Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Gebruinde boter appeltaart met oude cheddar korst
 
 
PortiesPTM85 min

Gebruinde boter appeltaart met oude cheddar korst


Hoe maak je een goede ouderwetse appeltaart nog beter? Verbeter de korst met gesnipperde cheddar en roer bruine boter in de vulling. Heerlijk! -Kathryn Conrad, Milwaukee, Wisconsin

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Doe meel en zout in een keukenmachine; puls tot geblend. Voeg boter toe; pulseer tot de boter de grootte heeft van erwten. Voeg kaas toe; puls 1-2 keer. Breng het bloemmengsel over naar een grote kom. Voeg geleidelijk ijswater toe aan het bloemmengsel dat met een vork wordt gegooid tot het deeg bij elkaar blijft zitten. Druk het deeg in de helft. Vorm elk deeg in een schijf; wrap in plastic.Refrigerate 30 minuten of 's nachts.
 2. Verwarm de oven voor op 400 °. Smeer voor het vullen in een Nederlandse oven boter op middelhoog vuur. Verwarm 5-7 minuten of tot ze goudbruin zijn, onder voortdurend roeren.
 3. Roer appels en suikers erdoorheen; breng aan de kook.Verlaag de warmte; laat sudderen, afgedekt, 6-8 minuten of tot de appels bijna mals zijn.Open deksel; kook 4-6 minuten langer of tot een beetje ingedikt, af en toe roerend. Roer in bloem. Breng het appelmengsel over naar een grote kom; in de koelkast bewaren tot het afgekoeld is.
 4. Op een licht met meel bestrooid oppervlak de helft van het deeg uitrollen om in een taartplaat van 9 inch te passen. Het gebak overbrengen naar de taartplaat; garneer het deeg tot 0,5 mm boven de rand van de plaat.Koel 30 minuten.
 5. Voeg de vulling toe aan het deeg. Rol het resterende deeg tot een 12-inch cirkel; snijd in acht wiggen. Plaats wiggen over het vullen. De randen van de thee, van de verbinding en van de fluit. Klop het ei in een kleine kom met water; borstel over gebakje.
 6. Bak 45-55 minuten of tot de korst goudbruin is en de vulling bruisend is. Bekleed de rand losjes met folie gedurende de laatste 15 minuten indien nodig om overbruining te voorkomen. Verwijder folie. Koel op een rooster.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407