Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Indrukwekkende voordelen van Wakame

9 Indrukwekkende voordelen van Wakame

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Wakame?

 1. Wakame is een eetbaar zeewier dat veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het heeft een ongebruikelijke bruine of diepgroene kleur omdat het fucoxanthine bevat, een unieke verbinding die zelden in groenten voorkomt en verschillende geneeskrachtige en voedingswaarde heeft. De wetenschappelijke naam is Undaria pinnatifida en het wordt beschouwd als een van de meest invasieve soorten zeewier op de planeet omdat het tot wel een centimeter per dag in stranden kan groeien, waardoor ander zeeleven wordt geblokkeerd.

 2. In Japan wordt het vaak gebruikt in soepen, salades en in de vorm van een bijgerecht. Het smaakt ziltig, met een licht zoete smaak. Dit heerlijke zeewier begint ook in andere delen van de wereld aan populariteit te winnen, vooral in Frankrijk. De indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen heeft van wakame een nietje gemaakt in rauw voedsel, veganistisch en macrobiotisch dieet.

Voedingswaarden

 1. Wakame is een caloriearm, vetarm voedsel dat fucoxanthine bevat, een mariene carotenoïde met ontstekingsremmende en anti-proliferatieve eigenschappen. Het is een rijke bron van koolhydraten en eiwitten. Het hoofdbestanddeel is water, samen met een hoeveelheid vezels en suiker. De meeste van deze gezondheidsvoordelen komen van het rijke aanbod van vitamines en mineralen in de delicate groene bladeren. Deze omvatten jodium, calcium, ijzer, fosfor, kalium, natrium, zink en magnesium, evenals vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine K, vitamine B2 en B9. Het zit ook boordevol omega 3-vetzuren en antioxidanten zoals lignanen.

Gezondheidsvoordelen van Wakame

 1. Het beste van wakame, naast zijn smaak en veelzijdigheid, is de enorme hoeveelheid gezondheidsvoordelen die het biedt. Laten we ze in detail bekijken:

Bediening Gewicht

 1. De extreem lage hoeveelheid calorieën, koolhydraten en vetten in wakame zijn een reden waarom het je vult zonder teveel calorieën aan je dieet toe te voegen. Het staat bekend om zijn vetverbrandende eigenschappen als de verbinding, fucoxanthine remt de ophoping van vet in de cellen en stimuleert de vetoxidatie.

Potentieel tegen kanker

 1. Uit een dierstudie uit 2005 bleek dat wakame de proliferatie van kanker bij door DMBA geïnduceerde ratten helpt voorkomen. Het ontdekte ook dat jodium helpt bij het induceren van celdood of apoptose in de kankercel. Een artikel uit 2001 stelde dat hoewel jodium borstkanker kan helpen voorkomen, overmatige inname moet worden vermeden, omdat dit bijwerkingen zoals thyrotoxicose kan veroorzaken.

 2. De volledige levensvatbaarheid van deze elementen moet worden onderzocht door verdere klinische studies, suggereert een 2015-beoordeling gepubliceerd in het Marine Drugs-tijdschrift.

Diabetes Management

 1. Volgens een onderzoek verdwenen, wanneer muizen met obesitas wakame kregen, tekenen van hyperglykemie, hyperinsulinemie en hyperleptinemie. Fucoxanthine heeft zelfs op het menselijk lichaam een ​​antidiabetisch effect.

Verlaagt de bloeddruk in cholesterol

 1. Samen met zijn remmende effecten op vetophoping, stimuleert fucoxanthine ook de lever om de productie van DHA te verhogen, wat met name een soort vetzuur is dat het LDL-gehalte (slechte) cholesterol verlaagt in jouw systeem. Dit is het type cholesterol dat gewoonlijk wordt geassocieerd met atherosclerose en slagaderblokkering, dus je kunt jezelf beschermen tegen verschillende hartziekten, evenals hartaanvallen en beroertes door dit broze, zoute zeewier toe te voegen aan je soepen en salades.

Verbetert de bloedcirculatie

 1. Het hoge ijzergehalte in wakame kan de productie van rode bloedcellen in het lichaam verhogen. IJzer is een essentieel onderdeel van rode bloedcellen, en hogere niveaus betekenen een verhoogde bloedsomloop in uw cardiovasculaire systeem, dat extra zuurstof levert aan essentiële delen van het lichaam, de energie verhoogt, de gezondheid van uw huid verbetert en het genezingsproces van iedereen versnelt de weefsels en organen in je lichaam.

Verhoogt energie

 1. Magnesium is een uiterst veelzijdig en nuttig mineraal in ons lichaam. De hoge niveaus in wakame betekenen dat deze variëteit aan zeewier ons lichaam kan helpen energie efficiënt over te dragen en ons lichaam helpt eiwitten te produceren en te gebruiken, wat essentieel is voor bijna elke lichaamsfunctie met betrekking tot groei of reparatie.

Verbetert de gezondheid van baby's

 1. Foliumzuur, ook bekend als vitamine B9, is uiterst belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat het consequent is verbonden met een verminderde kans op neurale buisdefecten bij zuigelingen. Wakame bevat aanzienlijke hoeveelheden folaat, dus zwangere vrouwen kunnen enkele Japanse gerechten aan hun dieet toevoegen.

Verbetert de botgezondheid

 1. Calcium is een van de belangrijkste mineralen als het gaat om het beschermen van de integriteit en duurzaamheid van onze botten. Het hoge calciumgehalte in wakame helpt je lichaam met botgroei en versnelt herstel. Het werkt ook als een ontstekingsremmer en voorkomt ontsteking van gewrichten, waardoor osteoporose in een vroeg stadium wordt voorkomen en u fit en actief blijft tot ver in uw oude dag.

Saldi Hormonen

 1. Jodium is de belangrijkste component van het hormonale evenwicht in ons lichaam. Het is een integraal aspect van het creëren van het schildklierhormoon, dat een verscheidenheid aan processen in het lichaam regelt, en het is ook noodzakelijk voor de productie van energie in het lichaam. Wakame is ook een rijke bron van omega-3-vetzuur, dat helpt bij het verminderen van angst en het bestrijden van depressie.

Haarhuidverzorging

  Hoe eet ik Wakame?

  1. Wakame wordt meestal in gedroogde vorm verkocht en moet ongeveer 10 minuten in water worden gehydrateerd voordat het kan worden gebruikt. Het zet aanzienlijk uit bij rehydratatie en moet in kleinere stukken worden gesneden. In Japan wordt het in zout bewaard en vers geserveerd. De nieuwe vorm is te vinden in een afgesloten, gekoelde verpakking in speciaalzaken.

  2. Enkele populaire Wakame-recepten zijn onder meer:

  3. Woord van waarschuwing: hoewel de overgrote meerderheid van de componenten in wakame gunstig zijn voor uw gezondheid, heeft het een relatief hoog natriumgehalte, wat niet de beste keuze is voor mensen die al lijden van obesitas of bloeddrukproblemen. Natrium werkt tegen kalium om de bloeddruk te verlagen, dus pas op dat u dit zeewier niet te veel in uw maaltijden opneemt. Anders dan dat, geniet van deze heerlijke Japanse delicatesse!

  4. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407