​beetje schil aan een recept toe te voegen, en hoewel appelazijn een vleugje appelzoet bevat, zijn de effecten op een gerecht ongeveer hetzelfde als rijstazijn. Je kunt een even grote hoeveelheid appelazijn vervangen door rijstazijn. Appelazijn heeft ook een aantal indrukwekkende gezondheidseffecten en kan helpen uw spijsverteringsstelsel te optimaliseren.

Balsamico Azijn

 1. Deze vervanger voor rijstazijn is iets minder zoet en heeft meer smaak. Het is niet ideaal als vervanging voor elke maaltijd, maar in saladedressings en marinades kan het een goed alternatief zijn.

Champagne Azijn

 1. Subtielere variëteit om te verminderen hoe scherp het is in het recept. Gebruik dit type azijn spaarzamer dan rijstazijn.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Rode wijnazijn

 1. Afhankelijk van de kwaliteit van de rode wijnazijn kan het een goede vervanging zijn voor rijstazijn. De smaak van deze azijn is vol en vrij fruitig, dus als je een subtiele slasaus maakt, is dit misschien niet de beste keuze. Voor hartige vleesgerechten zou dit echter zeker moeten volstaan.

Witte wijnazijn

 1. Iets minder krachtig dan rode wijnazijn, witte wijnazijn is zuurder dan rijstazijn maar heeft een vergelijkbare kleur en consistentie. Je zult minder witte wijnazijn willen gebruiken dan het recept vereist, en misschien zelfs de zing snijden met iets zoets, zoals rauwe honing of Stevia-extract.

Witte azijn

 1. Ook bekend als virgin azijn, kan deze smaakloze variëteit van azijn worden gebruikt als vervanging voor rijstazijn, maar het is vooral goed voor beitsen en andere minder culinaire toepassingen.

Moutazijn

 1. Bekend om zijn nootachtige en geroosterde smaak, dit is een ideale azijnvervanger als u de rijstazijn gebruikt in hartige of op vlees gebaseerde gerechten, of in sauzen en marinades.

Sherry Vinegar

 1. Dit is iets minder gebruikelijk, maar heeft veel kenmerken met rode en witte wijnazijn. Gebruik dit met mate, want het is krachtiger dan andere azijnsoorten, wat betekent dat het moet worden verdund of gesneden met iets zoeter.

Kruidenazijn

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407