Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 voordelen van wei-eiwit (meer spiermassa, minder vet!), Plus het juiste product kiezen

De beste soort levertraan om te kopen + juiste dosering

 1. Als u vet wilt verbranden, spiermassa wilt opbouwen, uw immuunsysteem wilt versterken en ziekten wilt voorkomen, zoek dan niet verder dan wei-eiwit. Wei is zo effectief omdat het een beter opneembare eiwitbron biedt dan enig ander type voedsel of supplement, en het is gemakkelijk te verteren. Geen wonder dat het vandaag een van de populairste eiwitsupplementen op de markt is geworden.

 2. Als u nog steeds in de war bent over de voordelen van supplementen met eiwitpoeders zoals wei, onthoud dan dat eiwit absoluut essentieel is voor het opnieuw opbouwen van uw cellen en weefsels, het in balans houden van lichaamsvloeistoffen, het beschermen van enzymfuncties, ondersteunt uw zenuwen en spiercontractie en bevordert de gezondheid van uw huid, haar en nagels. Het is duidelijk dat het belangrijk is om voldoende eiwitten in je dieet te krijgen, en het gebruik van hoogwaardige eiwitpoeders is een geweldige manier om meer eiwitten te consumeren zonder veel calorieën of koolhydraten aan je dieet toe te voegen.

 3. Wei-eiwit is een van de meest populaire eiwitten voor atleten en bodybuilders vanwege de spierversterkende effecten. Het werkt niet alleen om spieren op te bouwen en de samenstelling van uw lichaam te verbeteren, maar het versnelt ook het herstel van afgebroken en gespannen spieren na het sporten.

 4. Volgens onderzoek gepubliceerd in de Journal of Food Science, is wei-eiwit een van de hoogste kwaliteit eiwitten vanwege het aminozuurgehalte en de snelle verteerbaarheid. Het werkt snel om je spieren te helpen, zodat ze kunnen genezen, opnieuw opbouwen en groeien.

Wat is wei-eiwit?

 1. Melk bevat twee soorten eiwitten: wei en caseïne. Wei is het doorschijnende vloeibare deel van melk dat achterblijft na het kaasproductieproces, na coagulatie en wrongelverwijdering.

 2. De term "wei" verwijst naar een complexe stof die wordt gescheiden van de vloeistof en bestaat uit een combinatie van eiwitten, lactose, mineralen, immunoglobulinen en sporen van vet. Maar het zijn vooral de eiwitten en een aantal zeer bioactieve peptiden in wei die het een superfood maken voor vetverlies en het opbouwen van spiermassa.

Soorten wei-eiwit

 1. U kunt drie hoofdtypen wei-eiwit vinden, die zich onderscheiden door de verwerkingsmethode.

 2. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over wei-eiwit en hoe het kan worden gebruikt om uw lichaam ten goede te komen:

 3. Wei-eiwit wordt gedroogd en in poedervorm verkocht, en het wordt gemakkelijk gereconstitueerd door vloeistof toe te voegen. Om wei-eiwit te gebruiken, voeg je eenvoudig een schep (of ongeveer 28 gram) van een poeder van hoge kwaliteit toe aan elke shake of smoothie. Neem bijvoorbeeld een wei-eiwitshake voor het ontbijt en nog een na mijn training. Er zijn een heleboel recepten voor eiwitshakes die kunnen worden bereid met weiproteïnepoeder. Het voorbereiden van eiwitshakes is een gemakkelijke en draagbare manier om uw dagelijkse eiwitconsumptie te verhogen, gewicht te verliezen, spiermassa op te bouwen en uw immuunsysteem te stimuleren.

 4. Wei-eiwitisolaat is wanneer het vet uit het supplement is verwijderd, en het bevat minder bio-geactiveerde verbindingen. Hoewel wei-eiwitisolaat bekend staat als de zuiverste eiwitbron die beschikbaar is, met eiwitconcentraties van 90 procent of hoger, is het probleem met isolaten dat de eiwitten vaak kunnen worden gedenatureerd vanwege de productie, waardoor het moeilijker wordt voor je spijsverteringskanaal. Het denaturatieproces omvat het afbreken van eiwitstructuren en het verliezen van hun peptidebindingen, waardoor de effectiviteit van het eiwit wordt verminderd.

 5. Zoals hierboven vermeld, is er ook een type wei genaamd wei-hydrolysaten, waarvan bekend is dat het minder allergeen is dan wei-eiwitconcentraat of wei-isolaten, maar het is verreweg het meest verwerkte type wei-eiwit en de eiwitten erin zijn ook gedenatureerd.

 6. Een veel voorkomende vraag is of weiproteïnepoeder wel of niet goed voor u is. Bijna iedereen kan profiteren van het consumeren van eiwitshakes. Hoogwaardige eiwitpoeders bevatten een aantal nuttige voedingsstoffen, waaronder antioxidanten en aminozuren. Onderzoek toont aan dat met name sporters hun eiwitconsumptie moeten verhogen om na zware trainingen spierherstel te bereiken. Bovendien kan het aanvullen met natuurlijke eiwitpoeders je energieniveau verhogen en de honger verminderen.

 7. Maar de werkzaamheid van elke eiwitshake hangt af van de kwaliteit van uw eiwitpoeder, dus kies voor organisch weideconcentraat met gras en vermijd wei-isolaten en poeders gemaakt met kunstmatige ingrediënten.

 8. Gerelateerd: voordelen van maaltijdvervangende shakes en de beste opties

 9. Eiwitschudden werken om u te helpen spiermassa op te bouwen, spierverlies te verminderen en honger of hunkering te verlichten. Onderzoek toont aan dat het hebben van een wei-eiwitschudding vlak voor een maaltijd zal helpen om uw bloedsuikerspiegel te reguleren en uw hongerniveaus te verminderen, zodat u minder eet. Veel onderzoeken bewijzen ook dat eiwitsupplementen het herstel van spierfunctie en atletische prestaties bevorderen en het energieniveau verhogen.

 10. Wei en caseïne zijn beide eiwitten die in melk worden aangetroffen. Er zit ongeveer 3,5 gram eiwit in 100 milliliter koemelk, waarvan caseïne goed is voor 80 procent en wei 20 procent van het eiwit. Wei heeft een hoger percentage vertakte aminozuren dan caseïne-eiwit, waardoor wei de eiwitsynthese sneller kan verhogen dan caseïne. Studies tonen aan dat wei-eiwit ook beter oplosbaar is en sneller wordt verteerd dan caseïne-eiwit.

Wei-eiwit voedingsprofiel

 1. Volgens de USDA bevat een schep (28 gram) weiproteïnepoeder ongeveer het volgende:

 2. De bestanddelen van wei-eiwit bieden een hoog gehalte aan essentiële en vertakte aminozuren. Het is de bioactiviteit van deze eiwitten die wei-eiwit zijn vele gunstige eigenschappen geeft. Cysteïne is een aminozuur dat ruim aanwezig is in wei-eiwit. Cysteïne is uiterst gunstig omdat het de glutathion-waarden verhoogt, een belangrijke antioxidant die kan helpen het risico op kanker en ziekten veroorzaakt door oxidatieve stress te verminderen. Onderzoek toont aan dat de vertakte aminozuren in wei ook een belangrijke rol spelen in de gezondheidsvoordelen van wei omdat ze het behoud van weefsel bevorderen en spierafbraak tijdens inspanning voorkomen.

 3. Om de voordelen van de bestanddelen van wei-eiwit te benutten, moet u de beste beschikbare bron kiezen. Kies bij de aanschaf van wei-eiwit voor wei-concentraat dat afkomstig is van met gras gevoede koeien. Zoek naar een weiproteïnepoeder dat natuurlijk of organisch is en volledig vrij is van hormonen, pesticiden, kunstmatige ingrediënten, gluten en genetisch gemodificeerde organismen.

 4. Vermijd alle wei-eiwitten die worden verwerkt, zoals wei-eiwitisolaat. Vergeet niet dat bepaalde isolaten gedenatureerde eiwitten bevatten die het supplement niet effectief maken. Plus, goedkopere wei-eiwitisolaten bevatten vaak toegevoegde kunstmatige zoetstoffen die moeilijk kunnen zijn voor het spijsverteringsstelsel en neurotoxisch zijn. Organisch weiconcentraat van grasgevoerde koeien geeft je de grootste hoeveelheid verbindingen, zoals immunoglobulinen en mineralen die vele lichaamsfuncties ondersteunen.

9 voordelen van weiproteïne

 1. Wei-eiwit verhoogt glycogeen, een bron van energie tijdens inspanning of zware activiteit, en het versterkt het effect van leptine, een hormoon dat de energiebalans beïnvloedt. Omdat wei gemakkelijk wordt verteerd en toegankelijk is voor het lichaam, wordt het snel omgezet in energie en kan het op natuurlijke wijze het energieniveau verhogen.

 2. Een onderzoek uit 2013, gepubliceerd in het Journal of Sports Science and Medicine, toonde aan dat vrouwen een toename van prestatiemarkers ervoeren wanneer ze wei-eiwit consumeerden na weerstandstraining. Sommige van de prestatiemarkers die werden getest bij de vrouwelijke basketbalspelers omvatten behendigheidslopen, verticaal springen en spieruithoudingsvermogen. De verbeterde energieniveaus en prestaties zijn te wijten aan de aminozuren die aanwezig zijn in wei-eiwit. Wanneer het lichaam onvoldoende niveaus van aminozuren mist, ervaart u spierverspilling en vertraagd herstel na een training.

 3. Wei-eiwit helpt de productie van glutathione te verhogen, de belangrijkste antioxidant die in elke cel van uw lichaam wordt aangetroffen. Onderzoek toont aan dat wei-eiwit rijk is aan cysteïne, een aminozuur dat nodig is voor de synthese van glutathion. Wetenschappers van de Ohio State University ontdekten dat supplementen met gehydrolyseerde wei-eiwitten verhoogde intracellulaire glutathionconcentraties met 64 procent isoleren.

 4. Glutathion helpt vrije radicalen te elimineren die celschade, kanker en verouderingsziekten veroorzaken, zoals Parkinson en Alzheimer. Het helpt ook je lichaam te beschermen tegen giftige stoffen en resistentie tegen het milieu, en het is van cruciaal belang voor een sterk immuunsysteem.

 5. Omdat wei-eiwit de synthese van glutathion bevordert, werkt het om uw immuunsysteem te stimuleren. Glutathion verhoogt ook de werkzaamheid van andere antioxidanten zoals vitamine C, CoQ10, ALA en vitamine E. Wei-eiwit bevat ook een aantal andere eiwitten en vitaminen, zoals vitamine D, die de immuunfunctie positief beïnvloeden en antimicrobiële activiteit vertonen.

 6. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition, helpt wei-eiwit het lichaam te herstellen na het sporten, wat belangrijk is voor het vermijden van verminderde immuniteit, oxidatieve stress en overmatige ontsteking. Wei verhoogt niet alleen de productie van glutathion, maar het bevat ook L-arginine en L-lysine, aminozuren die de immuunfunctie bevorderen.

 7. Studies tonen aan dat wei-eiwit een verlaging van de bloeddruk en arteriële stijfheid bevordert en lipidenprofielen verbetert. Het werkt om cardiovasculaire risicofactoren te verminderen door uw spieren te beschermen en u te helpen gewicht te verliezen. Vermindering van het lichaamsgewicht vermindert obesitas-gerelateerde problemen zoals hartaandoeningen.

 8. Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, evalueerde de bloeddruk van 42 deelnemers die acht weken weiproteïnepoeder of maltodextrine (de controle) consumeerden. Degenen die wei gebruikten, ervoeren significante verlagingen van de bloeddruk en verhoogde bloedcirculatie. Wei-eiwit verlaagde ook het totale cholesterolgehalte.

 9. Wei-eiwit bleek de levensduur te verlengen door spierafbraak te verminderen die gepaard gaat met veroudering en de opname van voedingsstoffen zonder de honger te vergroten. Dit is belangrijk omdat je naarmate je ouder wordt, botmassa, celfunctie verliest en je spijsverteringsfunctie afneemt. Het is echter aangetoond dat wei het verlies in al deze gebieden vermindert, waardoor het een ongelooflijk superfood is dat het verouderingsproces vertraagt.

 10. Een studie in Duitsland heeft aangetoond dat wanneer oudere volwassenen wei-eiwit aanvulden, dit positieve effecten had op de spiereiwitsynthese, spiermassa en spierkracht.

 11. Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in Nutrients, toonde aan dat verhoogde eiwitinname bij ouderen de gezondheid van spieren verbetert, de energiebalans en het gewichtsbeheer helpt handhaven en de cardiovasculaire functie ondersteunt.

 12. Wei-eiwit is de meest efficiënte manier om eiwit aan uw dieet toe te voegen zonder extra calorieën uit koolhydraten of vetten. Het bevat meestal 80 procent tot 90 procent eiwit, dat het lichaam voorziet van wat het nodig heeft om spieren en kracht op te bouwen, terwijl het snel herstelt na een training.

 13. Volgens onderzoek dat eerder in het Journal of Food Science is gepubliceerd, stimuleert wei-eiwit spiersynthese in grotere mate dan zowel caseïne- als soja-eiwitproducten. Onderzoekers merkten op dat het toevoegen van aanvullend eiwit aan uw dieet kan helpen om spiermassa te winnen - vooral in combinatie met weerstand of burst-training - om spiermassa te behouden, zelfs tijdens caloriebeperking en het natuurlijke spierverlies dat optreedt naarmate u ouder wordt, te vertragen.

 14. Een onderzoek uit 2007 uitgevoerd aan de Baylor University analyseerde het gebruik van aanvullende eiwitten en aminozuren bij 19 mannen die vier keer per week trainden. Onderzoekers ontdekten dat suppletie met 20 gram eiwit, bestaande uit 14 gram wei- en caseïne-eiwit, en zes gram vrije aminozuren leidde tot een grotere toename van de totale lichaamsmassa, vetvrije massa, dijmassa en spierkracht vergeleken aan degenen die de koolhydraat-placebo nemen.

 15. Een meta-analyse van 2014, gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition, onderzocht het effect van wei-eiwit, met en zonder weerstandsoefening, op lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling. Onderzoekers ontdekten dat volwassenen die met wei aanvullen een significante afname in lichaamsvet en lichaamsgewicht ervoeren. De resultaten waren zelfs nog belangrijker bij volwassenen die wei-eiwitsuppletie combineerden met krachttraining.

 16. Een studie gepubliceerd in Nutrition and Metabolism evalueerde het effect van een gespecialiseerd weisupplement wanneer het werd ingenomen door deelnemers die hun calorie-inname met 500 calorieën per dag verminderden. In vergelijking met de controlegroepdeelnemers die ook hun calorie-inname met 500 calorieën verminderden, verloren beide groepen een aanzienlijke hoeveelheid gewicht, maar de groep die wei aanvulde verloor aanzienlijk meer lichaamsvet (6,1 procent van hun lichaamsvetmassa) en vertoonde een groter behoud van spiermassa.

 17. Wei-eiwit lijkt zowel ghreline als leptine te beïnvloeden, twee hormonen die helpen bij het reguleren van uw eetlust. Leptine heeft vooral invloed op de energiebalans, wat helpt bij het onderdrukken van voedselinname, terwijl gherlin de honger reguleert en een rol speelt bij de initiatie van de maaltijd. Deze hormonen werken samen om uw lichaam te vertellen wanneer het moet eten. Studies tonen aan dat bij obese patiënten de circulerende niveaus van leptine typisch worden verhoogd, terwijl de ghrelinespiegels worden verlaagd. Wei helpt de uitscheiding van leptine en gherlin in balans te brengen, waardoor het verlangen naar honger vermindert en je helpt te stoppen met te veel eten.

 18. Een onderzoek uit 2013, gepubliceerd in het Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, toonde aan dat wei-eiwit kan helpen de calorie-inname te verminderen als gevolg van verschillende fysiologische mechanismen. Het aminozuurgehalte in wei-eiwit is volgens onderzoekers de belangrijkste factor die verzadiging beïnvloedt.

 19. Bovendien wordt het effect van wei op verzadiging en voedselinname gemedieerd door de afgifte van ghreline en andere verzadigingshormonen. Deze hormonen komen vrij in het maag-darmstelsel na eiwitconsumptie, wat kan zorgen voor onderdrukking van voedselinname bij aanvulling met wei-eiwit.

 20. Whey kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren wanneer het vlak voor de maaltijd met een hoge glycemische index wordt geconsumeerd. Het stimuleert de productie van insuline en voorkomt dramatische pieken in de bloedsuikerspiegel.

 21. Volgens onderzoek gepubliceerd in het World Journal of Diabetes, kan wei-eiwit worden gebruikt voor het beheer van diabetes-symptomen. Het vertraagt ​​de maaglediging, stimuleert insuline en darmhormonen zoals incretin, die vrijkomen na het eten, en werkt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Wei-eiwit kan van nature de bloedsuikerspiegel verlagen na een maaltijd, vooral als het een paar minuten voor een maaltijd wordt geconsumeerd. (13)

 22. In een onderzoek uit 2014 gepubliceerd in Medicine and Science in Sports and Exercise, evalueerden wetenschappers de werkzaamheid van weiproteïne op 40 muizen tijdens inspanningstraining. Ze ontdekten dat wei-suppletie de trainingsprestaties, kracht en lichaamssamenstelling verbeterde.

Wei-eiwit gebruiken

 1. Je kunt weiproteïne gemakkelijk in poedervorm vinden in de meeste natuurlijke voedings- of vitaminewinkels, of online. Om weiproteïnepoeder te gebruiken, voeg je eenvoudig een lepel (of ongeveer 28 gram) toe aan een vloeistof, zoals water, amandelmelk, een shake of smoothie. Je kunt deze wei-eiwitdosering ook toevoegen aan havermout of yoghurt.

 2. Het poeder wordt gereconstitueerd wanneer het wordt gemengd met een vloeistof. Het gebruik van een blender of flesschudder helpt om het poeder te mengen en je een romige of schuimige textuur te geven, zonder de klonten.

 3. Wanneer neem je wei-eiwit? De beste tijd om wei-eiwit te gebruiken, is 's ochtends, als onderdeel van het ontbijt en na de training. Het nemen van een bolletje wei-eiwit ongeveer 30 minuten na een training helpt het spierherstel te verbeteren. Het kan ook nuttig zijn om wei-eiwit 30 minuten voor een maaltijd in te nemen. Hierdoor voel je je vol en is het bedoeld om te voorkomen dat je te veel eet.

Recepten voor wei-eiwitten

 1. Op zoek naar een aantal eenvoudige en leuke manieren om wei-eiwit te gebruiken? Hier zijn enkele van mijn favoriete recepten:

Wei-eiwit bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Is het veilig om wei-eiwit te gebruiken? Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van wei-eiwit, mag het niet worden geconsumeerd door mensen met een melkallergie of lactose-intolerantie.

 2. Wat zijn de gevaren van wei-eiwit. Als u gevoelig bent voor lactose, kunt u na consumptie van wei-eiwit last krijgen van gas, een opgeblazen gevoel, krampen, vermoeidheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Weiproducten die kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals isolaten, kunnen ook tot bijwerkingen leiden omdat ze moeilijker kunnen worden afgebroken en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken.

 3. Als u geen allergie voor wei heeft, zorg er dan voor dat u het meest hoogwaardige wei-eiwitproduct gebruikt. Dit is gemakkelijker te verteren omdat het minder verwerkt is en geen toegevoegde kunstmatige ingrediënten of chemicaliën bevat.

 4. Mensen die wei-eiwit niet kunnen gebruiken, zouden in plaats daarvan moeten overwegen een plantaardig eiwitpoeder te gebruiken, zoals erwteneiwit of gekiemd bruine rijstproteïnepoeder. Bovendien kan het eten van eiwitrijk voedsel ook zeer gunstig zijn voor het opbouwen van spieren, het verbeteren van energie en het verliezen van lichaamsvet.

 5. Lees verder: Wat is collageen? 7 manieren waarop collageen uw gezondheid kan verbeteren

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407