Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verrassende voordelen van honing

9 Verrassende voordelen van honing

 1. Het staat bekend als Honig in het Duits, Miele in het Italiaans, Shahad in het Hindi, Miel in het Frans en Spaans, Mel in het Portugees, med in het Russisch, Honing in het Nederlands en meli in het Grieks; er is bijna geen deel in de wereld waar honing niet veel wordt gebruikt en gevierd als onderdeel van het culturele dieet.

 2. Maar wat maakt honing zo populair? Hoogstwaarschijnlijk is het het gemak waarmee het kan worden geconsumeerd. Men kan het direct eten, het op brood leggen als een jam, het mengen met sap of een drankje in plaats van suiker, of het mengen met warm water, limoensap, kaneel en andere kruiden om een ​​medicijn te maken. Het geniet van iedereen vanwege zijn smaak en gezondheidsvoordelen, waardoor het uiterst nuttig en veelzijdig is.

Gezondheidsvoordelen van honing

 1. De voordelen hiervan zijn de volgende behandelingen, genomen door zowel traditionele als moderne medische experts.

Gezonde zoetstof

 1. Het kan worden gebruikt als vervanging voor suiker in veel voedingsmiddelen en dranken. Het bevat ongeveer 69% glucose en fructose, waardoor het kan worden gebruikt als een zoetstof die veel beter is voor uw algehele gezondheid dan normale witte suiker. De National Honey Board verwijst naar honing als een voorraadkast.

Gewichtsverlies

 1. Citroensap of kaneel helpt bij het verminderen van gewicht. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Biedt betere slaap

 1. In 2012 is een onderzoek uitgevoerd bij 300 kinderen van 1 tot 5 jaar om het effect van honing op nachtelijke hoest en slaapkwaliteit te achterhalen. De resultaten gepubliceerd in de Pediatrics Journals toonden aan dat honing een voorkeursbehandeling kan zijn voor hoest en slaapproblemen geassocieerd met infecties van de bovenste luchtwegen bij kinderen (URI's).

Verhoogt energie

 1. Volgens de USDA bevat honing ongeveer 64 calorieën per eetlepel. Daarom wordt het door veel mensen gebruikt als energiebron. Aan de andere kant geeft een eetlepel suiker je ongeveer 15 calorieën. Bovendien kunnen de koolhydraten erin gemakkelijk worden omgezet in glucose, omdat het voor het lichaam heel eenvoudig is om deze pure en natuurlijke stof te verteren.

Verbetert het prestatiegeheugen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Rijk aan vitaminenmineralen

 1. Het bevat een verscheidenheid aan vitamines en mineralen. Het soort vitamines en mineralen en hun hoeveelheid hangt af van het type bloemen dat wordt gebruikt voor de bijenteelt. Gewoonlijk bevat honing vitamine C, calcium en ijzer. Als u het vitamine- en mineralengehalte in gewone suiker van een andere bron controleert, zult u het volkomen onbelangrijk vinden.

Antiseptische eigenschap

 1. Het heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, dus het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk antisepticum in traditionele medicijnen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Eigenschappen tegen kanker

 1. Professor Dr. Nor Hayati Othman in haar studie over het verband tussen honing en kanker verklaart: "Honing en kanker hebben een duurzame omgekeerde relatie in de setting van ontwikkelingslanden waar middelen voor kankerpreventie en behandeling zijn beperkt. " (Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Journal, 2012)

 2. Onderzoeksstudies suggereren dat honing mogelijk een middel tegen kanker kan worden. Er is echter meer wetenschappelijk bewijs nodig om het exacte mechanisme en de authenticiteit van het gebruikte apparaat vast te stellen.

Huid- en haarverzorging

 1. Melk en honing worden vaak samen geserveerd, omdat beide ingrediënten helpen bij het creëren van een gladde, mooie huid. Het is om deze reden in veel landen gebruikelijk om deze combinatie elke ochtend te consumeren. Bovendien heeft een studie gepubliceerd in het European Journal of Medical Research het gebruik van honing voor roos en dermatitis onderzocht en bevestigd. Er stond dat ruwe honing seborrheic dermatitis en bijbehorend haarverlies aanzienlijk kon verbeteren en terugval kon voorkomen wanneer het wekelijks werd aangebracht.

Snelheden wondgenezing

 1. Aanzienlijk onderzoek wordt uitgevoerd om de voordelen ervan bij de behandeling van wonden te bestuderen. Deze zijn hieronder opgesomd:

 2. Deze genezende krachten zijn niet overdreven. De Waikato Honey Research Unit geeft details over het wereldwijde onderzoek dat wordt uitgevoerd naar de voordelen van honing in de geneeskunde. Bovendien meldde BBC in juli 2006 dat artsen in het Christie Hospital in Didsbury, Manchester van plan zijn het te gebruiken voor sneller herstel van kankerpatiënten na een operatie. Dergelijk onderzoek zal wetenschappelijk bewijs leveren voor de overtuigingen van honingliefhebbers over de hele wereld en zal helpen de voordelen voor meer mensen te verspreiden.

 3. Nu je de voordelen van honing kent, hoe eet je het dan? Je kunt het rauw eten, toevoegen aan water of verschillende dranken, en je kunt het ook toevoegen aan verschillende recepten.

Factoren die de voordelen van honing bepalen

 1. Type bloemen: volgens het Honey Research Centre aan de Universiteit van Waikato, Nieuw-Zeeland, is er onvoldoende bewijs om conclusies te trekken over de eigenschappen van honing, met name de antimicrobiële eigenschappen, op basis van het soort bloemen dat wordt gebruikt voor de productie ervan. Er is echter uitgebreid onderzoek gedaan naar de honingdauwsoort verkregen uit de naaldbossen in de Midden-Europese bergen en de variëteit Manuka verkregen uit Nieuw-Zeeland. De bovengenoemde honingdauwsoort bleek een hoge microbiële activiteit te hebben terwijl de manuka-soort een hoge niet-peroxide-activiteit bleek te hebben.

 2. Mengen: Er wordt ook aangenomen dat polyflorale honing (die wordt verkregen uit meer dan één bloem) meer voordelen biedt dan monofloral. Daarom verkopen veel bedrijven gemengde honing omdat het de voordelen van een variëteit biedt en daarom als gezonder wordt beschouwd dan niet-gemengde honing.

 3. Opslag: bij langdurige opslag wordt het donkerder van kleur. Het verliest enkele van zijn eigenschappen en kan ook fermenteren als het watergehalte te hoog is. Daarom moet langdurige opslag worden vermeden, terwijl nieuw geoogste honing de voorkeur verdient.

 4. Verwarming: verwarming van honing leidt tot drastische veranderingen in de chemische samenstelling. Als gevolg hiervan vermindert verwarming op hoge temperaturen de voordelen ervan. Geen wonder dat veel mensen de voorkeur geven aan rauwe, biologische of rauwe biologische honing. Hoewel ruw per definitie minder verwerking betekent (en geen verwarming), wordt organische honing bereid met behulp van strikte organische productiemethoden en verwerkingsnormen, waarbij verwarming bij hoge temperaturen niet is toegestaan.

 5. Watergehalte: Honing kan ook gisten. Als het watergehalte hoog is (boven 19%), is de kans groot dat het wordt gefermenteerd. U kunt het watergehalte meten met een refractometer. Bovendien bevat vrij stromende honing ofwel een hoger watergehalte of is het verwarmd om het natuurlijke kristallisatieproces te verstoren, waardoor de voordelen voor u worden verminderd.

 6. Kleur: De kleur van honing is een zeer nuttig hulpmiddel om de kwaliteit te beoordelen. Licht gekleurde honing heeft meestal de voorkeur omdat het een mildere smaak heeft. Honing kan ook donker van kleur zijn, maar het heeft een sterkere smaak vanwege de bloemen waar de bijen het verzamelen.

Wat is organische honing?

 1. Sommige mensen zijn van mening dat alle beschikbare honing op de markt natuurlijk is en uit het wild is verkregen. Anderen zijn van mening dat het tijdens zijn productie op chemisch besproeide boerderijen besmet kan raken met de pesticiden die op de gewassen en onkruiden worden gespoten.

 2. De waarheid is echter dat de bijen ook kunnen worden getroffen door het uitgebreide gebruik van pesticiden dat op de chemisch behandelde bedrijven plaatsvindt. Deze kwestie is zo ernstig dat de Russische president, Vladimir Poetin, Barack Obama in mei 2013 waarschuwde dat als het overmatig gebruik van pesticiden niet wordt verminderd, dit zou kunnen leiden tot een wereldwijd volatiele situatie omdat de bijenpopulatie over de hele wereld steeds meer kan worden getroffen. Als pesticiden de bijen kunnen doden, hoe kunnen ze dan geen invloed hebben op de honing die door deze bijen wordt geproduceerd? Bovendien omvat niet-organische productie antibiotica voor het beheersen van ziekten. Er moet ook worden opgemerkt dat er tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs is dat biologische honing gezonder is dan niet-biologische variëteit.

 3. Waarom zou je dan biologische honing eten? Welnu, veel mensen zijn liever voorzichtig. De meeste van onze beslissingen zijn gebaseerd op onze overtuigingen en geweten. Omdat biologische productie strikte richtlijnen volgt, voelen mensen zich veilig wanneer ze biologisch eten, vergeleken met wanneer ze niet-biologisch eten. Hieronder worden enkele manieren gegeven waarop besmetting met pesticiden en antibiotica van honing kan plaatsvinden:

 4. Verontreiniging met honing

 5. Het kan worden besmet met de pesticiden die op gewassen worden gespoten via een of meer van de volgende manieren:

 6. Residuen van antibiotica

 7. Conventionele bijen krijgen grote doses antibiotica om ze tegen ziekten te beschermen, maar helaas wordt de honing ook besmet met deze antibiotica. In 2002 werden monsters van Chinese honing getest op de aanwezigheid van antibiotica in Europa. Verschillende monsters bleken sporen van antibiotica te bevatten, wat leidde tot een verbod op de invoer van Chinese honing in Europa. Het verbod werd later in 2004 opgeheven vanwege verbeteringen in de Chinese veterinaire normen en de invoer van honing uit China werd hervat.

 8. Wat leidt tot deze besmetting met antibiotica? In tegenstelling tot biologische productie houdt de conventionele honingproductie geen strikte richtlijnen in voor de hoeveelheid en wijze van overdracht van antibiotica naar de bijen. Als gevolg hiervan hebben apiculturisten de vrije hand bij het gebruik van deze antibiotica. Wanneer boeren overmatige hoeveelheden antibiotica gebruiken, neemt de kans op besmetting toe.

 9. Wat is het probleem met het achterblijven van antibiotica in honing? De antibiotica die aan de bijen worden gegeven, zijn veterinaire antibiotica zoals chlooramfenicol, streptomycine en sulfonamiden. Grote doses chlooramfenicol toegediend aan mensen kunnen kanker en aplastische anemie veroorzaken. Evenzo zijn hoge doses streptomycine en sulfonamiden ook schadelijk.

 10. Veel landen hebben het gebruik van deze schadelijke medicijnen in de bijenteelt niet verboden. De EU heeft ze alle drie verboden, terwijl de VS tot de datum van vandaag alleen chlooramfenicol heeft verboden.

Veelgestelde vragen over Honey

 1. Waar kun je rauwe honing kopen?

 2. Je kunt rauwe honing kopen in supermarkten en reformwinkels. Lokale boerenmarkten zijn ook geweldige plaatsen om het op te halen. Grote big-box winkels zoals Walmart en Target zijn ook betrouwbare plaatsen om rauwe honing te vinden. Omdat het lokaal kan worden geproduceerd, kunt u dit voordelige product in coöperaties over de hele wereld vinden.

 3. Waar lokale honing kopen?

 4. De beste plaatsen om rauwe honing te vinden zijn in de lokale buurt bij jou in de buurt. Als een cottage-industrie die de afgelopen jaren een enorme impuls heeft gekregen, hebben lokale boerenmarkten en coöperaties altijd rauwe honing te koop. Je kunt ook naar grotere winkels en ketens gaan, die de trend hebben gezien en aan boord zijn gekomen. Probeer alles, van kleine natuurvoedingswinkels tot grote big-boxmerken, zoals Target en Walmart.

 5. Wat doet honing voor je lichaam?

 6. Honing doet een aantal dingen voor het lichaam, waaronder het versterken van het immuunsysteem, het genezen van wonden en brandwonden, het voorkomen van infecties, het verzachten van ontstekingen in de luchtwegen, het elimineren van hoest en verkoudheid, het in evenwicht brengen van de bloedsuikerspiegel en toenemend atletisch uithoudingsvermogen. Er zitten veel mineralen en voedingsstoffen in, daarom is het een belangrijk bestanddeel van ons dieet geworden.

 7. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van honing?

 8. De gezondheidsvoordelen van honing zijn behoorlijk indrukwekkend en omdat het zo'n geconcentreerde bron van voedingsstoffen is, kan het aan verschillende maaltijden worden toegevoegd. Honing kan de bloedsuikerspiegel controleren, de energie op een gezonde en duurzame manier verhogen, ontstekingen kalmeren, de gezondheid van het hart beschermen, het genezingsproces van wonden versnellen en infecties voorkomen.

 9. Wat bevat honing?

 10. Honing bevat een aantal mineralen en vitaminen, waaronder vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium. Er zijn ook belangrijke antioxidanten, zoals flavonoïden en alkaloïden. Er zijn sporen van meer dan 15 aminozuren in honing!

 11. Waar kan ik honing kopen?

 12. De beste plaatsen om honing te kopen zijn lokale boerenmarkten, supermarkten en medische winkels. Veel mensen maken hun eigen honing en het kan allergieën helpen verlichten als je honing eet die een deel van het stuifmeel bevat van waar je woont. Het kan uw systeem helpen wennen en niet zo snel reageren!

 13. Is pure honing goed voor u?

 14. Ja, pure honing is heel goed voor je. Hoewel het veel suiker bevat, zijn er tal van antioxidanten en organische verbindingen die het de moeite waard maken om te consumeren. Het is ook onbewerkt, wat je niet zult vinden in veel van de grote labels en merken. Lokaal geproduceerde honing, ook bekend als rauwe honing, is het gezondste type dat je ooit kunt kopen.

 15. Is biologische honing goed voor u?

 16. Organische honing is inderdaad goed voor de gezondheid. Het is onbewerkt, dus het bevat alle mineralen en antioxidanten, dat is wat je wilt. Als je honing verwerkt, blijf je vaak alleen suiker over, wat het ergste is!

 17. Wat maakt honing organisch?

 18. Honing wordt als organisch beschouwd wanneer het lokaal wordt geteeld en niet wordt verwerkt. Organische honing, ook bekend als "rauwe" honing, bevat geen pesticiden of milieuverontreinigende stoffen. Omdat het niet het traditionele veiligheidsproces doorloopt, worden deze normen gehandhaafd om honing als biologisch te beschouwen. Ook worden niet-biologische suiker of antibiotica op geen enkel moment gebruikt in "biologische honing".

 19. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407