Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verrassende voordelen van wintermeloen

9 Verrassende voordelen van wintermeloen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Winter Melon?

 1. Hoewel de naam "meloen" mensen kan doen geloven dat dit een vrucht is, is wintermeloen eigenlijk een grote wijnstokgroente, met bleek wit vlees en een wazig interieur. Het enige lid van het geslacht Benincasa, de wintermeloen heeft veel verschillende namen, waaronder aspompoen, fuzzy-pompoen en talg-pompoen. Als een onrijpe groente is er een lichte zoetheid aan de meloen, maar bij rijping verdwijnt die zoetheid in een meer flauwe smaak, vergelijkbaar met een komkommer. Elk deel van de wintermeloenplant kan worden gebruikt voor culinaire of medicinale doeleinden, en het wordt veel gebruikt in Azië, met name in China. Deze meloenen kunnen tot 80 cm lang worden en kunnen vele maanden worden bewaard zonder slecht te worden, vergelijkbaar met vele andere kalebassen. Het wordt vaak gebruikt in soepen en stoofschotels, maar kan ook worden gekonfijt of in curry's worden verwerkt. Het sap van de groente kan ook worden gebruikt in een verscheidenheid aan gezonde dranken, terwijl de spruiten en ranken van de wijnstok kunnen worden gegeten als greens.

 2. De voedingswaarde van wintermeloen is wat het zo belangrijk maakt voor de menselijke gezondheid, omdat de hoge concentratie vitamine C en vitamine B2 een breed scala aan effecten op het lichaam kan hebben. Dit komt naast een hoog gehalte aan voedingsvezels, zink, ijzer, fosfor, kalium en diverse andere vitamines en mineralen in kleinere hoeveelheden. Samen vormen deze voedingsstoffen een zeer krachtig voedingssupplement, dat is de reden waarom wintermeloen over de hele wereld zo wordt verbouwd en gerespecteerd. Laten we nu enkele van de gezondheidsvoordelen die wintermeloen kan bieden nader bekijken.

Gezondheidsvoordelen van wintermeloen

 1. Gezondheidsvoordelen van wintermeloen zijn onder meer:

Verhoogt het gezichtsvermogen

 1. Dagelijkse behoefte in één portie. Door de hoeveelheid vitamine B2 in uw systeem te verhogen, kunt u uw kansen op oogaandoeningen verkleinen, terwijl de antioxidanten in de wintermeloen helpen oxidatieve stress in het netvlies en maculaire degeneratie te verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Beschermt het hart

 1. Met hoge kalium- en vitamine C-waarden is wintermeloen een beproefde beschermer van de cardiovasculaire gezondheid. Kalium werkt als een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het kan helpen de bloeddruk te verlagen door de spanning in de bloedvaten en slagaders te verminderen, waardoor het bloed vrijer kan stromen. Dit maakt het moeilijker om atheroslcerose te ontwikkelen, die hartproblemen kan verergeren en uw risico op coronaire hartziekten kan vergroten. Bovendien is vitamine C direct gekoppeld aan een verminderde kans op een beroerte.

Verhoogt de immuniteit

 1. Met meer dan 19% van uw dagelijkse vitamine C-behoefte in één portie is wintermeloen een krachtige immuunsysteemversterker. Vitamine C kan de productie van witte bloedcellen stimuleren en fungeert ook als een antioxidant om vrije radicalen te neutraliseren en de mutatie van gezondheidscellen te voorkomen. Wintermeloen heeft ook een behoorlijke hoeveelheid zink, wat een ander cruciaal onderdeel is voor de gezondheid van het immuunsysteem.

Stimuleert groeiontwikkeling

 1. De meeste mensen beschouwen vitamine C alleen als een boost voor het immuunsysteem, maar vitamine C vervult in feite een aantal belangrijke functies in het lichaam. Misschien nog het belangrijkste is het een component in de productie van collageen, dat een van de basisbouwstenen is van cellen, weefsels, spieren, botten en bloedvaten. Als u zich nog in de ontwikkelingsfasen van uw leven bevindt of herstelt van een blessure / ziekte, wilt u dat hoge niveaus van vitamine C grondstoffen leveren voor groei en herstel. Wintermeloen levert die vitamine C op een belangrijke manier af!

Helpt bij de spijsvertering

 1. Eval (ez_write_tag ([![!468,60

Verhoogt energieniveaus

 1. De juiste voedingsstoffen opnemen is één ding, maar ze goed kunnen gebruiken is iets anders. Vitamine B2 speelt een belangrijke rol in het metabolisme van de mens en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen worden omgezet in bruikbare energie. Samen met zijn vele andere effecten op het hormonale evenwicht en de gezondheid, zorgt het hoge niveau van vitamine B2 in wintermeloen ervoor dat we blijven functioneren en voedingsstoffen efficiënt gebruiken!

Verbetert de cognitieve functie

 1. Het aanzienlijke ijzergehalte in de wintermeloen maakt het een ideale oplossing voor het verbeteren van de bloedsomloop naar de extremiteiten van het lichaam. IJzer is een belangrijk onderdeel bij de productie van rode bloedcellen, dus als u meer ijzer heeft, heeft u een betere circulatie van vers, gezond en zuurstofrijk bloed. Dit betekent dat wintermeloen niet alleen kan beschermen tegen de symptomen van bloedarmoede, maar ook zorgt voor een goede bloedtoevoer naar de hersenen, wat de concentratie, focus en geheugen kan verhogen.

Ontgift het lichaam

 1. Eval (ez_write_tag ([![!250,250

Helpt bij het afvallen

 1. Wintermeloen wordt vaak geroemd als hulpmiddel voor gewichtsverlies, omdat het veel vezels en relatief weinig calorieën bevat. Deze populaire groente zorgt ervoor dat je je vol voelt, waardoor tussendoortjes en te veel eten worden verminderd, zonder je calorie-inname voor een dag boven bepaalde limieten te brengen. De rijke mix van mineralen en voedingsstoffen bevordert ook spiergroei en een sterker metabolisme, waardoor de effecten van het gewichtsverlies worden versterkt.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407