Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Geweldige voordelen van Indian Borage (Mexicaanse munt)

9 geweldige voordelen van Indian Borage (Mexicaanse munt)

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 juni 2019

 2. Mint) omvat het vermogen om de gezondheid van uw huid te verbeteren, het lichaam te ontgiften, te verdedigen tegen verkoudheid, de pijn van artritis te verlichten, stress en angst te verlichten, de progressie van kanker te verminderen en te optimaliseren digestion.eval (ez_write_tag ([![!336280

Wat is Indian Borage (Mexicaanse munt)?

 1. Als je in Afrika een kleine groene vaste plant tegenkomt die naar oregano ruikt, is de kans groot dat je Indiase borage hebt gevonden, ook bekend als Mexicaanse munt, Spaanse tijm, country borage en andere omgangstaalnamen. Hoewel het inheems is in delen van Zuid- en Oost-Afrika, heeft de vraag naar dit nuttige kruid ervoor gezorgd dat de teelt zich heeft verspreid naar andere tropische gebieden over de hele wereld met geschikte groeiomstandigheden. De plant, waarvan de wetenschappelijke naam Plectranthus amboinicus is, is zeer winterhard en groeit snel, vereist weinig water en kan zelfs groeien in koudere omstandigheden als het weer dramatisch verandert.

 2. De bladeren zijn de meest gewilde delen van deze plant, omdat ze ideaal zijn voor het op smaak brengen van vlees- en groentegerechten, terwijl de gemalen gedroogde bladeren kunnen worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels en andere maaltijden als een kruid. Hoewel etherische oliën uit de bladeren kunnen worden geëxtraheerd, worden ze vaker in volledige of poedervorm gebruikt en kunnen ze normaal worden gegeten of kunnen ze voor sommige effecten lokaal op de huid worden ingewreven. Vanwege de aanwezigheid van krachtige fenolen zoals rosmarinezuur en cafeïnezuur, hebben onderzoekers gesuggereerd dat het potentieel kan worden gebruikt in nutraceuticals. Over medicinaal gebruik gesproken, laten we enkele van de voordelen voor de gezondheid van Indiase borage eens nader bekijken.

Gezondheidsvoordelen van Indian Borage (Mexicaanse munt)

 1. Gezondheidsvoordelen van Indiase borage (Mexicaanse munt) omvatten:

Verlicht ademhalingsproblemen

 1. Keelpijn, congestie, een verstopte neus of pijnlijke sinussen, u kunt op de bladeren van Indiase borage kauwen of een thee uit de bladeren zetten. De verbindingen in het kruid werken als een krachtige slijmoplossend middel om slijm en slijm uit uw luchtwegen te verwijderen en uw sinussen op te ruimen. Dit kan ook helpen om je immuunsysteem te stimuleren door te voorkomen dat bacteriën of andere ziekteverwekkers zich in je darmkanaal nestelen en ontwikkelen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Skin Care

 1. Een van de meest populaire toepassingen van Indiase borage is een effectieve huidbehandeling. Van insectenbeten en steken tot eczeem en psoriasis, Indiase borage bezit de ontstekingsremmende verbindingen die snel roodheid en zwelling kunnen verminderen, maar ook jeuk en irritatie kunnen elimineren.

Inhoud Omega-6

 1. Als u ervoor kiest om de etherische olie uit de bladeren van Indiase borage te extraheren, bevatten de vluchtige stoffen in dat extract omega-6-vetzuren, zoals gamma-linoleenzuur. Dit specifieke vetzuur is gekoppeld aan het verminderen van artritis door de regeneratie van gewrichten te verhogen; dit kan ook belangrijk zijn voor atleten of mensen met osteoporose die regelmatig impactstress hebben op hun gewrichten en botten.

Vitamine C en A

 1. Het hoge gehalte aan ascorbinezuur in het kruid maakt het belangrijk als een immuunsysteembooster, terwijl de carotenoïden en vitamine A-gehalte het gezichtsvermogen kunnen verbeteren, oxidatieve stress in de ogen kunnen verminderen en maculair kunnen voorkomen degeneratie.

Potentieel tegen kanker

 1. Praveena Bhatt et al. ontdekte dat de stengel van de Indiase borage-plant rijk was aan antioxidanten en het vermogen heeft om vrije radicalen op te vangen. Het extract van deze plant hielp de proliferatie van kankercellen te remmen (Journal of Chemistry 2013) en heeft ook het potentieel aangetoond voor antiplateletaggregatievermogen.

Vermindert stress en angst

 1. Hoewel dit een van de minder bekende voordelen van Indiase borage is, is van sommige organische verbindingen en mineralen in dit kruid aangetoond dat het licht kalmerend van aard is, dus deze kruidenremedie, vooral in theevorm, wordt vaak aangeboden aan mensen met grote angst of chronische stress om ontspanning, gemoedsrust en een gezonde, rustgevende slaap te veroorzaken.

Verbetert de niergezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Behandelt koorts

 1. Als u verkouden of griep heeft, is koorts een van de meest voorkomende symptomen. Meestal begin je niet beter te worden totdat je koorts "breekt", als een teken dat je immuunsysteem enige vooruitgang boekt. Indische borage is een sudorific, wat betekent dat het zweten stimuleert, wat ook helpt om gifstoffen door de huid te verwijderen en het herstelproces te versnellen.

Prikkelbare darm syndroom

 1. Bij traditioneel gebruik werd Indiase borage vaak gebruikt om maagklachten te bezweren en het prikkelbare darmsyndroom te verlichten door de spijsvertering te reguleren en maagontsteking te verzachten. Thee zetten uit de bladeren van de Indiase borage is de meest effectieve manier om van dit gezondheidsvoordeel te profiteren.

 2. Woord van waarschuwing

 3. De borstelige bladeren en stengels kunnen milde contactdermatitis veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, maar over het algemeen is er geen allergeen potentieel in Indiase borage. Vanwege de krachtige mix van verbindingen en chemicaliën worden zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven echter afgeraden het kruid te gebruiken.

 4. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407