Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verrassende gezondheidsvoordelen van Sago

9 Verrassende gezondheidsvoordelen van Sago

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 09 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Sago?

 1. Sago is een zetmeelachtige stof die is afgeleid van het centrum van verschillende palmboomsoorten. Het merg in de kofferbak wordt verwijderd en gedroogd om sagokorrels te maken of wordt tot fijn poeder gemalen. Het wordt het meest gebruikt in Nieuw-Guinea, waar het onder andere namen wordt gebruikt, zoals Sagu en Rabia. Dit zetmeelrijke voedingsmiddel is er in verschillende vormen, afhankelijk van het beoogde gebruik. De meest populaire is in de vorm van "parels". Het zijn kleine balletjes die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan water, melk of verschillende andere sauzen om het mengsel te verdikken en alles te vormen, van puddingen tot stoofschotels en curry's. Je vindt ook sagoparels onderin bubbelthee, een populair drankje in veel Aziatische landen.

 2. Wanneer het fijne poeder van sago met water wordt gekneed, laat het het zetmeel vrij, dat zich kan laten bezinken en uitharden. Van daaruit kan het in elke vorm worden gevormd en in verschillende culinaire toepassingen worden gebruikt. Hoewel het geen significante voedingswaarde heeft, is het toch een zeer belangrijk basisvoedsel in bepaalde delen van de wereld.

Sago Nutrition Facts

 1. Sago wordt niet algemeen geprezen vanwege zijn uitstekende diversiteit aan voedingsstoffen, maar het bevat wel veel calorieën. Het bevat zeer veel koolhydraten, net als de meeste zetmeelrijke voedingsmiddelen (aardappelen, cassave, enz.), Waardoor het waardevol is in gebieden waar energiebronnen schaars zijn.

 2. Sago bevat een matige hoeveelheid ijzer en een laag kalium-, calcium- en kopergehalte. Er zijn ook traceerbare hoeveelheden vitamines, met name foliumzuur en verschillende andere vitamines uit de B-familie. Sago bevat vet, eiwitten en vezels, met minder dan 2 gram van elk in een portie van 100 gram. Vanwege dit compacte voedingsprofiel, wordt sago bijna altijd gecombineerd met andere voedzame, maar caloriearme voedingsmiddelen, om een ​​energieverhogend en voedzaam mengsel te creëren.

Gezondheidsvoordelen van Sago

 1. De gezondheidsvoordelen van sago zijn onder meer het vermogen om te helpen bij gewichtstoename, bloeddrukbeheersing en verbetering van de bloedcirculatie. Laten we de meest voorkomende voordelen in detail bespreken.

Gewichtstoename

 1. Als u ondervoed bent of in een gebied woont waar uw voedselvoorziening onzeker is, of als u herstelt van een langdurige verwonding of ziekte, kan sago een uitstekende en goedkope manier zijn om snel aan te komen . Er zijn ongeveer 350 calorieën in elke 100 gram portie. Deze zetmeelachtige substantie kan worden gemaakt in calorierijke puddingen en shakes en kan de energie leveren die je nodig hebt om normaal te functioneren en weer aan te komen.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Er is een kleine hoeveelheid kalium in sago, die kan helpen bij het wegnemen van problemen met de bloeddruk. Kalium functioneert als een vaatverwijder, wat betekent dat het de spanning in de bloedvaten kan ontspannen en openen. Dit kan op zijn beurt de bloeddruk verlagen en de algehele belasting van het cardiovasculaire systeem verminderen.

Verbetert de spijsvertering

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt de energie

 1. Natuurlijk zijn calorieën de belangrijkste energiebron voor de mens. Ze helpen alle processen aan te drijven die we dagelijks als vanzelfsprekend beschouwen. Een stevige dosis calorieën in de vorm van gemakkelijk verteerbare sago is een uitstekende manier om uw energieniveau hoog en gereguleerd te houden in de loop van uw dag.

Verhoogt de minerale dichtheid van het bot

 1. Hoewel het mineraalgehalte in sago beperkt is, zijn er kleine hoeveelheden koper, ijzer en calcium. Deze kunnen helpen bij het aanmaken van botweefsels, die de botmineraaldichtheid kunnen versterken, het ontstaan ​​van osteoporose kunnen voorkomen en ook ontstekingen in het lichaam kunnen voorkomen.

Zet spiergroei vast

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Vermindert neurale buisdefecten

 1. Met gematigde niveaus van foliumzuur is sago bij veel gezondheidsexperts bekend om het optreden van neurale buisdefecten bij zuigelingen te voorkomen. Dit is een veel voorkomend vitaminegebrek dat ernstige gevolgen kan hebben voor de zwangerschap en de pasgeborene, dus het is essentieel om voldoende foliumzuur te hebben.

Verbetert de zenuwfunctie

 1. Door uw elektrolytenbalans in het lichaam positief te veranderen, kan sago het functioneren van het zenuwstelsel verbeteren. Ons zenuwstelsel heeft elektrolyten nodig om in balans te zijn om berichten van de hersenen naar elk ander deel van het lichaam, inclusief de spieren, effectief te communiceren.

Verhoogt de circulatie

 1. Een van de mineralen die sago in een opmerkelijke hoeveelheid bevat, is ijzer, dat direct verband houdt met de productie van rode bloedcellen in het lichaam en dus met de bloedsomloop. Door het aantal rode bloedcellen te verbeteren, kunt u de bloedtoevoer naar extremiteiten in het lichaam verhogen, wat genezing en herstel kan bevorderen, en een boost in uw energieniveaus kan bieden.

 2. Woord van waarschuwing: Zoals eerder vermeld, heeft sago weinig voedingswaarde maar veel calorieën. Als u het te veel consumeert, kunt u gewichtstoename ervaren. Wanneer matig verbruikt en op de juiste manier toegevoegd aan uw dagelijkse calorie-inname, kan dit zetmeel zeer voordelig zijn.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407