Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Indrukwekkende voordelen van Cold Brew Coffee (plus hoe het te maken)

De onderste regel

 1. Koudgezette koffie is de laatste jaren populair geworden onder koffiedrinkers.

 2. In plaats van heet water te gebruiken om de smaak en de cafeïne van koffiebonen te bepalen, vertrouwt koude koffie op tijd door ze 12-24 uur in koud water te laten weken.

 3. Deze methode maakt het drankje minder bitter dan hete koffie.

 4. Hoewel het meeste onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van koffie heet brouwen gebruikt, wordt gedacht dat koud brouwen veel vergelijkbare effecten biedt. [! 2296 => 1140 = 1!

1. Kan je metabolisme verhogen

 1. Metabolisme is het proces waarbij uw lichaam voedsel gebruikt om energie te creëren.

 2. Hoe hoger je stofwisseling, hoe meer calorieën je in rust verbrandt.

 3. Net als warme koffie bevat koude brouwkoffie cafeïne, waarvan is aangetoond dat het uw ruststofwisseling tot 11% verhoogt (1, 2).

 4. Cafeïne lijkt de stofwisseling te verhogen door te verhogen hoe snel uw lichaam vet verbrandt.

 5. In een onderzoek bij 8 mannen leidde inname van cafeïne tot een toename van 13% in calorieverbranding, evenals een 2-voudige toename van vetverbranding - veel grotere effecten dan ze ervoeren na inname een placebo of bètablokker (medicatie voor bloeddruk en bloedsomloop) (3).

2. Kan je humeur opheffen

 1. De cafeïne in koude koffie kan uw gemoedstoestand verbeteren.

 2. Van cafeïne is aangetoond dat het de stemming verbetert, vooral bij personen met weinig slaap (4).

 3. Uit een evaluatie van studies bij meer dan 370.000 mensen bleek dat degenen die koffie dronken een lagere mate van depressie hadden. Voor elk kopje koffie dat per dag wordt geconsumeerd, zakte het depressierisico met 8% (5).

 4. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat cafeïne kan worden gebruikt als voedingssupplement om het humeur en de hersenfunctie bij oudere volwassenen te stimuleren.

 5. In een onderzoek bij 12 volwassenen van 63-74 jaar, verbeterde het innemen van 1,4 mg cafeïne per pond (3 mg per kg) lichaamsgewicht met 17%. Deze hoeveelheid cafeïne komt overeen met ongeveer twee koppen koffie voor de gemiddelde persoon (6, 7).

 6. Cafeïne verbeterde ook hun vermogen om te reageren op een object dat naar hen toe beweegt, wat aangeeft dat het de focus en aandacht verhoogt (6).

3. Kan het risico op hartaandoeningen verlagen

 1. Hartziekte is een algemene term voor verschillende aandoeningen die uw hart kunnen beïnvloeden, waaronder kransslagaderaandoeningen, hartaanvallen en beroertes. Het is wereldwijd de nummer één doodsoorzaak (8).

 2. Koudgezette koffie bevat verbindingen die uw risico op hartaandoeningen kunnen verminderen, waaronder cafeïne, fenolverbindingen, magnesium, trigonelline, quiniden en lignanen. Deze verhogen de insulinegevoeligheid, stabiliseren de bloedsuikerspiegel en verlagen de bloeddruk (9, 10).

 3. De drank bevat ook chlorogene zuren (CGA's) en diterpenen, die werken als antioxidanten en ontstekingsremmende middelen (11, 12).

 4. Als u dagelijks 3-5 koppen koffie (15-25 ounces of 450-750 ml) drinkt, kan uw risico op hartaandoeningen tot 15% dalen, vergeleken met mensen die niet drinken koffie (9).

 5. Er zijn aanwijzingen dat het drinken van meer dan 3-5 koppen per dag het risico op hartaandoeningen verhoogt, hoewel dit effect niet is onderzocht bij mensen die meer dan 600 mg cafeïne per dag consumeren, het equivalent van ongeveer 6 koppen koffie (9, 10, 13).

 6. Dat gezegd hebbende, mensen met ongecontroleerde hoge bloeddruk moeten vermijden regelmatig cafeïne te drinken, omdat dit hun niveaus verder kan verhogen (9).

4. Kan het risico op diabetes type 2 verlagen

 1. Type 2 diabetes is een chronische aandoening waarbij uw bloedsuikerspiegel te hoog is. Als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot veel ernstige gezondheidscomplicaties.

 2. Koudgezette koffie kan het risico op het ontwikkelen van deze ziekte verminderen. Het drinken van minstens 4-6 koppen koffie per dag gaat zelfs gepaard met een lager risico op diabetes type 2 (14).

 3. Deze voordelen kunnen grotendeels te wijten zijn aan chlorogene zuren, die krachtige antioxidanten zijn in koffie (11).

 4. Koudgezette koffie kan ook darmpeptiden reguleren, dit zijn hormonen in uw spijsvertering die de spijsvertering regelen en vertragen, waardoor uw bloedsuiker stabiel blijft (11, 15).

 5. Uit een onderzoek bij meer dan 36.900 mensen in de leeftijd van 45-74 bleek dat degenen die minstens 4 koppen koffie per dag dronken een 30% lager risico op diabetes type 2 hadden dan personen die niet dronken koffie dagelijks (16).

 6. Uit een beoordeling van 3 grote onderzoeken bij meer dan 1 miljoen mensen bleek dat degenen die hun koffie-inname gedurende 4 jaar verhoogden, een 11% lager risico op diabetes type 2 hadden, vergeleken met een 17% hoger risico bij diegenen die hun koffie-inname met meer dan 1 kop per dag verminderden (17).

5. Kan het risico op de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer verminderen

 1. Naast het verhogen van je aandacht en humeur, kan koude brouwkoffie je hersenen op andere manieren ten goede komen.

 2. Cafeïne stimuleert uw zenuwstelsel en kan de werking van uw hersenen beïnvloeden.

 3. Een recente studie constateerde dat het drinken van koffie je hersenen kan beschermen tegen ouderdomsziekten (18).

 4. De ziekten van Alzheimer en Parkinson zijn neurodegeneratieve aandoeningen, wat betekent dat ze worden veroorzaakt door hersenceldood die in de loop van de tijd optreedt. Beide ziekten kunnen leiden tot dementie, een afname van de geestelijke gezondheid die dagelijkse activiteiten moeilijk maakt.

 5. De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door een aanzienlijke geheugenstoornis, terwijl Parkinson vaak fysieke tremoren en stijfheid veroorzaakt (19).

 6. Uit een observationeel onderzoek bleek dat mensen die tijdens de middelbare leeftijd 3-5 koppen koffie per dag dronken een 65% lager risico hadden op dementie en Alzheimer op oudere leeftijd (20).

 7. Een ander observationeel onderzoek merkte op dat koffiedrinkers een lager risico lopen op de ziekte van Parkinson. Mannen die meer dan vier koppen koffie per dag drinken, hebben zelfs vijf keer minder kans om deze aandoening te ontwikkelen (21, 22).

 8. Het lijkt erop dat verschillende verbindingen in koffie, zoals fenylindanen, evenals harman en nonharman verbindingen, bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer en Parkinson (18, 23, 24, 25).

 9. Onthoud dat cafeïnevrije koffie niet dezelfde beschermende voordelen lijkt te bieden als cafeïnevariëteiten (22).

6. Kan gemakkelijker op je buik zijn dan warme koffie

 1. Veel mensen vermijden koffie omdat het een zure drank is die zure reflux kan stimuleren.

 2. Zure reflux is een aandoening waarbij maagzuur vaak vanuit uw maag terug in uw slokdarm stroomt en irritatie veroorzaakt (26).

 3. De zuurgraad van koffie wordt ook vaak veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals indigestie en brandend maagzuur.

 4. De pH-schaal meet hoe zuur of alkalisch een oplossing is van 0 tot 14, waarbij 7 neutraal is, lagere getallen zuurder en hogere getallen meer alkalisch.

 5. Koudgezette koffie en warme koffie hebben over het algemeen vergelijkbare zuurtegraad, ongeveer 5-6 op de pH-schaal, hoewel dit kan variëren, afhankelijk van de individuele brouwsels.

 6. Toch hebben sommige onderzoeken aangetoond dat koud brouwen iets minder zuur is, wat betekent dat het je maag minder kan irriteren (27, 28).

 7. Een andere reden waarom deze drank minder irriterend kan zijn dan warme koffie, is het gehalte aan ruwe polysachariden.

 8. Deze koolhydraten, of ketens van suikermoleculen, verhogen de immuniteit van uw spijsverteringsstelsel. Dit kan darmirritatie en de vervelende effecten van de zuurgraad van koffie op je maag verminderen (29).

7. Kan je helpen langer te leven

 1. Het drinken van koude brouwkoffie kan uw algehele risico op overlijden verminderen, evenals overlijden aan ziektespecifieke oorzaken (30, 31, 32).

 2. Een langetermijnstudie bij 229.119 mannen en 173.141 vrouwen in de leeftijd van 50-71 toonde aan dat hoe meer koffie mensen dronken, hoe lager hun risico op overlijden aan hartaandoeningen, luchtwegaandoeningen, beroerte, verwondingen, ongevallen, diabetes en infecties (31).

 3. Een reden voor deze associatie kan zijn dat koffie veel antioxidanten bevat.

 4. Antioxidanten zijn verbindingen die celschade helpen voorkomen die kunnen leiden tot chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes type 2 en kanker. Deze omstandigheden kunnen uw levensduur aanzienlijk verkorten.

 5. Koffie bevat krachtige antioxidanten zoals polyfenolen, hydroxycinnamaten en chlorogeenzuur (28, 33, 34).

 6. Hoewel studies aantonen dat warme koffie meer totale antioxidanten bevat dan koude brouwersoorten, bevat de laatste een aantal zeer krachtige antioxidanten, zoals caffeoylquinic acid (CQA) (27, 35).

8. Soortgelijke cafeïnegehalte als warme koffie

 1. Koudgezette koffie wordt gemaakt als een concentraat dat bedoeld is om te worden verdund met water, meestal in een verhouding van 1: 1.

 2. Het concentraat is op zichzelf ongelooflijk sterk. In feite levert het onverdund ongeveer 200 mg cafeïne per kopje.

 3. Verdunning van het concentraat - zoals gebruikelijk - vermindert het cafeïnegehalte van het eindproduct, waardoor het dichter bij dat van gewone koffie komt.

 4. Hoewel het cafeïnegehalte kan variëren afhankelijk van de brouwmethode, is het verschil in cafeïnegehalte tussen warme koffie en koude brouwsels onbeduidend (36).

 5. De gemiddelde kop warme koffie bevat ongeveer 95 mg cafeïne, vergeleken met ongeveer 100 mg voor een typisch koud brouwsel.

9. Zeer eenvoudig te maken

 1. U kunt thuis eenvoudig koude koffie zetten.

 2. Dek de pot af met een luchtdicht deksel en bewaar uw concentraat maximaal twee weken in de koelkast.

 3. Wanneer u klaar bent om het te drinken, voegt u 1/2 kop (120 ml) koud water toe aan 1/2 kop (120 ml) koud gezette koffieconcentraat. Giet dit over ijs en voeg eventueel room toe.

De onderste regel

 1. Koudgezette koffie is een aangenaam alternatief voor warme koffie die u gemakkelijk thuis kunt maken.

 2. Het biedt veel van dezelfde gezondheidsvoordelen, maar is minder zuur en minder bitter, waardoor het gemakkelijker kan worden verdragen door gevoelige personen.

 3. Als je je koffieroutine wilt mixen, probeer dan eens koffie met koud brouwsel en kijk hoe het te vergelijken is met je gebruikelijke warme kop Joe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407