Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 geweldige voordelen van pompoenpittenolie

9 geweldige voordelen van pompoenpittenolie

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 04 maart 2019

 2. Pompoenzaadolie is een opmerkelijk krachtige bron van gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, de huid te helpen verzorgen, de bloedsomloop te verbeteren, de botten te versterken en depressie te verlichten. Het is ook goed voor het stimuleren van de haargroei, het elimineren van ontstekingen, het in evenwicht brengen van hormonen en het beschermen tegen vele soorten kanker. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is pompoenpittenolie?

 1. Pompoenzaadolie is afgeleid van de niet-gepelde zaden van pompoen en wordt al meer dan 300 jaar traditioneel in delen van Europa gemaakt. Cucurbita pepo is de wetenschappelijke naam van pompoenen, maar er zijn tientallen cultivars en ondersoorten waarvan deze olie nu wordt gemaakt.

 2. De olie wordt uit deze zaden geperst en wordt vervolgens gebruikt voor een breed scala aan culinaire en medicinale toepassingen, en is nu beschikbaar in vele delen van de wereld. De olie is ofwel donkergroen of dieprood, afhankelijk van de dikte van de olie, maar wanneer de olie bruin begint te worden, krijgt hij een bittere smaak.

 3. In culinaire toepassingen wordt het gebruikt als saladedressing, in desserts of zelfs toegevoegd aan soepen en stoofschotels voor een nootachtige zoetheid. Vanwege het lage rookpunt wordt het echter niet als bakolie gebruikt. Het verwarmen van de olie zou de meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten neutraliseren die in aanzienlijke hoeveelheden in deze olie worden aangetroffen, waaronder oliezuur, linolzuur, palmitinezuur, stearinezuur, linoleenzuur en andere vetzuren. Deze actieve ingrediënten bieden de meeste gezondheidsvoordelen van deze olie.

Voordelen van pompoenpittenolie

 1. Pompoenzaadolie gebruiken kan mensen ten goede komen die te maken hebben met slechte bloedcirculatie, angst, stress, depressie, haarverlies, ontstekingsaandoeningen, hormonale onevenwichtigheden, vergrote prostaat, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, verschillende huid aandoeningen en osteoporose.

Haarverzorging

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Pompoenpittenolie heeft een van de hoogste concentraties meervoudig onverzadigde vetten van alle voedselbronnen. Hoewel vetten meestal worden geassocieerd met ongezond zijn, heeft het lichaam eigenlijk een bepaalde hoeveelheid goede vetten nodig om te functioneren. De oliezuur en linolzuur in pompoenpitten kunnen de bloeddruk helpen verlagen en het cholesterolgehalte in evenwicht houden, en beschermen tegen atherosclerose, hartaanvallen, beroertes en andere hartziekten.

  Kan kanker helpen voorkomen

  1. Naarmate mannen ouder worden, kan een vergrote prostaat urineren vaak pijnlijk of moeilijk maken en hun kansen op het ontwikkelen van prostaatkanker vergroten. Gelukkig heeft onderzoek naar pompoenpitolie aangetoond dat het de urinestroom kan verbeteren en de ontsteking van de prostaat kan verminderen, waardoor mannen worden beschermd tegen een van de dodelijkste vormen van kanker.

  2. De lignanen en flavonen in pompoenpittenextracten hebben een goed effect op hormoonafhankelijke tumoren en daarom suggereren onderzoeken dat pompoenpitten en extracten zoals olie een belangrijke rol kunnen spelen bij de preventie van borstkanker of behandeling.

  Vermindert ontsteking

  1. Het hoge gehalte aan gezonde vetzuren in pompoenpittenolie helpt bij gewrichtssmering en vermindert de pijn en ongemakken die gepaard gaan met artritis.

  Huidverzorging

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Verhoogt de circulatie

  1. De anticoagulerende aard van pompoenpitolie helpt de bloedsomloop te stimuleren door traag bloed te elimineren, het risico op bloedstolsels te verlagen en de zuurstofvoorziening van organen te verbeteren, wat hun functie verder verhoogt.

  Verlicht angstdepressie

  1. Anekdotisch bewijs toont aan dat regelmatige consumptie van pompoenpitolie depressie kan verlichten en uw humeur kan stimuleren door de hoeveelheid stresshormoon in het lichaam te verlagen. Je kunt kleine hoeveelheden pompoenpittenolie consumeren om van dit voordeel te genieten, of de olie op je slapen, nek of borst aanbrengen.

  Saldi Hormonen

  1. Vrouwen die menstrueren of door de menopauze gaan, wordt aangeraden pompoenpitolie te gebruiken, omdat dit de bijbehorende symptomen helpt verminderen. Het helpt bij het verminderen van ernstige menstruatiekrampen en het verminderen van opvliegers. Dit komt vooral door de aanwezige fyto-oestrogenen en fytosterolen.

  Verhoogt botsterkte

  1. Omega-6-vetzuren, gevonden in een aanzienlijke hoeveelheid in pompoenpittenolie, staan ​​erom bekend de botgezondheid te ondersteunen, naast de andere vitamines en mineralen die nodig zijn om osteoporose te voorkomen en goede botmineraaldichtheid naarmate we ouder worden.

  Bijwerkingen van pompoenpittenolie

  1. De bijwerkingen van het gebruik van pompoenpittenolie zijn onder meer gastro-intestinale klachten, huidontsteking en hartproblemen, maar over het algemeen worden er zeer weinig gerapporteerd.

  2. Indien gebruikt in geschikte hoeveelheden of verdund, is pompoenpitolie veilig en heeft het geen toxiciteit.

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407