Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aardappelsap: 8 redenen om te drinken

Deal?

 1. Als aardappelen je schuldige plezier zijn, is er misschien een manier om je schoffels te nemen en ze ook te drinken.

 2. Hoewel aardappelsap misschien niet de glamour du jour van populaire sap-nietjes zoals kelp en boerenkool mist, zit het vol met belangrijke vitamines, fytochemicaliën en voedingsstoffen. Men zegt dat aardappelsap ongeveer de helft van de voedingsstoffen bevat die een traditionele portie aardappelen biedt.

 3. Aardappelen zijn ook zeer basisch, wat kan helpen bij het verminderen van zure reflux en het verlichten van andere maagaandoeningen.

 4. Alleen geserveerd, aardappelsap is niet de lekkerste keuze van dit moment. Maar met een beetje finesse - en een sapcentrifuge - kan aardappelsap worden gemengd met zowat elke andere vloeistof. Dit maakt het een geweldig alternatief voor juice bar tonics.

 5. Blijf lezen om meer te weten te komen over de voordelen die aardappelsap te bieden heeft.

Vitamines

 1. Aardappelen bevatten iets meer dan 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Vitamine C helpt het lichaam ijzer op te nemen en collageen te vormen in bloedvaten, spieren, kraakbeen en bot. De antioxiderende eigenschappen kunnen ook de algehele gezondheid van de huid verbeteren door wallen te verlichten, irritatie te verminderen en een jeugdige gloed te creëren.

Vitamines

 1. Een portie aardappelen bevat ongeveer 40 procent van uw dagelijkse inname van thiamine (vitamine B-1) en niacine (vitamine B-3). Het heeft ook kleine hoeveelheden riboflavine (vitamine B-2) en vitamine B-6.

 2. B-vitamines zijn van vitaal belang om het lichaam te helpen koolhydraten om te zetten in glucose en energie te genereren. B-vitamines ondersteunen ook de werking van de hersenen en het zenuwstelsel, bevorderen gezond haar en huid en helpen de lever gezond te houden.

3. Het heeft kalium

 1. Aardappelen bevatten veel kalium en bevatten ongeveer drie keer meer van deze essentiële voedingsstof dan een middelgrote sinaasappel. Dat is ongeveer 1,467 milligram per portie aardappel, of 31 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname.

 2. Kalium is een elektrolyt, dat helpt uw ​​lichaamsvloeistoffen te reguleren en de spierfunctie ondersteunt. Elektrolyten helpen ook uw nieren om uw bloedtoevoer te filteren.

4. Het heeft ijzer

 1. IJzer is de sleutel tot het bestrijden van vermoeidheid. Het houdt ook rode bloedcellen gezond en helpt zuurstof door uw lichaam te verplaatsen. Een portie aardappelen van één kopje kan ongeveer 14 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname opleveren.

5. Het heeft calcium

 1. Zonder calcium zou uw bloed niet stollen en zouden uw tanden en botten niet sterk zijn. Een portie aardappelen van één kop kan ongeveer 5 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname opleveren.

6. Het heeft zink

 1. Naast het gezond houden van het immuunsysteem, helpt zink ook om de wondgenezing te versnellen. Een portie aardappelen van één kopje bevat ongeveer 1 milligram zink. Dit is ongeveer 9 procent van de aanbevolen dagelijkse portie voor mannen en 11 procent voor de meeste vrouwen.

7. Het heeft vitamine K

 1. Een in vet oplosbare vitamine, vitamine K is van vitaal belang voor bloedstolling en om botverlies te voorkomen. Het ondersteunt ook het transport van calcium door het lichaam. Rauwe aardappelen bevatten ongeveer 5 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Te

 1. Antioxidanten en fytochemicaliën zijn de sleutel tot het voorkomen van ziekten, het beheersen van ontstekingen en het verminderen van vroege veroudering. Rauwe aardappelen bevatten een verscheidenheid aan antioxidanten in hun gekleurde vruchtvlees en schil, namelijk die uit de carotenoïdenfamilie. Dit omvat luteïne, zeaxanthine en violaxanthine. In feite komt de antioxidantwaarde van hele paarse aardappelen overeen met die van spinazie of spruitjes.

Hoe te beginnen

 1. Of je nu kiest voor een caloriearme Peruaanse Purple, een zacht gearomatiseerde Yukon Gold, of de geruststellende Idahos die je tafel elke Thanksgiving siert, zorg ervoor dat de spuds die je kiest voor het maken van sap grondig worden schoongemaakt .

 2. U kunt een spons of groenteborstel gebruiken om overtollig vuil weg te schrobben, wat ook kan helpen bij het verminderen van residuen van bestrijdingsmiddelen op de huid. Pas echter op dat je de huid niet afschrobt. Dit is waar aardappelen de meeste voedingswaarde bevatten.

 3. Gebruik geen aardappelen met:

 4. Aardappelen bevatten ongeveer 80 procent water, dus u kunt een aanzienlijke hoeveelheid sap halen uit slechts een of twee middelgrote spuds.

 5. Nadat u de aardappelen in partjes hebt gesneden, kunt u kiezen: gebruikt u de pulp of gooit u deze eruit? Als u niet met aardappelpulp wilt werken, moet u het gebruik van een sapcentrifuge gebruiken.

 6. Maar als u het niet erg vindt om een ​​beetje pulp te drinken - of u wilt het bewaren voor aardappelpannenkoeken - kies dan voor de blender.

 7. Je kunt de aardappelen in een kom raspen en het sap met de hand eruit drukken. Je eindigt met een kom sap en een kom pulp om later te gebruiken.

 8. Aardappelsap kan het beste vers worden geserveerd. Probeer het in gelijke delen te mengen met andere groentesappen, zoals wortelsap, of met elk soort fruitsap, inclusief appel of mango.

 9. Aardappelsap kan ook een van de vele ingrediënten zijn in een krachtig groen brouwsel - denk aan spinazie, boerenkool en komkommer.

 10. Als u een purist bent, probeer aardappelsap dan alleen met wat geperste citroen of limoen te mengen. Het combineert ook mooi met vloeibaar basilicum. Hier komt de gezondheid!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407