Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 bewezen gezondheidsvoordelen van ananas, plus recepten!

Geschiedenis

 1. Ananas kennen we allemaal als een heerlijke tropische vrucht die onze drankjes garneert, maar wist je dat het naast een andere dosis ook een goede dosis vitamine C, vitamine B1, kalium en mangaan oplevert? speciale verbindingen en antioxidanten die de vorming van ziekten helpen voorkomen?

 2. Veel gebruikt over de hele wereld als een natuurlijke remedie voor alles, van indigestie tot allergieën, is deze vrucht gevuld met fytonutriënten die net zo goed werken als veel medicijnen doen. Voordelen van ananas zijn onder meer bescherming tegen hart- en vaatziekten, verbetering van de vruchtbaarheid en vermindering van ontstekingen.

 3. Naast zijn voordelen voor de gezondheid, is het gemakkelijk te vinden, goedkoop, veelzijdig in recepten en bijna het hele jaar door verkrijgbaar.

Wat is ananas?

 1. Ananas (soortnaam Ananas comosus) is een tropische plant met een eetbare vrucht. Het wordt beschouwd als de economisch meest significante plant in de Bromeliaceae-plantenfamilie.

 2. Veel van de genezende kracht van deze vrucht komt van een eiwitverterend enzym dat bromelaïne wordt genoemd. Bromelaïne is een enzym, specifiek een protease-enzym, dat voorkomt in de ananasstam en het fruit.

 3. Deze homeopathische remedie wordt al vele jaren gebruikt en werkt om eiwitten af ​​te breken om peptiden en aminozuren in het lichaam te vormen. Studies tonen aan dat het ook werkt als een ontstekingsremmend en anti-zwellend middel.

 4. Bovendien is ananas een bron van fytochemicaliën, waaronder flavonoïden en tannines.

 5. Een ananasfruit kan tot acht pond wegen en produceert fruit dat zowel zoet als scherp is, met vezelachtige pectine die het fruit zijn taaie textuur geeft. Het is een droogtetolerante plant die vijf tot acht voet lang wordt.

 6. De ananasplant draagt ​​fruit met een taaie, stekelige buitenkant die ongeveer 12 centimeter lang is.

 7. De ananasboom is inheems in Paraguay en dankt zijn naam aan het Spaanse woord pina, wat dennenappel betekent. Het is eigenlijk niet slechts één vrucht, maar 100-200 kleine afzonderlijke vruchtjes smelten samen.

 8. Het grootste deel van de ananas in de wereld komt tegenwoordig uit Zuidoost-Azië, met Thailand de grootste producent.

 9. Indiërs verplaatsten deze tropische vrucht naar het noorden, en het werd ontdekt door de ontdekkingsreizigers die Amerika in 1492 claimden. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen van ananas werd de vrucht snel populair op schepen omdat het biedt natuurlijke preventie tegen scheurbuik, destijds een veel voorkomend gezondheidsprobleem.

Ananas voedingsfeiten

 1. Volgens de USDA bevat een portie (ongeveer 165 gram) rauwe ananasvoeding ongeveer:

 2. Deze vrucht bevat ook wat vitamine A, vitamine K, choline, betaïne, calcium, fosfor, zink en selenium.

 3. Helaas krijg je geen bromelaïne door je inname van verse ananas te verhogen. Het bromelaïne dat u het meest wilt, bevindt zich in de oneetbare stengel van de plant, dus het nemen van een bromelaïne-supplement is noodzakelijk om de beste resultaten te bereiken.

 4. Bromelain-supplementen worden gemaakt met het extract dat meestal uit ananaskernen wordt gehaald. Dit enzym kan de genezing helpen versnellen en werkt als een ontstekingsremmend medicijn, net als vrij verkrijgbare medicijnen zoals aspirine en ibuprofen.

 5. Bovendien, wanneer lokaal toegepast, omvatten de voordelen van bromelaïne het vermogen om te helpen bij het genezen van snijwonden, brandwonden, insectenbeten en om kneuzingen en andere huidproblemen te helpen oplossen.

 6. Recente studies tonen ook aan dat bromelaïne helpt longmetastase in zijn sporen te stoppen, wat suggereert dat het kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan ziekten te behandelen.

 7. Het kan ook helpen gespannen, ontstoken spieren en bindweefsel te kalmeren en te ontspannen. Daarom wordt het vaak gebruikt als vleesvermalser.

 8. Onderzoek suggereert dat bromelaïne voordelen omvatten het behandelen van aandoeningen zoals:

 9. Bromelaïne supplementen zijn te vinden in vele vormen, waaronder tabletten, capsules, poeders en actuele crèmes. Het dagelijks innemen van 80 tot 320 milligram wordt beschouwd als een veilige en effectieve dosis.

Top 9 voordelen van ananas

 1. Giftige stoffen, slechte voeding, vervuiling, misbruik van antibiotica en stress spelen een grote rol bij de ontwikkeling van astma. Al deze factoren veroorzaken ontstekingen, maar gelukkig is een van de voordelen van ananas dat het kan helpen ontstekingen te verminderen door zijn ontgiftende mogelijkheden.

 2. Nog een van de voordelen van ananas is dat de voedingsstoffen je humeur kunnen helpen verbeteren en depressie en angst kunnen bestrijden. Het is een goede bron van het aminozuur tryptofaan, waarvan studies aantonen dat het door het lichaam wordt gebruikt om voldoende serotonine te produceren, een van onze belangrijkste 'gelukkige hormonen'

 3. Het consumeren van voldoende van dit aminozuur, naast andere voedingsstoffen zoals B-vitamines, is belangrijk om uw neurologische systeem te ondersteunen, voor energie en voor de productie van goede humeurhormonen.

 4. Volgens recente studies bezit bromelaïne enkele antikankeractiviteiten en bevordert het apoptotische celdood. Bromelaïne bleek selectieve cytotoxiciteit te hebben en kan helpen om kankercellen te doden in een zelf-demontageproces dat apoptose wordt genoemd, terwijl gezonde cellen ongeschonden blijven.

 5. De voordelen van ananas zijn onder meer de mogelijkheid om mensen met artritis en gewrichtspijn te helpen. Dit komt door bromelaïne, dat ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft aangetoond.

 6. Bromelaïne werkt bij ontstekingen door metabolieten te blokkeren die zwelling veroorzaken. Het vermindert ook de zwelling door een chemische stof in het bloed te activeren die fibrine afbreekt, wat leidt tot verminderde zwelling.

 7. Bromelain wordt vaak aanbevolen om vóór operaties te worden genomen om de genezingstijd te versnellen en ontstekingen te verminderen die vaak worden geassocieerd met chirurgische procedures.

 8. Een studie uitgevoerd in het Duke University Medical Center dat werd uitgevoerd bij 100 muizen die last hadden van colitis (ontsteking van de dikke darm), toonde aan dat langdurige voedingssupplementen met vers of ongepasteuriseerd bevroren ananassap met actieve bromelaïne-enzymen is veilig en vermindert effectief de ernst van de ontsteking.

 9. Er is nog een onderzoek gedaan naar patiënten die lijden aan sinusitis, wat de ontsteking van de neusbijholten is. Dit kan worden veroorzaakt door een infectie, een allergie of een auto-immuunprobleem.

 10. De studie toonde aan dat het bromelaïne in ananas een aanzienlijk sneller herstel veroorzaakte dan standaardtherapie.

 11. Voor de spijsvertering is het eten van ananas een krachtig hulpmiddel bij het afbreken van eiwitten in peptiden en aminozuren. Het kan de symptomen van colitis ulcerosa en zure reflux verzachten en het helpt de algemene spijsverteringsprocessen.

 12. Hoewel het meestal geen laxerende effecten heeft, biedt het vezels, water en elektrolyten (zoals de meeste groenten en fruit) die kunnen helpen bij de regelmaat.

 13. Bromelaïne lijkt ook nuttig bij het voorkomen van auto-immuunreacties als gevolg van veel voorkomende voedselallergieën. Studies hebben bewijs gevonden dat het eten van ananas kan helpen bij mensen met coeliakie, een allergie voor de eiwitgluten die wordt gevonden in tarwe-, gerst- en roggeproducten, vanwege de aanwezigheid van het bromelaïne-enzym.

 14. Hoewel er relatief weinig ananascalorieën in een kopje zitten, heeft één portie maar liefst 131 procent van uw dagelijkse waarde van de antioxidant vitamine C. Vitamine C wordt vaak gebruikt om de immuunfunctie te ondersteunen en hoest te minimaliseren , verkoudheid en griepsymptomen.

 15. Kinderen en volwassenen die deze vrucht regelmatig consumeren, kunnen bescherming tegen virussen en virussen ervaren.

 16. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die een rol speelt bij het behoud van de gezondheid van het bindweefsel van het lichaam en als een antioxidant. Als antioxidant heeft het de mogelijkheid om collageen te synthetiseren, het belangrijkste eiwit in het lichaam dat verantwoordelijk is voor het behoud van gezonde bloedvaten en organen.

 17. Vitamine C kan ook huidproblemen helpen, zoals zonnebrand of een gedroogde en geïrriteerde huid.

 18. U kunt ananas toevoegen aan zelfgemaakte bodyscrubs om deze voordelen te krijgen. Vanwege het vitamine C-gehalte, kan deze geweldige vrucht je lichaam helpen schade door vrije radicalen te bestrijden en ontstekingen te verminderen, waarvan bekend is dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van kanker.

 19. Vruchten met veel vezels kunnen het risico op darmkanker helpen verlagen. Vezels kunnen ook uw bloedglucosewaarden verlagen.

 20. Type 2 diabetici worden aangemoedigd om hele groenten en fruit te consumeren, volgens de American Diabetes Association, voor hun vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze kunnen tekenen van verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels vertonen wanneer deze voedingsmiddelen in hun dieet worden opgenomen.

 21. Vezel is de reden dat er ananasvoordelen kunnen zijn voor gewichtsverlies. Vanwege het hoge vezelgehalte en volume is een van de voordelen van ananas dat het je kan helpen je een vol gevoel te geven met weinig calorieën.

 22. Het kan constipatie helpen voorkomen en regelmaat en een gezond spijsverteringskanaal bevorderen, wat betekent dat het nuttig is voor het verminderen van een opgeblazen maag.

 23. Volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer tonen onderzoeken aan dat het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten onvruchtbaarheid kunnen helpen voorkomen. Omdat vrije radicalen het voortplantingssysteem kunnen beschadigen, worden voedingsmiddelen met een hoge antioxidantactiviteit zoals ananas aanbevolen voor mensen die zwanger willen worden.

 24. De antioxidanten in deze vrucht, zoals vitamine C, bètacaroteen en de andere aanwezige vitamines en mineralen, waaronder koper, beïnvloeden de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid. In termen van ananas voordelen voor mannen, is aangetoond dat antioxidanten de bloedstroom helpen verbeteren en de juiste weefselvorming in de geslachtsorganen herstellen - plus ze kunnen helpen bij het stimuleren van het aantal zaadcellen.

 25. Evenzo omvatten de voordelen van het eten van ananas voor een vrouw het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van de genezing van bindweefsel.

 26. Zoals CBS News beschrijft, kan het eten van deze vrucht het seksuele zelfvertrouwen vergroten door lichamelijke geuren en vloeistoffen een aangenamere geur te geven.

 27. Ananas ondersteunt de gezondheid van het hart vanwege het gehalte aan vezels, kalium, vitamine C en antioxidanten. Een onderzoek bij ratten wees uit dat een van de voordelen van ananassap is dat het cardioprotectieve eigenschappen heeft.

 28. De studie concludeerde dat ananassap het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen en de spijsvertering en absorptie kan helpen vaststellen.

 29. Hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten en beroertes, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen. Fruit met een hoog kaliumgehalte kan ook helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk.

 30. Ananassen helpen ook de gezondheid van het hart verbeteren vanwege de effecten van krachtige bromelaïne, die bloedstolling kan bestrijden en het antwoord van de natuur is op degenen die een aspirine per dag nemen om het risico op een hartaanval te verlagen. Van bromelaïne is aangetoond dat het voorkomt dat bloedplaatjes aan elkaar plakken of zich ophopen langs de wanden van bloedvaten - beide bekende oorzaken van hartaanvallen of beroertes.

 31. De bètacaroteen die wordt aangetroffen in plantaardig voedsel zoals ananassen, kan het risico op luchtwegontsteking en astma helpen verlagen.

 32. Het is ook zeer nuttig voor het behandelen van sportblessures, inclusief verstuikingen, en kan pijn helpen tegengaan.

Hoe te kiezen en gebruiken

 1. Ananas is het hele jaar door verkrijgbaar in uw supermarkt, maar het hoogseizoen is van maart tot juli. In de meeste grote supermarkten vind je vaak bevroren ananas, wat een gemakkelijke manier is om het aan smoothies en andere recepten toe te voegen.

 2. Houd er bij het kiezen van een ananas rekening mee dat hoe zwaarder hij is, hoe beter, omdat zwaarte betekent dat hij rijp is. Kies er een met donkergroene bladeren - dit is ook een teken van rijpheid.

 3. U kunt het fruit ruiken om te detecteren of het al dan niet rijp is. Het moet geurig zijn en niet muf.

 4. Zo snijdt u een ananas: Bij het bereiden van een verse ananas, hakt u de boven- en onderkant af en plaatst u deze op een plat oppervlak om de schil (de buitenste schil) af te snijden. Zodra je de schil hebt verwijderd, snijd je het fruit in ringen en verwijder je de kern, die harder zal zijn dan het vlees van de vrucht.

 5. U kunt ananas in de koelkast bewaren na maximaal negen dagen te hebben gesneden.

 6. Om de voordelen van ananas in uw dieet te krijgen, kunt u het alleen eten als snack, of u kunt het toevoegen aan zowel zoete als hartige gerechten. Je kunt dit fruit als dessert eten door het aan ijs toe te voegen of te grillen, of je kunt het aan maaltijden toevoegen om de smaak en textuur te versterken.

 7. Probeer een salsa te maken met ananas, uien en koriander. Deze interessante mix van ingrediënten is heerlijk bovenop kip, garnalen of karbonades.

 8. Voeg het toe aan je eigen Aziatische roerbak, of voeg het toe aan een salade voor wat extra zoetheid. Je zou verbaasd zijn hoeveel gerechten geweldig zijn met de extra pop van de zoete, tropische smaak van ananas.

 9. U kunt op elk moment van de dag van dit fruit genieten, of het nu bij het ontbijt of het dessert is. Omdat het koolhydraten en natuurlijke suiker bevat, is het goed om als pre-workout snack wat energie te hebben.

 10. Zolang dit geen indigestie veroorzaakt, is het prima. Als het zuur in ananas u echter maagpijn geeft wanneer u het alleen eet, probeer het dan met een grotere maaltijd, inclusief een maaltijd die wat eiwit en vet bevat.

 11. Ananas zelf is hydraterend, omdat het veel water bevat (zoals al het fruit). Drinkwater met vezelrijk voedsel is echter een goed idee om de spijsvertering te verbeteren.

 12. Houd er rekening mee dat, zoals hierboven vermeld, het eten van veel verse ananas of het drinken van ananassap onvoldoende effectief is voor de behandeling, omdat het grootste deel van de bromelaïne wordt gevonden in de kern en de stengel van het fruit. Dit zijn de delen die het meest oneetbaar zijn, dus deze enzymen worden gebruikt om in plaats daarvan homeopathische supplementen van bromelaïne te maken.

Recepten met ananas

 1. Een van de gemakkelijkste manieren om te profiteren van ananas en vers ananassap is om wat toe te voegen aan een smoothie boordevol vitaminen. Als je geen verse ananas hebt, overweeg dan om ingevroren ananas te gebruiken.

 2. Probeer deze smoothie- en saprecepten:

 3. Wil je nog andere ideeën voor gezonde ananasrecepten?

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen

 1. Kun je elke dag ananas eten? Ja, maar overdrijven is natuurlijk niet het beste idee.

 2. Het is geen algemeen allergeen fruit en vanwege de bromelaïne helpt het eigenlijk bij de spijsvertering. Ananas zit echter boordevol vitamine C, en hoewel vitamine C over het algemeen vrij veilig is omdat het een in water oplosbare vitamine is en een teveel wordt uitgescheiden via urine, kan het eten van grote hoeveelheden mogelijk enkele bijwerkingen veroorzaken.

 3. Deze kunnen omvatten diarree, misselijkheid, braken, brandend maagzuur, buikpijn, slapeloosheid en hoofdpijn.

 4. Het bromelaïne dat in ananas wordt gevonden, kan een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, en dit is iets dat u aan uw zorgverlener kunt vermelden. Dit kan een probleem zijn als u medicijnen gebruikt, waaronder bloedverdunners, medicijnen tegen slapeloosheid of antidepressiva.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Mangosteen's kankerbestrijdende, hartversterkende krachtDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407