Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Indrukwekkende voordelen van Sage

9 Indrukwekkende voordelen van Sage

 1. De belangrijke gezondheidsvoordelen van salie zijn het vermogen om de hersenfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen, chronische ziekten te voorkomen, het immuunsysteem te stimuleren, de spijsvertering te reguleren, huidaandoeningen te verlichten, de botten te versterken, het begin te vertragen van cognitieve stoornissen en voorkom diabetes.

Wat is salie?

 1. Het traditionele gebruik van salie in de geneeskunde is goed gedocumenteerd en gaat duizenden jaren terug. Het werd aanvankelijk gebruikt voor de behandeling van slangenbeet, bescherming tegen kwaad, bevordering van vrouwelijke vruchtbaarheid en ander gebruik - velen zijn gebaseerd op culturele alternatieve geneeskunde of zijn niet langer in zwang.

 2. Uit modern onderzoek is echter gebleken dat de impact van salie op het menselijk lichaam aanzienlijk kan zijn, daarom wordt het wereldwijd geëxporteerd en komt het terecht in recepten uit de Verenigde Staten om het Midden-Oosten. Gewoonlijk wordt het toegevoegd aan hartige gerechten vanwege de peperige smaak en is het een belangrijk ingrediënt in veel maaltijden en vleesbereidingen.

Gezondheidsvoordelen van salie

 1. De combinatie van culinair gebruik met zijn onmiskenbare medicinale werking maakt salie waardevol voor uw gezondheid. Laten we daarom de gezondheidsvoordelen van salie eens nader bekijken.

Verhoogt de cognitie

 1. Het onderzoek dat is opgenomen in het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics heeft aangetoond dat zelfs kleine hoeveelheden salie-extracten, ongeacht of ze worden ingeademd of geconsumeerd, kunnen helpen de symptomen van milde tot matige ziekte van Alzheimer te verlichten en de herinneringsmogelijkheden te vergroten en geheugenbehoud bij mensen. De hersenactiviteit vertoont ook een verhoogde concentratie en focus op een gekozen onderwerp. Voor jonge mensen op school of voor mensen met uitdagende, intellectueel veeleisende carrières, kan het toevoegen van een beetje ervan aan uw dieet een subtiele, maar effectieve, hersenkraker zijn. Meer uitgebreid onderzoek is nodig om de impact van salie op het geheugen en de hersenfunctie te beoordelen.

Behandelt ontsteking

 1. Kauwen op saliebladeren is niet altijd de meest aangename remedie, omdat de smaak behoorlijk intens kan zijn, maar dit is de meest effectieve manier om de organische verbindingen in uw systeem te laten werken. In veel culturen wordt gedacht dat het creëren van een tinctuur of het laten weken van de bladeren - een saliebrouwsel - helpt ontstekingen van de luchtwegen of het maagdarmkanaal te verlichten, je kunt die ontsteking met dit saliebrouwsel elimineren.

 2. De ontstekingsremmende effecten op problemen zoals artritis en jicht en algemene ontsteking van het cardiovasculaire systeem. De flavonoïden en fenolverbindingen die erin voorkomen, zijn verantwoordelijk voor deze gunstige effecten. Meer recent hebben studies aangetoond dat salie gunstige ontstekingsremmende effecten kan hebben in de tandheelkunde. [! 106946 => 1130 = 6!

 1. Volgens een onderzoek in de landbouw- en voedselchemie kunnen de antioxidanten in salie, zoals rosmarinezuur, luteoline en apigenine, werken om vrije radicalen te neutraliseren en te voorkomen dat ze oxidatieve stoffen vormen stress in het hart, orgaansystemen, huid, gewrichten, spieren en zelfs de hersenen.

Versterkt de immuniteit

 1. Er zijn enkele antimicrobiële eigenschappen die in salie zijn geïdentificeerd. Hoewel het kruid meestal in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd, kunt u een actuele toepassing van salie (zalf of tinctuur) maken en het gebruiken om bacteriële en virale infecties die het lichaam door de huid aanvallen te verminderen of voorkomen. We denken vaak aan ziekte die via onze neus of mond binnenkomt, maar de huid kan ook aangetast worden en gebruikt worden als een toegangspoort voor buitenlandse agenten. Een actuele crème of antibacteriële routine die salie bevat, kan een extra verdedigingslinie zijn tegen dat soort ziektevector.

Verbetert de botgezondheid

 1. Een van de meest over het hoofd geziene voordelen van salie is het superieure vitamine K-gehalte, een essentiële vitamine voor het lichaam die niet vaak voorkomt in voedingsmiddelen. Vitamine K is een cruciaal element bij het ontwikkelen van botdichtheid en het waarborgen van de integriteit van onze botten naarmate we ouder worden. Als u lijdt aan vroege tekenen van osteoporose of een vrij voedingsarme, sedentaire levensstijl heeft gehad, is uw botgezondheid waarschijnlijk laag. Het toevoegen van salieblaadjes aan uw dieet kan uw vitamine K-waarden aanzienlijk verhogen, omdat een enkele portie 27 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname heeft.

Huidverzorging

 1. Een actuele zalf of een tinctuur van de plant kan worden gemaakt met saliebladeren, waarvan is aangetoond dat het effectief is tegen bepaalde huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en acne. Deze lelijke vlekken kunnen snel worden verzacht en hun uiterlijk kan geleidelijk worden verminderd als u regelmatig salie-extracten en zalven op de ontstoken of aangetaste gebieden aanbrengt.

Beheert diabetes

 1. Volgens een onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, is salie een effectief kruid dat helpt bij de bestrijding van diabetes. Het bevat bepaalde extracten en chemicaliën die de medicijnen nabootsen die meestal worden voorgeschreven voor het beheer van diabetes, zoals metformine. Het lijkt de afgifte van opgeslagen glucose in de lever te reguleren en te remmen, waardoor grote schommelingen van de bloedsuikerspiegel worden voorkomen, wat kan helpen bij het voorkomen van diabetes type 2 of op zijn minst de aandoening beheersen als deze zich al heeft gemanifesteerd.

Aids in Digestion

 1. Woord van waarschuwing: Hoewel er geen meetbare hoeveelheid oxalaten of purines is, en salie ook niet als een typisch allergeen kruid wordt beschouwd, is het nog steeds in de mintfamilie, dus degenen die last hebben van allergische reacties aan leden van die brede plantenfamilie een arts moeten raadplegen voordat ze het aan hun dieet toevoegen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Moringa-thee verhoogt de immuniteit, vermindert ontstekingen, versnelt het genezingsproces, verbetert de spijsvertering, verbetert de cognitie en voorkomt chronische ziekten en diabetes.

 2. Voordelen voor de gezondheid van dille zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te stimuleren en verlichting te bieden bij slapeloosheid, hik, diarree, menstruatiestoornissen en ademhalingsstoornissen.

 3. Voordelen van oregano zijn het vermogen om de immuniteit te stimuleren, chronische ziekten te voorkomen, de spijsvertering te verbeteren, het lichaam te ontgiften, energie te verhogen en diabetes te voorkomen.

 4. Zumba helpt vet en calorieën te verbranden, het hele lichaam te trainen, de stemming en het metabolisme te stimuleren, het uithoudingsvermogen te vergroten, de coördinatie te verbeteren, de houding te verbeteren, het zelfvertrouwen van de flexibiliteit.

 5. Essentiële olie van roos helpt acnelittekens te vervagen, verhoogt het vertrouwen en bestrijdt depressie, beheert hoge koorts, zuivert bloed, stimuleert het libido en geneest spiertrekkingen en krampen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407