Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Whiting Fish

9 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Whiting Fish

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 april 2019

Wat is Whiting Fish?

 1. Wijtingvis is een populair soort zeevruchten in bepaalde delen van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en is wetenschappelijk bekend als Merlangius merlangus. Een aantal andere gewone witte vissen worden wijtingvissen genoemd, hoewel ze technisch niet van dezelfde soort zijn. Deze vissen zijn bescheiden van omvang, bereiken een maximale grootte van iets meer dan twee voet en hebben vijf vinnen en een lang, dun lichaam. Qua smaak lijkt whiting vis erg op kabeljauw en heeft het een lichte, magere textuur die het vrij veelzijdig maakt om te koken. Deze vissen worden over het algemeen als veilig beschouwd, omdat ze weinig kwik bevatten en de neiging hebben minimale milieutoxines te hebben.

Whiting Fish Nutrition

 1. Als het op voeding aankomt, zijn deze vissen niet extreem voedzaam, maar ze bieden wel een aantal vetten, waaronder enkele omega-3-vetzuren, evenals goede niveaus van eiwitten ( 15 gram in een filet van 3,5 ounce) en matige hoeveelheden calcium, kalium, vitamine B, magnesium en fosfor. Diezelfde portie van deze vis levert ongeveer 90 calorieën. Deze vis bevat geen koolhydraten.

Whiting Fish Gezondheidsvoordelen

 1. De grootste gezondheidsvoordelen van wijtingvissen zijn het voorkomen van hartkwalen, verzachtende ontstekingen, het verminderen van vermoeidheid, het verlagen van cholesterol, het behandelen van krampen en het verbeteren van onder andere de oog- en botgezondheid.

Vermoeidheid

  Inflammatoire darmziekte

  1. Er zijn een aantal belangrijke mineralen en voedingsstoffen in deze vis die ontstekingen kunnen verzachten, de spijsvertering kunnen verbeteren en de functie van het immuunsysteem kunnen versterken, wat symptomen van deze aandoening kan voorkomen.

  Cramps

  1. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het consumeren van kleine hoeveelheden van deze vis het ongemak van krampen kan verminderen voor vrouwen die menstrueren of zwanger zijn. Vanwege het lage kwikgehalte wordt deze vis als veilig beschouwd voor zwangere vrouwen.

  Hartkwalen

  1. Deze vis bevat veel minder omega-3 vetzuren dan andere vette vis, maar bevat ook weinig calorieën en verzadigd vet, die beide kunnen helpen uw hart gezond te houden.

  Cholesterol

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Botsterkte

  1. Anders dan bepaalde andere vissen die om gezondheidsredenen worden gegeten, heeft deze vis een ongewoon hoog calciumgehalte, wat kan bijdragen aan de minerale botdichtheid, samen met fosfor.

  Huidaandoeningen

  1. Van deze vis is bekend dat hij ontstekingen vermindert, die huidirritaties en aandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen verzachten.

  Gewrichtspijn

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Geestelijke problemen

  1. Niacine, bij wijting van vissen, helpt angst, depressie, bipolaire stoornis en tal van psychische stoornissen te verminderen.

  Whiting Fish vs Tilapia

  1. Hoewel wijting van vis en tilapia er hetzelfde uit kunnen zien, zijn er een paar belangrijke verschillen die u moet begrijpen voordat u er een voor het avondeten kiest.

  2. Woord van waarschuwing: Er zijn zeer weinig bijwerkingen geassocieerd met wijting van vissen, hoewel zwangere vrouwen altijd voorzichtig moeten zijn met hun visinname. Wijtingvis wordt beschouwd als zeer laag in kwik en wordt meestal als veilig beschouwd, zelfs voor zwangere vrouwen om te consumeren.

  3. Dat gezegd hebbende, het is belangrijk om te weten waar uw vissen vandaan komen en alleen te kopen bij vertrouwde visleveranciers, zodat u weet dat de toxines in het milieu laag zullen zijn.

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407