Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 geweldige voordelen van Lemon Verbena

9 geweldige voordelen van Lemon Verbena

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Lemon Verbena?

 1. Hoewel citroenverbena inheems is in Zuid-Amerika, is het grotendeels een wereldwijd toegankelijke plant en kruid geworden vanwege de krachtige medicinale effecten en kwaliteiten als voedingsadditief. Wetenschappelijk bekend als Aloysia citrodora, een andere veel voorkomende naam naast citroenverbena is citroenbeebrush. De plant is een overblijvende struik met een krachtige citroenachtige geur, die intenser wordt wanneer de bladeren en bloemen worden aangeraakt of gekneusd. De struik kan 2-3 meter hoog worden en heeft kleine paarse en witte bloemen. Het aanvankelijke wijdverbreide gebruik was als additief voor voedsel en smaakstoffen, vooral als het werd toegevoegd aan gevogelte- en visgerechten, evenals salades, dressings, jam en verschillende dranken. Het traditionele gebruik van citroenverbena als medicinaal kruid is echter terug in de mode gekomen, vooral omdat modern onderzoek een schat aan unieke componenten heeft onthuld die deze plant erg belangrijk maken voor de menselijke gezondheid.

 2. De etherische olie van citroenverbena bevat, wanneer geëxtraheerd, een hoge concentratie krachtige antioxidantverbindingen, waaronder verbascoside, nerol, geraniol en citral. Het meest voorkomende gebruik van citroenverbena buiten de suppletie van kruidenpil is als kruidenthee. De bladeren kunnen worden gedroogd en vervolgens doordrenkt voor een krachtige boost voor veel van de organen en metabole processen.

Gezondheidsvoordelen van Lemon Verbena

 1. Laten we de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van citroenverbena eens nader bekijken.

Gewichtsverlies

 1. Groene thee wordt vaak aanbevolen voor mensen die op dieet zijn, citroenverbena is ook effectief. Er zijn slechts 2 calorieën per portie en de rijke mix van organische verbindingen heeft een effect op het lichaam dat de "munchies" vermindert, waardoor u tussen tussendoortjes snacken en uw dieet in gevaar brengt. Ook kunnen de belangrijke metabole effecten van citroenverbena-thee helpen de vetverbrandingssnelheid te verhogen door verschillende lichamelijke processen te optimaliseren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Versterkt spieren

 1. Dit is een van de unieke eigenschappen van dit kruid en een die je niet vaak in eenvoudige thee vindt. Wanneer u citroenverbena-thee als oefensupplement gebruikt, heeft onderzoek aangetoond dat het hoge antioxidantpotentieel de schade aan de spieren tijdens de training vermindert, zonder de ontwikkeling van extra spiermassa en verhoogd uithoudingsvermogen door uw lichaam te remmen. Dit maakt citroenverbena de perfecte metgezel vóór de training!

Vermindert ontsteking

 1. Artritis en verwondingen kunnen zowel onze gewrichten als mobiliteit aantasten. Naarmate we ouder worden, of wanneer we gewond raken, kan het moeilijk zijn om ons ooit weer heel te voelen omdat onze gewrichten constant in gebruik zijn en zelden tijd hebben om goed te genezen. Citroenverbena is rechtstreeks gekoppeld aan het verminderen van gewrichtspijn en sneller herstel van gewrichtsgerelateerde verwondingen. Dit komt vooral door de indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten in dit kleine kruid.

Verhoogt de immuniteit

 1. Oxidatieve stress is een gevolg van de activiteit van vrije radicalen en hun aanwezigheid in de organen van ons lichaam, die het immuunsysteem verzwakt door het te dun uit te rekken en het af te leiden met cellulaire mutatie en chronische ziekten. Onderzoek heeft citroenverbena in verband gebracht met lagere oxidatieve stressniveaus en een betere algehele gezondheid van het lichaam, wat blijkt uit een beslissende toename van witte bloedcellen, de eerste verdedigingslinie van ons immuunsysteem.

Aids in Digestion

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Vermindert koorts

 1. In de traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde werd citroenverbena vertrouwd als een diaforeticus, wat betekent dat het zweten stimuleerde en daarom werd gebruikt om koorts te breken en de genezing te versnellen voor mensen die aan ontstekingsziekten lijden.

Verlicht angst

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Behandelt congestie

 1. Het laatste voordelige kenmerk van citroenverbena is de slijmoplossende eigenschappen. Dit betekent dat het drinken van thee de congestie in de luchtwegen kan losmaken en het slijm en slijm in dat systeem kan helpen elimineren. Slijm kan een broedplaats zijn voor bacteriën en andere ziekteverwekkers, dus het drinken van een thee die kan helpen om dat ongewenste materiaal kwijt te raken, is absoluut een goede manier om uw immuunsysteem te verbeteren.

 2. Woord van waarschuwing: Ondanks deze over het algemeen positieve weergave van citroenverbena, lijden sommige mensen aan milde dermatitis als een milde allergische reactie. Ook als u lijdt aan een nierziekte, kunnen de actieve ingrediënten de aandoening mogelijk verergeren, dus vermijd het gebruik ervan. Raadpleeg een getrainde arts voordat u uw gezondheidsregime wijzigt of een farmaceutisch medicijn vervangt door een kruidenmiddel.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.

 2. Frambozen rijk aan voedingsstoffen helpen om gewicht te verliezen, rimpels te verminderen, infecties te voorkomen, immuniteit te stimuleren, maculaire degeneratie te voorkomen reguleren de menstruele cyclus

 3. Het gebruik van etherische olieverspreider kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 4. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.

 5. Nectarine vermindert het risico op kanker, verhoogt de spijsvertering van de immuniteit, voorkomt leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het is een goed zwangerschapsvoedsel, helpt een gezonde huid te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407