Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 prachtige voordelen van citroengrasthee

9 prachtige voordelen van citroengrasthee

 1. Citroengrasthee is een heerlijke en heilzame drank waarvan wordt gedacht dat het het lichaam op veel manieren helpt. Dit omvat het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk, het stimuleren van de stofwisseling, het versterken van het immuunsysteem en nog veel meer.

Wat is citroengrasthee?

 1. Je hebt waarschijnlijk gehoord van citroengras in een aantal verschillende toepassingen, waaronder als populair aroma voor Aziatische gerechten en verschillende curry's, maar er is een veel belangrijker gebruik van deze plant. Citroengras, wetenschappelijk bekend als Cymbopogon citratus, wordt ook in veel delen van de wereld gebruikt als een culinair kruid, voornamelijk in India, Azië en Australië.tr

 2. Vanwege de brede toepasbaarheid in culinaire gerechten en het gebruik ervan als kruidenmiddel, is het nu op de meeste plaatsen over de hele wereld te vinden. Zelfs Citronella-olie, extreem populair als insectenwerend middel, is afkomstig van citronella-gras, een andere soort in het geslachtsgras. Citroengrasolie heeft bepaalde schimmelwerende en antioxiderende eigenschappen en wordt ook gebruikt als een insectenwerend en conserveermiddel.

 3. Een van de meest populaire en krachtige toepassingen van citroengras blijft echter thee. Stengels van citroengras kunnen in kleine stukjes worden gehakt en vervolgens worden gebrouwen tot een krachtige thee met een breed scala aan voedingsstoffen, organische verbindingen en antioxidanten die het lichaam beïnvloeden. Je moet de gesneden stukken altijd voor een lange tijd trekken, omdat dit alle voedingsstoffen die deze plant te bieden heeft helpt vrij te geven.

 4. Een van de beste dingen van citroengras is dat het stevig is, snel groeit en gedijt bij warm weer, op voorwaarde dat het voldoende water en gezonde grond heeft. Als vaste plant is het een favoriet geworden voor mensen die van tuinieren houden en een constante bron van heerlijke citroenachtige thee bij de hand willen hebben. Laten we nu enkele van de gezondheidsvoordelen van citroengrasthee eens nader bekijken.

Citroengras thee voordelen voor de gezondheid

 1. Gezondheidsvoordelen van citroengrasthee zijn onder meer:

Beschermt uw hart

 1. Een van de meest populaire voordelen van citroengrasthee is dat wordt gedacht dat het positieve resultaten heeft op de cardiovasculaire gezondheid. Sommige onderzoeken wijzen erop dat citroengras een middel kan zijn dat werkt als een natuurlijke behandeling voor hypertensie. Er wordt aangenomen dat dit wordt veroorzaakt door het kalium in citroengras, wat kan helpen om de spanning in de bloedvaten te verminderen door als een natuurlijke vaatverwijder te werken. Dit kan de bloedcirculatie verbeteren en de druk op het hart verminderen, terwijl ook de vloeistofniveaus in ons lichaam worden gereguleerd. Door uw bloeddruk te verlagen, vermindert u ook uw risico op hartaanvallen en beroertes, evenals andere cardiovasculaire complicaties. Hoewel de echte effectiviteit van citroengras voor het verlagen van de bloeddruk nog steeds wordt onderzocht door onderzoekers, maken de vele andere voordelen het een goede optie om in het dieet te integreren.

Verhoogt de stofwisseling

 1. Er zijn een aantal nuttige verbindingen gevonden in citroengrasthee en het cafeïnegehalte en de polyfenolische verbindingen werken waarschijnlijk samen om uw metabolisme te stimuleren.

Verbetert de spijsvertering

 1. Al duizenden jaren wordt citroengras in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt om maagproblemen te verlichten en de algehele darmgezondheid te verbeteren. De thee bevat een component genaamd citral waarvan wordt gedacht dat het voedsel effectiever helpt verteren. In Indonesië en Engeland wordt citroengras gebruikt als een natuurlijke remedie om constipatie en andere irritatie in de darmen te voorkomen.

Voorkomt chronische ziekten

 1. De antioxidanten in citroengrasthee doen veel voor het lichaam. Antioxidanten en polyfenolen helpen het lichaam te verdedigen tegen oxidatieve stress, een van de onderliggende oorzaken van chronische ziekten. Het is gebleken dat het kiezen van citroengras in kruiden- of theevorm helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte bij mensen met hypercholesterolemie.

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!250,250], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_2', 120, '0'])); Wanneer je je ziek begint te voelen, is het natuurlijk te bereiken voor een warme kop thee. Door elke dag uw antioxidantspiegels te verhogen met een kopje citroengrasthee, met name citral, het actieve ingrediënt, kunt u zich verdedigen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen en zorgen voor een langdurige gezondheid. Het antioxidantgehalte van citroengrasthee geeft je immuunsysteem die extra boost die het nodig heeft bij het bestrijden van een infectie.

Vermindert ontsteking

 1. Of u nu last heeft van artritis, keelpijn, hoofdpijn of een verwrongen enkel, de ontstekingsremmende effecten van citroengrasthee kunnen een effect hebben op het hele lichaam. Door ontsteking in de weefsels en cellen van het lichaam te verminderen, kan het pijn effectief verlichten en irritatie verminderen. Dit maakt ook citroengrasthee een goede actuele toepassing voor bepaalde huidproblemen; u kunt de thee laten afkoelen en vervolgens met een doek op het getroffen gebied aanbrengen.

Verlicht depressie en angst

 1. Studies tonen aan dat mensen die regelmatig citroengrasthee consumeerden, verbeteringen in hun stemmingswisselingen en angst hebben waargenomen. De natuurlijke chemicaliën in citroengrasthee zijn kalmerend van aard, wat kan helpen de geest te ontspannen en te voorkomen dat zorgen en stress zich ophopen.

Slaap induceert

 1. Als aanvulling op de angst- en stressbestrijdende eigenschappen van citroengras is het ook een uitstekend slaaphulpmiddel. Als een kalmerend middel kan het lichaam en geest kalmeren door de afgifte van serotonine te veroorzaken en u te helpen de symptomen van slapeloosheid of chronische rusteloosheid te overwinnen. Een gezond lichaam begint met een gezonde slaapcyclus en citroengrasthee kan uw slaapregelaar zijn.

 2. Woord van waarschuwing: u moet het gebruik van citroengras vermijden als u zwanger bent, omdat de krachtige aard van de componenten ervan bepaalde interacties met geneesmiddelen kan hebben. Daarom, als u overweegt citroengrasthee toe te voegen aan uw dagelijkse of wekelijkse gezondheidsregime, is het altijd een goed idee om eerst met uw arts te praten om complicaties te voorkomen.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407