Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 voedingsmiddelen die stress verlagen

Wat u moet eten

 1. De hectische eisen van de moderne wereld van vandaag kunnen ervoor zorgen dat zelfs de meest gecompliceerde persoon naar een reep of een zak zoute chips reikt als de honger toeslaat. Terwijl de aanvankelijke haast tijdelijk comfort biedt, kan zelfmedicatie met junkfood angstgevoelens "versterken" en uw gezondheid schaden, merkt Barbara Mendez, een voedingsdeskundige in New York, op in haar recente "Inc." artikel. Het goede nieuws, zegt Mendez, is dat je ervoor kunt kiezen voedsel te eten dat kan helpen de negatieve effecten van stress te compenseren.

Turkije voor tryptofaan

 1. Turkije bevat tryptofaan, een aminozuur dat de productie van serotonine verhoogt. Serotonine heeft aangetoond stress te verminderen, merkt Mendez op. Ze stelt voor om bij het ontbijt kalkoen aan een omelet toe te voegen of tijdens de lunch in je salade te snijden.

Rustgevende Spinazie

 1. Deze bladgroente is een uitstekende bron van magnesium, een mineraal dat helpt een gevoel van kalmte te bevorderen, volgens Mendez. Het bevat ook vezels, die het energieniveau verhogen. Probeer het in plaats van sla in je lunchsalade, stelt ze voor.

Zalm voor de hersenen

 1. Zalm zit boordevol omega-3 essentiële vetzuren, die de productie van serotonine stimuleren, zegt Mendez. De DHA (docosahexaeenzuur) in omega-3-vetten helpt de hersenen te voeden tijdens het bestrijden van stresshormonen. Omega-3 vetzuren kunnen ook ontstekingen verminderen en de bloedstroom helpen, die beide worden aangetast wanneer de stressniveaus hoog zijn. Omdat zalm zo voedzaam is, kun je er maximaal drie keer per week van genieten.

Noten en zaden

 1. Net als zalm leveren noten en zaden omega-3-vetzuren. Ze bevatten ook omega-6-vetzuren, Mendez-tonen, die ook stress kunnen verminderen. Walnoten zijn een van de beste bronnen van omega-3 vetzuren. Cashewnoten en zonnebloempitten, zoals kalkoen, bevatten tryptofaan. Overweeg een handvol noten als middagsnack.

Morning Oatmeal

 1. Havermout bevat complexe koolhydraten die de productie van serotonine helpen verhogen. De haver heeft kalmerend magnesium en kalium, waarvan is aangetoond dat het de bloeddruk helpt verlagen, volgens Mendez. Ze beveelt aan een kom voor het ontbijt te nemen, bestrooid met kaneel, die de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren.

Citrusvruchten

 1. Sinaasappels, grapefruit en andere citrusvruchten zijn een prachtige bron van vitamine C, waarvan studies hebben aangetoond dat ze de stress verlagen, merkt Mendez op. Vitamine C is ook een krachtige antioxidant die immuunversterkende eigenschappen heeft. Eet een sinaasappel als middagsnack.

Zoete aardappelen en wortelen

 1. Zoete aardappelen en wortelen zijn beide wortelgroenten en een geweldige bron van vezels en complexe koolhydraten, die de productie van serotonine kunnen stimuleren. Ze zijn ook allebei een beetje zoet, zegt Mendez, die het verlangen naar suiker kan compenseren. Beide goede bronnen van vitamines en mineralen, ze zijn gunstig voor de bloeddruk en de gezondheid van het hart. Probeer een handvol babywortelen met amandelboter als middagsnack of een zoete aardappel bij het avondeten een paar keer per week.

Rundvlees op dieet

 1. Rundvlees heeft een slechte reputatie, maar het is eigenlijk een geweldige dineroptie als je je gestrest voelt, zegt Tara Geise, een geregistreerde diëtist in privépraktijk in Orlando, Florida, en een vertegenwoordiger van de American Dietetic Association. Rundvlees bevat veel zink-, ijzer- en B-vitamines, waarvan bekend is dat ze je humeur helpen stabiliseren. Geise stelt voor om een ​​magere snee te vragen als je je zorgen maakt over het vetgehalte.

Donkere chocolade

 1. Chocolade is een bewezen stressbreker, volgens recent onderzoek. Een studie uit 2009 in het Nestle Research Center in Zwitserland wees uit dat na twee weken lang elke dag donkere chocolade te hebben gegeten, mensen die zichzelf als "zeer gestrest" beoordeelden lagere niveaus van de stresshormonen cortisol en catecholamines hadden. Donkere chocolade is ook opgenomen in de "Healing Foods Pyramid" van de University of Michigan Integrative Medicine, waarin wordt opgemerkt dat het ervoor zorgt dat de hersenen endorfines, "feel-good" -chemicaliën en serotonine vrijgeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407