Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Indrukwekkende voordelen van Molokhia

9 Indrukwekkende voordelen van Molokhia

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 08 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Molokhia?

 1. Molokhia is slechts één naam van tientallen van deze bladplant van de Corchorus-soort, die veel wordt gebruikt in de Egyptische en Midden-Oosterse keuken. Het is ook bekend als mulukhiyah, molohiya, mloukhiya en een aantal andere vertalingen, afhankelijk van waar ter wereld je deze nuttige groente gebruikt! Het historische gebruik en de bittere smaak kunnen de reden zijn dat molokhia over de hele wereld niet zo gebruikelijk is, maar de smaak en consistentie zijn niet veel anders dan okra of verschillende andere kruisbloemige plantaardige bladeren. Als het wordt gekookt, maakt molokhia een soort bouillon, waardoor het een veelgebruikt ingrediënt in soepen is.

 2. Molokhia is ontstaan ​​in Egypte, maar heeft zich sindsdien verspreid over het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten, en begint net in andere delen van de wereld te verschijnen, met name in exotische importwinkels. Interessant genoeg, afhankelijk van de nationale keuken die je bemonstert, kun je molokhia op verschillende manieren vinden, waaronder salades, soepen, curry's, garnituren, kruiden of smaakstoffen. De veelzijdigheid is echter niet de enige reden voor zijn populariteit. Er zijn meer dan 30 vitamines, mineralen en sporenelementen in molokhia, evenals bepaalde organische verbindingen die aanzienlijk bijdragen aan de menselijke gezondheid. Laten we dat van dichterbij bekijken.

Voedingswaarde van Molokhia

 1. De meest prominente voedingscomponenten van molokhia zijn vezels, kalium, ijzer, calcium, magnesium, fosfor en selenium, evenals vitamine C, E, K, A, vitamine B6 en niacine . Het bevat ook bepaalde antioxiderende carotenen en antioxiderende elementen, wat een goed afgeronde en zeer nuttige toevoeging aan uw dieet is!

Gezondheidsvoordelen van Molokhia

  Regelt de bloeddruk

  1. De gezondheid van het hart beschermen is een kritieke zorg in het moderne leven, en molokhia kan dat doel aanzienlijk helpen door de bloeddruk te verlagen. Het hoge kaliumgehalte in molokhia betekent dat de bloedvaten en slagaders worden ontspannen omdat kalium een ​​vaatverwijdend middel is. Dit verhoogt de bloedstroom en de zuurstoftoevoer naar het lichaam en vermindert de druk op het cardiovasculaire systeem.

  Verhoogt de circulatie

  1. Naast verlaagde bloeddruk bevat molokhia ook significante hoeveelheden ijzer, die belangrijke componenten zijn bij de productie van rode bloedcellen. Hoge ijzerniveaus betekenen een verminderde kans op het ontwikkelen van bloedarmoede, terwijl er ook voor wordt gezorgd dat de bloedsomloop in het lichaam optimaal is, wat het energieniveau kan stimuleren. [! 34210 => 1130 = 7!

  1. Voedingsvezels zijn een van de belangrijkste elementen van het dieet van een persoon die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien, maar voedingsvezels zijn essentieel voor het reguleren van uw spijsverteringsprocessen. Net als de meeste bladgroenten bevat molokhia veel voedingsvezels. Dit betekent dat dit Egyptische blad uw spijsverteringsproces kan optimaliseren door constipatie te elimineren, de ontlasting op te bouwen om de spijsvertering te versnellen, de opname van voedingsstoffen te verhogen en symptomen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en overtollig gas te verminderen.

  Hartgezondheid

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verbetert slaapgewoonten

  1. Een van de andere zeer gewaardeerde elementen van molokhia is het magnesium dat erin zit! Het goede gehalte aan magnesium in molokhia betekent dat je slaapstoornissen, zoals slapeloosheid of slaapapneu, kunt elimineren omdat magnesium de afgifte van bepaalde hormonen in het lichaam vergemakkelijkt die ontspannen en de zenuwen kalmeren. Van een verhoogde magnesiuminname is bekend dat het resulteert in rustgevende, ononderbroken slaappatronen.

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. De combinatie van vitamine A, E en C maakt molokhia een geweldig voedsel om te eten als u de kracht van uw immuunsysteem wilt vergroten. Vitamine C stimuleert de functie van witte bloedcellen, terwijl vitamine A en E twee andere antioxidantvitamines zijn die alles van de huid en ogen tot de orgaansystemen beschermen, waardoor de ontwikkeling van maculaire degeneratie en andere chronische ziekten veroorzaakt door de activiteit van vrije radicalen wordt voorkomen .

  Verbetert de botgezondheid

  1. Molokhia is bijzonder indrukwekkend vanwege zijn enorme scala aan mineralen, zowel essentieel als sporen. Dit maakt het een van de beste groenten op de markt voor het verbeteren van de botgezondheid en bescherming tegen osteoporose. Van ijzer, calcium, magnesium en selenium, en niet te vergeten een dozijn andere perifere mineralen, molokhia kan sterke en duurzame botten voor vele jaren garanderen.

  Vermindert ontsteking

  1. Vitamine E werkt als een ontstekingsremmend middel in het lichaam, en het significante niveau van vitamine E in molokhia is vrij zeldzaam, omdat veel mensen een vitamine E-supplement nemen vanwege zijn voedselgebaseerde zeldzaamheid. Daarom, als u lijdt aan artritis, jicht of andere ontstekingsziekten, kan molokhia een ideale aanvulling op uw dieet zijn.

  Groei en ontwikkeling

  1. Als het gaat om de vorming van nieuwe cellen, spieren, ligamenten, huid en orgaansystemen, zijn bijna alle mineralen en vitaminen in een of andere vorm vereist. Magnesium is vooral belangrijk voor de vorming van nieuw organisch materiaal, dus het zeer hoge magnesiumgehalte in molokhia maakt het een favoriet voor ouders die een goede groei en ontwikkeling van hun kinderen willen garanderen, hoewel het ook werkt om volwassenen te beschermen en de genezing te versnellen werkwijze.

  2. Woord van waarschuwing: er zijn zeer weinig meldingen van allergische reacties op molokhia, maar zoals altijd, neem contact op met uw gezondheidsdeskundige of voedingsdeskundige voordat u een nieuw voedingselement aan uw routine toevoegt. [! 34210 => 1140 = 13!  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407