Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Ongelofelijke voordelen van pompoensap

9 ongelooflijke voordelen van pompoensap

 1. Pompoensap wordt geproduceerd door het vruchtvlees van kleine, "zoete" pompoenen tot een dikke, heerlijke drank te persen waarvan u tijdens het oogstseizoen kunt genieten. Boordevol vitamine C, vitamine E, kalium, biotine, verschillende aminozuren, beta-caroteen, B-familie vitamines, calcium, magnesium, ijzer en natuurlijke suikers, die allemaal het lichaam op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. Pompoensap drinken is ook gemakkelijker dan het vinden van verschillende vormen om gewone pompoen te eten, dus veel mensen kiezen voor deze optie, vooral als ze fan zijn van sappen. Er zijn een aantal unieke bijwerkingen geassocieerd met pompoen, dus wees voorzichtig bij het drinken of praat met uw arts. Hoewel, de meeste mensen ondervinden geen negatieve bijwerkingen.

Voordelen van pompoensap

 1. De vele fascinerende voordelen van pompoensap zijn onder meer het beschermen van het hart, het ontgiften van het lichaam, het verbeteren van het spijsverteringsproces, het helpen van de slaap, het verzachten van de misselijkheid, het stimuleren van het immuunsysteem, het genezen van de huid, het versnellen van de genezing en het stimuleren van onder meer circulatie.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Er zijn nogal wat krachtige antioxidanten in pompoensap, waaronder polyfenolische verbindingen en bètacaroteen, die beide kunnen helpen de cholesterolafzetting te verminderen en verharding van de slagaders te voorkomen. Dit komt bovenop het vermogen van het sap om de bloeddruk te verlagen, wat kan helpen om uw risico op een hartaanval, beroerte en hartaandoeningen te verlagen.

Verbetert de spijsvertering

 1. Pompoensap heeft opmerkelijke hoeveelheden voedingsvezels, wat ideaal is voor het stimuleren van het spijsverteringsstelsel. Vezel kan helpen de ontlasting op te vullen en peristaltische beweging te stimuleren, wat constipatie, een opgeblazen gevoel en kramp kan verlichten, terwijl het ook de opname van voedingsstoffen optimaliseert en de microflora-omgeving van de darm in balans brengt.

Verhoogt de immuniteit

 1. De vitamine C-waarden in pompoensap zijn vrij hoog, waardoor dit sap geweldig is voor degenen die hun immuunsysteem willen stimuleren. Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, kan de productie van witte bloedcellen stimuleren en fungeren als een antioxidant in het lichaam en helpt oxidatieve stress te verminderen.

Induceert slaap

 1. Een van de meer bijzondere eigenschappen van pompoensap is de functie als kalmerend middel. Dit komt door enkele van de actieve ingrediënten, namelijk magnesium en tryptofaan, die neurotransmitters in het lichaam vrijgeven die slaap veroorzaken. Dit is geweldig voor mensen die lijden aan slapeloosheid of regelmatig de slaap hebben onderbroken; een glas voor het slapengaan kan wonderen verrichten.

Ontgift het lichaam

 1. Als u uw nier- of levergezondheid wilt verbeteren, zijn weinig groentesappen beter dan pompoen. Het kan de leverfunctie stimuleren en de ontgiftingsinspanningen van het lichaam verhogen, terwijl het ook plassen veroorzaakt, wat het lichaam verder reinigt van gevaarlijke gifstoffen.

Vermindert ontsteking

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Huidverzorging

 1. Vitamine C en E zijn beide antioxiderende stoffen die kunnen helpen bij het opruimen van irritatie of ontsteking van de huid veroorzaakt door oxidatieve stress of externe ziekteverwekkers, terwijl bètacaroteen ook wordt geassocieerd met gloeiend, gezond uitziend huid. Pompoensap bevat al deze vitamines in aanzienlijke hoeveelheden!

Verbetert de genezingssnelheid

 1. De combinatie van koeleffecten, ontstekingsremmende eigenschappen en verschillende antioxidanten, het drinken van dit sap kan de hersteltijd van een ziekte versnellen, evenals de genezingssnelheid van verwondingen of operaties .

Behandelt misselijkheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bijwerkingen van pompoensap

 1. Ondanks de vele indrukwekkende gezondheidsvoordelen van dit sap, kan het ook bloedingsstoornissen, diarree, misselijkheid, hoofdpijn en allergische reacties veroorzaken.

Pompoensap maken?

 1. Je eigen pompoensap maken is een relatief eenvoudig proces, op voorwaarde dat je een sterke sapcentrifuge hebt en een beetje tijd hebt om een ​​pompoen in plakjes te snijden en te schillen! Er zijn nogal wat verschillende recepten voor pompoensap, maar het onderstaande recept is een eenvoudige en populaire versie met een zoete en rijke smaak.

Recipe

 1. Stap 1 - Was de buitenkant van de pompoen grondig.

 2. Stap 2 - Verwijder met een grote groenteschiller of een mes de harde buitenste schil van de pompoen.

 3. Stap 3 - Snijd de pompoen in vieren en schep de zaden en pulp eruit.

 4. Stap 5 - Voeg de pompoen normaal toe aan uw fruitpers en sap.

 5. Stap 6 - Roer de kruiden naar smaak en serveer gekoeld over ijs.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407