Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 geweldige voordelen van watermeloen

9 geweldige voordelen van watermeloen

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

 3. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 4. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is watermeloen?

 1. Watermeloen, met de stijlvolle wetenschappelijke naam Citrullus lanatus, is een vrucht die groeit op een wijnstokachtige bloeiende plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het werd verbouwd in de Nijlvallei, in Egypte en uiteindelijk in China, ongeveer 1000 jaar geleden. Nu wordt watermeloen over de hele wereld verbouwd, en in 44 van de 50 staten in Amerika. Het is specifiek geselecteerd om groter en sappiger te worden, wat resulteert in de enorme vruchten die velen van ons kennen. De groene buitenste schil is hard en vlezig en wordt zelden gegeten, terwijl de binnenkant zacht, rood of roze vruchtvlees is dat veel zaden bevat; dit is het deel van de watermeloen dat meestal wordt gegeten.

 2. Wat betreft toegang tot de totale medicinale voordelen van watermeloenen (Citrullus lanatus), het is sterk afhankelijk van de variëteit van watermeloen en de rijpheid. Beta-caroteen en lycopeen zijn meestal beschikbaar in grote hoeveelheden zodra de watermeloen volledig rijp is. Terwijl velen de watermeloenschil als oneetbaar beschouwen, laat je niet voor de gek houden; Je kunt het niet alleen consumeren, maar er zitten ook behoorlijk wat voedingsstoffen in, met name ruwvoer en vezels.

 3. Watermeloen, met de stijlvolle wetenschappelijke naam Citrullus lanatus, is een vrucht die groeit op een wijnstokachtige bloeiende plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het werd verbouwd in de Nijlvallei, in Egypte en uiteindelijk in China, ongeveer 1000 jaar geleden. Nu wordt watermeloen over de hele wereld verbouwd, en in 44 van de 50 staten in Amerika. Het is specifiek geselecteerd om groter en sappiger te worden, wat resulteert in de enorme vruchten die velen van ons kennen. De groene buitenste schil is hard en vlezig en wordt zelden gegeten, terwijl de binnenkant zacht, rood of roze vruchtvlees is dat veel zaden bevat; dit is het deel van de watermeloen dat meestal wordt gegeten.

 4. Wat betreft toegang tot de totale medicinale voordelen van watermeloenen (Citrullus lanatus), het is sterk afhankelijk van de variëteit van watermeloen en de rijpheid. Beta-caroteen en lycopeen zijn meestal beschikbaar in grote hoeveelheden zodra de watermeloen volledig rijp is. Terwijl velen de watermeloenschil als oneetbaar beschouwen, laat je niet voor de gek houden; Je kunt het niet alleen consumeren, maar er zitten ook behoorlijk wat voedingsstoffen in, met name ruwvoer en vezels.

Voedingswaarde van watermeloen

 1. De gunstige effecten van watermeloen zijn voornamelijk afgeleid van de unieke mix van voedingsstoffen, vitamines, mineralen en organische verbindingen. Deze omvatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, calcium, magnesium, vezels, eiwitten en een grote hoeveelheid kalium, volgens de USDA National Nutrient Database. Bovendien bevatten ze vitamine A- en B-vitamines - vitamine B6, niacine, thiamine - en een grote verscheidenheid aan carotenoïden en fytonutriënten, waaronder lycopeen!

 2. De vraag is, waarom is er zoveel rage voor watermeloen?

 3. De gunstige effecten van watermeloen zijn voornamelijk afgeleid van de unieke mix van voedingsstoffen, vitamines, mineralen en organische verbindingen. Deze omvatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, calcium, magnesium, vezels, eiwitten en een grote hoeveelheid kalium, volgens de USDA National Nutrient Database. Bovendien bevatten ze vitamine A- en B-vitamines - vitamine B6, niacine, thiamine - en een grote verscheidenheid aan carotenoïden en fytonutriënten, waaronder lycopeen!

 4. De vraag is, waarom is er zoveel rage voor watermeloen?

Gezondheidsvoordelen van watermeloen

 1. Alle bovenstaande componenten van watermeloenen dragen bij aan hun grote invloed op de gezondheid; laten we hieronder wat meer details over die voordelen bekijken.

Geeft verlichting van nieraandoeningen

 1. Watermeloenen bevatten veel kalium, net als veel groenten en fruit, waarvan wordt gedacht dat het nuttig is bij het wegspoelen van de giftige afzettingen in de nier. Bovendien is het bekend dat ze de concentratie urinezuur in het bloed verlagen, waardoor de kans op nierbeschadiging en de vorming van nierstenen wordt verminderd. Omdat watermeloenen veel water bevatten, veroorzaken ze ook plassen, wat weer nuttig is voor het reinigen van de nieren. Ook zorgen de antioxidanten in watermeloen voor een lange gezondheid van de nieren en verminderen ze tekenen van vroegtijdige veroudering zoals rimpels en ouderdomsvlekken op de huid. Wees echter voorzichtig met het consumeren van watermeloen als u al een nierziekte heeft, omdat het hoge water- en kaliumgehalte meer kwaad dan goed doen.

Voorkomt uitdroging

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Regelt de bloeddruk

 1. Het American Journal of Hypertension heeft een studie gepubliceerd waarin staat dat watermeloenextract een belangrijke rol speelt bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met obesitas die lijden aan hypertensie. Bovendien is de hoeveelheid kalium en magnesium die in watermeloenen aanwezig is, zeer gunstig voor het verlagen van de bloeddruk. Kalium wordt beschouwd als een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het de spanning op bloedvaten en slagaders loslaat, waardoor de bloedstroom wordt gestimuleerd en de stress op het cardiovasculaire systeem wordt verminderd. De carotenoïden die aanwezig zijn in deze vruchten en anderen met een hoog carotenoïdengehalte, zoals guave, voorkomen ook verharding van vaatwanden en aders, helpen de bloeddruk te verlagen en de kans op bloedstolsels, beroertes, hartaanvallen en atherosclerose.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Een studie onder leiding van Dr. Laura Bowers van het Department of Nutrition aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, suggereert dat een lagere insuline / insulineachtige groeifactor (IGF) belangrijk kan zijn voor het risico op kanker verminderen. Watermeloen helpt bij het verlagen van insuline / IGF, wat vaak een belangrijke factor is die kanker verergert. Verder onderzoek is echter nodig met betrekking tot dit en het effect van medicijnen die op dit systeem zijn gericht.

Besturing Diabetes

 1. Diabetici, die geacht worden een dieet te volgen dat weinig suiker bevat en consistent is in koolhydraten, klagen vaak over honger, omdat ze hun basisvoedsel niet eten, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze half gevoed zijn. Watermeloenen kunnen een goede aanvulling voor hen zijn. Ondanks dat het zoet van smaak is, geeft een dikke wig ze maar heel weinig calorieën, want negenennegentig procent van het totale gewicht bestaat uit water en ruwvoer. Bovendien helpen de vitamines en mineralen zoals kalium en magnesium bij het goed functioneren van insuline in het lichaam, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd. Arginine, een ander bestanddeel van watermeloenen, is zeer effectief bij het verbeteren van de impact van insuline op de bloedsuikerspiegel. Diabetici kunnen ook curry's, steaks en salades hebben gemaakt van watermeloen, die nog minder suiker bevatten.

Gezondheid van het hart

 1. Een onderzoek uit 2014 zegt dat lycopeen, een carotenoïde die in overvloed in watermeloen wordt aangetroffen, kan helpen de hartfuncties te verbeteren. Beta-caroteen, bekend om zijn geweldige antioxiderende en anti-aging eigenschappen, kan ouderdom gerelateerde hartproblemen helpen voorkomen. Het ruwvoer in watermeloen, samen met vitamine C, carotenoïden en kalium (kalium vermindert het risico op een hartaanval), helpt cholesterol te verlagen en uw hart te beschermen tegen veel gevaarlijke aandoeningen. Meer onderzoek is nodig om het gunstige effect van lycopeen op de hartfunctie te bevestigen, maar deze eerste resultaten zijn veelbelovend!

Voorkomt maculaire degeneratie

 1. Onderzoek suggereert dat carotenoïden de gezondheid van het zicht intact houden. Oculaire gezondheid en maculaire degeneratie kunnen minder zorgen maken als u veel watermeloenen eet. Dankzij de bètacaroteen, vitamine C, luteïne en zeaxanthine worden uw ogen beter beschermd. Voordelen voor uw ogen kunnen zijn verdediging tegen leeftijdsgebonden blindheid en degeneratie, opdrogen van ogen en oogzenuwen en glaucoom.

Ontlasting van impotentie

 1. Arginine, aanwezig in watermeloen, wordt verondersteld gunstig te zijn bij het genezen van erectiestoornissen. De stimulerende aard van arginine wordt beschouwd als een stimulans voor het libido, vermindert frigiditeit en geeft je liefdesleven een nieuwe start nadat je samen een paar plakjes watermeloen hebt genoten!

 2. Andere voordelen

 3. Watermeloenzaden zijn rijk aan nuttige vetten en eiwitten. Zoals vermeld, bevatten watermeloenen fytonutriënten die zeer goede effecten hebben op de gezondheid en de goede werking van interne organen, ogen en het secretiesysteem.

 4. Zelfs in het dagelijks leven vinden velen de voordelen enorm en verrassend.

 5. Woord van waarschuwing: voorgesneden meloenen zijn onlangs geïdentificeerd als een mogelijke drager van salmonella. Dus wees voorzichtig terwijl je dit anders gezonde fruit consumeert. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention: vermijd deze besmetting door fruit veilig te kiezen en te hanteren om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen. Was handen en voedselbereidingsoppervlakken voor en na het bereiden van het fruit. Koel voorgesneden fruit op 40 graden F of kouder.

 6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. De voordelen van Zuurzakken zijn onder meer het doden van parasieten, het genezen van de huid, het verminderen van het risico op kanker, het stimuleren van de immuniteit, het elimineren van stress, het verzachten van de maag, het verlichten van pijn.

 2. Voordelen van etherische olie van lavendel zijn onder meer het vermogen om stressangst te verminderen, nerveuze spanning te elimineren, pijn te verlichten, de hoofdhuid te desinfecteren, acne te voorkomen. Lees verder!

 3. Kokosolie is een uitstekende vochtinbrengende crème en heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het is een geweldige vervanger voor veel schoonheids- en huidverzorgingsproducten

 4. Frambozenbladthee verhoogt de vruchtbaarheid bij vrouwen, verhoogt de immuniteit, bevordert de gezondheid van het hart, versnelt de stofwisseling, reguleert hormonen en voorkomt misselijkheid en maagproblemen.

 5. Gezondheidsvoordelen van moerbeien zijn onder meer hun vermogen om de spijsvertering en de gezondheid van de ogen te verbeteren, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies bevorderen, de immuniteit verhogen en de bloeddruk verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407