Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 beste voordelen van bittere etherische olie voor amandel

9 beste voordelen van bittere etherische olie voor amandel

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 02 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Bittere etherische olie van amandel

 1. Vijftig procent van de olie verkregen uit bittere amandel (wetenschappelijk bekend als amygdalus communis var. Amara) bevat drie basiscomponenten, namelijk benzaldehyde, glycoside amygdalin en waterstofcyanide (ook bekend als hydrocyanic acid of Pruiszuur), terwijl de andere vijftig procent mono-onverzadigde vetzuren en andere componenten bevat die vergelijkbaar zijn met die in zoete amandelen. Het is heel moeilijk om bittere amandelen te onderscheiden van hun zoete tegenhangers, alleen door uiterlijk, behalve dat de bittere amandelen breder en korter van vorm zijn dan zoete amandelen.

 2. Bittere amandelolie bevat enkele dodelijke gifstoffen en moet daarom met de grootste zorg worden gebruikt. De meeste medicinale toepassingen zijn beperkt tot externe toepassingen en interne toepassingen worden, indien nodig, in zeer lage doses gedaan. Een iets te grote hoeveelheid kan dodelijk zijn. Deze olie kan niet voedzaam voor de gezondheid worden genoemd.

Bittere voordelen voor de gezondheid van etherische olie met amandel

 1. Bittere amandelolie heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Sommige hiervan worden hieronder nader toegelicht.

Remt schimmelgroei

 1. Sinds de oudheid worden de bittere elementen (bijv. Kinine) altijd als koortsstillers gebruikt. De reden erachter kan zijn dat alle bittere elementen alkalische verbindingen bevatten en min of meer giftig van aard zijn. Deze toxiciteit en bitterheid remmen effectief de groei van infecties door bacteriën, protozoa of virussen in het lichaam, waardoor koorts wordt verminderd. Om dezelfde reden is ook bittere amandelolie in zeer lage doses gebruikt als een koortsstoornis voor chronische koorts. Dergelijke toepassingen, hoewel voordelig vanuit het oogpunt van het verminderen van koorts, kunnen hun eigen nadelige en toxische effecten op het lichaam hebben.

Doodt wormen

 1. Darmwormen, maar nogmaals, deze moet met zeer lage potentie worden toegediend. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Behandelt spasmen

 1. Van bittere amandelolie wordt ook gezegd dat het krampstillend eigenschappen bezit.

Doodt bacteriën

 1. De twee componenten van bittere amandelolie, waterstof, cyanide en benzaldehyde zijn uiterst giftig voor het leven van dieren, evenals voor bacteriën, ziektekiemen, schimmels en virussen. Daarom kan het efficiënt worden gebruikt als een bactericide, antivirale en fungicide stof. Het kan worden gebruikt voor het genezen van aandoeningen die gepaard gaan met infecties van virussen, bacteriën en schimmels.

Sedatief effect

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Effectief purgeermiddel

 1. Omdat het giftig van aard is, kan bittere amandelolie niet worden verteerd en veroorzaakt het bij inslikken frequente losse bewegingen en braken. Dus het is en wordt nog steeds gebruikt als een effectief laxeermiddel (Aperient). Het enige is dat de gegeven dosis erg laag en mild moet zijn of dat het ernstige bijwerkingen kan hebben.

Bevordert plassen

 1. Het lichaam heeft een natuurlijke neiging om giftige stoffen te verwijderen die door zweet, urine en uitwerpselen in het lichaam zijn terechtgekomen. Dat is de reden waarom wanneer bittere amandelolie in zeer kleine hoeveelheden wordt ingenomen, het lichaam de neiging heeft het vaak weg te gooien door vaak te plassen. Dit veelvuldig urineren helpt je af te vallen en ontspant het lichaam. In combinatie met de verdovende en kalmerende effecten van deze olie, brengt het met succes de bloeddruk omlaag.

]

 1. Toepassing van zeer lage concentraties (zeer milde) mengsels met water op de huid en het haar houdt ze vrij van infecties door bacteriën, insecten en schimmels. Bittere amandelolie, na het verwijderen van de giftige componenten, wordt gebruikt voor het op smaak brengen van eetbare stoffen. Het wordt ook in een aantal industrieën voor smaakdoeleinden gebruikt.

 2. Woord van waarschuwing: Waterstofcyanide is een dodelijk gif, net als glycoside amygdaline en benzaldehyde. Daarom moet uiterste zorg worden besteed aan zowel interne als externe toepassingen. Een kleine fout of overdosis kan dodelijk zijn. Het mag nooit worden gegeven aan baby's, kinderen, ouderen of ernstig zieke mensen.

 3. Mengen: het mengt met cassia-, sinaasappel- en abrikozenolie.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407