Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Vita-b kipburgers
 
 
4 burgers, 4 PortiesPTM20 min

Vita-b kipburgers


Tarwekiemen bevatten veel verschillende B-vitamines zoals foliumzuur, niacine, thiamine en vitamine B6, evenals calcium, vezels, vitamine E en omega-3 vetzuren. Deze hamburgers zijn snel te maken en smaken heerlijk! Ik serveer de mijne op gewone burgerbroodjes met guacamole en gesmolten cheddar bovenop en gepekelde peperkorrels en jalepeño bbq-saus eronder ... Zo goed:)

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Voeg alle kruiden en tarwekiemen toe. Je zou kunnen verwerken om de kip niet te hanteren, maar mijn keukenmachine is klein en ik meng me in een aparte kom met mijn handen.
 2. Vorm het mengsel in 4 ballen van honkbalsformaat en vlak het vervolgens gelijkmatig. Burgers hebben de neiging om in het midden te stijgen. Het is dus belangrijk om ze gelijkmatig of zelfs iets meer in de middelpunten vlak te maken.
 3. Op dit punt kun je de burgers bbqen op een geoliede grill of, als ik dat doe, broeden in een gaskuikentje op aluminiumfolie (om te helpen bij het opruimen).
 4. Spritz hamburgers met olie en roosteren of grillen gedurende 7 minuten. De toppen (of bodems op een grill) zullen mooi goudbruin zijn.
 5. Spiegels hamburgers, spritz opnieuw en rooster of grill voor ongeveer 5 minuten.
 6. Top met kaas en laat hamburgers een paar minuten van de warmtebron af zitten. De kaas smelt en de burgers bewaren hun sappen.
 7. Top met guacamole of plakjes tomaat (of beide als je van je hamburger een beetje slordig wilt!).
 8. Enjoy!Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407