Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Indrukwekkende voordelen van Couscous

9 Indrukwekkende voordelen van Couscous

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 08 maart 2019

 2. Eten zo leuk dat ze het twee keer hebben genoemd ", het heeft ook een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om het kankerrisico te verlagen, de gezondheid van het hart te vergroten, bacteriële en virale infecties te voorkomen, een normaal metabolisme te bevorderen door de systemen van het lichaam, regelt de vloeistofniveaus in het lichaam, verbetert de spijsvertering, helpt gewichtsverlies, geneest wonden, bouwt spieren en stimuleert het immuunsysteem. eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Couscous?

 1. Couscous is een traditioneel gerecht uit Noord-Afrikaanse culturen en bestaat uit kleine balletjes durumtarwe of griesmeel. Het wordt vaak verward met een korrel, maar het is eigenlijk hetzelfde deeg dat tot vele soorten pasta wordt verwerkt. Om couscous te bereiden, moet je gewoon heet water toevoegen aan deze kleine balletjes en ze laten opwaaien tot een meer inhoudelijke maaltijd. Het verscheen voor het eerst in historische archieven in de 13e eeuw in Noord-Afrikaanse landen en werd later gerapporteerd als een groeiend voedselbestanddeel in landen in het Midden-Oosten en Turkije.

 2. Couscous is voornamelijk alleen in natuurlijke vorm beschikbaar in het Middellandse-Zeegebied en de Noord-Afrikaanse landen. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en andere landen van de wereld worden meestal couscous in voorgestoomde of bereide variëteiten, dus een kleine hoeveelheid heet water is nodig om de voorgekookte en gedroogde couscousballen op te pluisen. Het wordt vaak gebruikt in keukens op dezelfde manier als rijst of pasta, onder vlees, groenten en saus. Het kan ook worden toegevoegd aan salades voor gedurfde culinaire ambachtslieden, maar traditioneel wordt het geassocieerd met stoofschotel-achtige gerechten.

 3. De meeste gezondheidsvoordelen van couscous zijn te danken aan het indrukwekkende mineraal- en vitaminegehalte, waaronder selenium, thiamine, niacine, foliumzuur en mangaan.

Gezondheidsvoordelen van Couscous

  Gezond cardiovasculair systeem

  1. Een van de belangrijkste componenten van couscous is selenium, dat een integraal onderdeel zal zijn van veel van de gezondheidsvoordelen die hier worden uitgelegd. Selenium is een sporenelement dat zeer moeilijk te vinden is in voedselbronnen, maar het is een essentieel mineraal in het menselijk lichaam. Een portie couscous bevat meer dan 60% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium, waardoor het een van de rijkste bronnen van selenium in elk voedsel is. Wat de gezondheid van het hart betreft, fungeert selenium als een krachtige antioxidant die vooral in de bloedvaten functioneert om de opbouw van plaque en gevaarlijke LDL-cholesterol op de slagader- en aderwanden te verminderen. Daardoor beschermt selenium het lichaam tegen het ontwikkelen van gevaarlijke en levensbedreigende aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

  2. Bovendien is couscous een behoorlijke bron van kalium, een andere essentiële voedingsstof, hoewel een stuk gemakkelijker te vinden in andere voedingsmiddelen. Kalium is een integraal onderdeel van het verminderen van de samentrekking van bloedvaten, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en patiënten profiteren die een hoog risico lopen op verschillende hart- en vaatziekten. Kalium helpt ook bij de normale hartslag en voorkomt hartritmestoornissen en andere gevaarlijke onregelmatigheden in de constante cyclus van het hart.

  Potentieel tegen kanker

  1. Zoals eerder vermeld, is selenium een ​​zeer gunstig element van couscous dat een breed scala aan gezondheidsvoordelen heeft, waaronder een sleutelrol in de metabolische routes die leiden tot proliferatie of bescherming van bepaalde vormen van kanker. Recente studies hebben een tekort aan selenium in het lichaam gekoppeld aan een verhoogd risico op het verschijnen van prostaatkanker. Juiste hoeveelheden selenium in het lichaam zullen resulteren in anti-metastatische eigenschappen en een algemene preventieve maatregel tegen kanker (Scott M. Lippman, MD, et al., 2008). Prostaatkanker heeft tot nu toe de meeste aandacht gekregen, maar lopende onderzoeken die couscous en selenium aan andere soorten kanker koppelen, lopen nog. Selenium is ook verbonden met het verlagen van het risico op longkanker en carcinogenese bij rokers in combinatie met vitamine E en vitamine C.

  Versterkt immuunsysteem

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verbeterde spiermassa

  1. Selenium is een van de belangrijke onderdelen van de ontwikkeling van spiermassa als essentieel onderdeel van het eiwitmetabolisme en spierontwikkeling. Studies hebben aangetoond dat seleniumtekort een belangrijke oorzaak is van spierzwakte en -degradatie, evenals abnormale vermoeidheid of algemene lichaamszwakte. Omdat selenium zo'n moeilijke voedingsstof is om op natuurlijke wijze te verkrijgen, kan couscous daarom een ​​van de beste bronnen zijn om uw spiermassa te verbeteren!

  Wondgenezing

  1. Genezing van wonden en herstel van ziekte en chirurgie kunnen enkele van de moeilijkste tijden voor uw lichaam zijn, omdat het op overdrive moet werken om de normale functie te behouden en energie en voedingsstoffen aan massale reparatie te wijden. Couscous kan in deze periode een grote hulp zijn, omdat het grote hoeveelheden eiwit levert. Eiwit is een integraal onderdeel van wondgenezing, evenals in het metabolisme van enzymen die helpen bij wondherstel, zowel intern als extern. Couscous is een krachtig onderdeel van elk eiwitdieet, en aangezien meer dan 15% van het menselijk lichaam uit eiwitten bestaat, is elke eiwitrijke voedingsbron een goede zaak!

  Hulp bij gewichtsverlies

  1. Het rijke vezelgehalte van couscous werkt ook als afschrikmiddel tegen de afscheiding van ghreline, het hormoon dat hongergevoelens opwekt. Een vermindering van dat hormoon vermindert de kans op overeten, een groot gevaar voor mensen die een dieet volgen of proberen af ​​te vallen.

  Verbeterde spijsvertering

  1. Een enkele kop couscous bevat bijna 10% van de door het lichaam voorgestelde vezelinname voor de dag. Couscous is een vezelrijk voedsel dat helpt bij de juiste vertering van voedsel en de gezondheid van het maagdarmstelsel. Vezel helpt om dikke darmbewegingen toe te voegen, en het stimuleert peristaltische beweging, de gladde spiercontracties die voedsel langs het spijsverteringskanaal verplaatsen. Vezels kunnen ook functioneren als een schraper of reiniger van de slagaders, waardoor schadelijke LDL-cholesterol wordt verwijderd en het uit het lichaam wordt verwijderd. Voedingsvezels helpen ook de opname en retentie van HDL-cholesterol ('goede cholesterol') in het lichaam te stimuleren. Vezels kunnen ook de kans op constipatie verminderen, wat vervolgens een aantal schadelijke darmaandoeningen voorkomt, waaronder maag- en darmkanker.

  Optimale vloeistofbalans

  1. Onze lichamen zijn gemaakt van meer dan 90% water, dus de vochtbalans in onze orgaansystemen en lichaamsholten is essentieel voor een normale werking. Kalium komt in goede hoeveelheden voor in couscous en kalium is essentieel bij de regulatie van vloeistof- en cellulaire routes. Deze vochtbalans is erg belangrijk bij het reguleren van de bloeddruk in het lichaam, waardoor de kans op aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes wordt verminderd. Dit zorgt ook voor een evenwicht tussen de opname van voedingsstoffen en de eliminatie van toxines door de uitscheidingsactiviteiten van het lichaam te reguleren.

  Gereguleerd lichaammetabolisme

  1. Het hoge eiwitgehalte van couscous maakt het ideaal voor het reguleren van het metabolisme van het hele lichaam. Eiwit is een van de essentiële delen van ons lichaam en kan worden gevonden in ons haar, huid, nagels, tanden, organen, spieren, botten, natuurlijke chemicaliën en enzymen. Wanneer we een eiwittekort hebben, werken veel van de orgaansystemen van ons lichaam niet meer goed, wat leidt tot een lange lijst met mogelijk dodelijke gezondheidseffecten. Couscous kan veel zorgen wegnemen voor diegenen die niet willen worden geconfronteerd met volledige orgaanuitschakeling vanwege eiwittekorten. Het is vooral een favoriet voor vegetariërs en veganisten omdat ze een aantal belangrijke bronnen van eiwitten, vlees en zuivelproducten verliezen.

  Antibacteriële eigenschappen

  1. Enigszins gerelateerd aan het vermogen van couscous om het immuunsysteem te stimuleren, is zijn bewezen kwaliteit als antibacterieel en antiviraal middel. Het kan helpen het herpesvirus, kankercellen, koortslippen en gordelroos te bestrijden.

  2. Behalve dat risico, moet u er gewoon rekening mee houden dat sommige mensen allergisch zijn voor verschillende voedingsmiddelen, dus als u nog nooit sorghum of durumtarwe hebt gegeten, let dan op de reactie van uw lichaam om ervoor te zorgen dat u onverwachte allergieën hebben. Zoals altijd, raadpleeg uw arts voordat u grote veranderingen in uw dieet aanbrengt!

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407